Familjen Gustafsson

Familjen Gustafsson bygger huset Kornett i Linköping.

Vi som ska bygga huset Kornett heter Micke och Anette. Vi arbetar båda som konsulter inom IT, Anette med affärssystem och Micke med IT-säkerhet. Tillsammans har vi två döttrar, Moa född -01 och Ida född -04. Vi bor idag i en liten enplansvilla i Linköping, några hundra meter från den tomt vi ska bygga vårt nya hus på.

Att vi valde att bygga just Kornett har flera orsaker. Eftersom vi jobbar en del hemifrån ville vi ha ett separat arbetsrum, något vi saknar idag. Vi tycker om att umgås med vänner och älskar mat och ville därför ha ett hus med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Högt i tak och stora fönsterpartier för att få in mycket ljus var också ett önskemål. Vi ville också ha en separat del av huset till barnen, så att de kan vara med kompisar, titta på TV och lyssna på musik lite ostört. Efter mycket bläddrande i Myresjöhus katalog hittade vi detta i Kornett.

Ni kan följa hela vårt bygge här, för mer detaljer är ni välkomna att besöka vår externa blogg där det även finns möjlighet att kontakta oss med frågor och kommentarer.

  • Husmodell: Kornett
  • Yta/Rum: 169 m²
  • Typ: 1,5-planshus
  • Arkitekt: Ingemar Medlöw
  • Bygghöjd: 3,51 m
  • Byggarea: 124 m²

2010-01-19

Allrummet

När maken blev tvungen att åka till Madrid och jobba i mellandagarna kom våra helt fantastiska vänner hit och hjälpte mig med en makeover av allrummet på ovanvåningen. Det återstår lite piff och en ny matta men vi är otroligt nöjda och barnen älskar att vara däruppe med sina kompisar nu.

Vi rensade ut och sorterade leksaker, spel, böcker och filmer och bästa N åkte till stora varuhuset och köpte och monterade ny förvaring.

I lådan från Bruka förvaras Pixi-böcker.

Jordglobslampan köpte mina föräldrar när jag var liten, liksom dockvagnen. Det känns bra att sakerna  kommer till användning igen, efter drygt 30 år.

TVn är Mickes mormors från 1978, den fungerar fortfarande! Längre fram ska den bytas ut mot en vägghängd platt-TV.

 

 

2009-09-07

Buxbom

Ytterligare en vecka har rusat förbi och helgen likaså. Idag fick vi dock äntligen ändan ur och åkte och köpte några buxbom till framsidan. Det blev två uppstammade till entrén och ett klot till ena hörnet. När de fått växa till sig lite blir det nog riktigt snyggt. På plattorna ser ni lite av vad barnen roat sig med idag :).

 

 

2009-07-08

Silverfärg 

När altandäcket är färdigt är tanken att vi ska behandla det med silvertjära för att få en ljusgrå ton på det. Jag är inte så förtjust i den tryckimpregnerade grönaktiga färgen det har nu och jag tror att silvergrått kommer passa bra till den svarta fasaden. Dessutom ska silvertjära vara ett väldigt bra sätt att underhålla trä på. Någon som provat och har egen erfarenhet?

 

 

 

2009-07-06

Uteplatser

Det går så sakteliga framåt med altanen på baksidan. Det har varit lite för varmt för att snickra i veckan, men kommande vecka ska det tydligen bli svalare så till nästa helg borde den vara klar. Närmast i bild ligger vårt sovrum och där utanför vill jag ha någon skön fåtölj att sitta och läsa i när man smyger upp tidigt på morgonen och njuter av de första solstrålarna. I bortre änden, utanför matplatsen, står våra snygga utemöbler i plast :). Äggformen är lite svår att se just nu, men ni får i alla fall ett hum om hur det kommer att se ut. Den rundade formen fortsätter längs ytan med singel ända till tomtgränsen. En översiktsbild på hur det är tänkt finns här.

På framsidan har vi en stenlagd uteplats som för tillfället saknar möbler. Till vänster har vi sått gräs och singelytan till höger går längs hela kortsidan och slutar vid altanen, som syns på bilden ovan.

 

 

 

2009-05-05

Mot solen

Idag har vi fått plisséer och lameller monterade och vi är jättenöjda. "Det kommer glädjetårar" sa Moa :). Nu kan de äntligen få mörkt i sina rum när de ska sova! I sovrummen på övervåningen valde vi mörkläggande plisséer till fönsterdörrarna och i allrummet sitter plisséer med aluminiumbaksida för att reflektera solen. I vårt sovrum på bottenvåningen valde vi att inte ha helt mörkläggande lameller och det tror jag blir bra. Det skärmar av morgonsolen men blir inte för kompakt. Vår skena är fäst i taket och går längs hela fönsterväggen. Återkommer med bilder på plisséerna.

 

2009-04-20

Stenläggning 

Idag har killarna som troligen ska fixa vår trädgård varit här och mätt för att kunna skriva offert. Ruskigt många kvm sten blir det, jag vågar knappt tänka på hur mycket det kommer kosta...

Vi har i alla fall tänkt ha betongplattor i storlek 40x40 cm genomgående på alla stenlagda ytor. Däremot är jag inte helt säker på hur de ska läggas. Maken vill ha dem i halvförband som på bilden ovan, medan jag är lite mer inne på vanlig rak läggning.

Arkitekten var här igår och vi gick igenom en del ändringar vi ville göra på framsidan så nu väntar vi med spänning på den nya ritningen.

 

 

 

2009-04-09

Trädgårdsdesign - grundförslaget

Igår fick vi trädgårdsarkitektens förslag till design av vår trädgård. Det är mycket att ta in och det ska bli spännande att sitta ner med honom och höra hur han tänkt och resonerat.

Vi blev väldigt förtjusta i äggformen på trädäcket som fortsätter i en planteringsyta med singel. Det här utseendet hade vi aldrig kommit på själva och jag är väldigt glad över att få hjälp med just helheten som arkitekten har ett helt annat öga för än vi. Några ändringar blir det nog, framför allt gällande form och storlek på den stenlagda ytan på framsidan, men vi gillar grundformen och det känns så bra att äntligen vara på gång.

 

 

2009-03-30

Solskydd

Idag har en kille varit här från markisfirman och mätt för våra solskydd. Det blir inga markiser till att börja med utan till fönsterdörrarna i sovrummen på övervåningen och till takfönstren i allrummet blir det plisségardiner och så sätter vi lamellgardiner i vårt sovrum och i sidoljuset bredvid ytterdörren.

I övrigt avvaktar vi och känner efter över sommaren. Om det behövs något mer tar vi det till nästa vår.

 

 

 

2009-01-14

Light Shadows

Weronica skriver om nyheter av Ingegerd Råman idag. Det påminde mig om att jag inte visat hur det blev med lamporna över bänken i köket som jag skrev om när huset fortfarande var i planeringsstadiet. Precis före jul fixade vi med upphängning och tygklädd sladd (som matchar den golvlampa vi redan hade) och lamporna kom äntligen på plats. Jag är jättenöjd med resultatet och att de styrs med dimmer. De används nu flitigt både som arbetsbelysning och mysbelysning. På kvällarna ger de vackra skuggringar i taket.

 

 

 

2009-01-07

Trettondagen

Trettondagen är snart slut och imorgon börjar vardagen på riktigt igen. Jag har jobbat ett par halvdagar under helgerna, men det är inte riktigt samma sak. Snart ska barnens väskor packas och väckarklockan ställas på 05.45 igen....

Medans det var dagsljus tog jag ett par bilder på och i huset.


Framsidan. Tjejernas snowracers som använts flitigt under ledigheten står lutade mot fasaden.


Baksidan. Snötäcket är tunt, men det döljer leråkern under... Här ska ett stort trädäck byggas till våren.

Frosten glittrade på knuten i morse.

Utsikten från sovrumsfönstret gör det lätt att glömma att vi bor fem km från centrala stan.

Läshörnan.

TV:n har fortfarande inte kommit upp på väggen trots att fästet funnits hemma lääänge....

 

 

2009-01-04

Detaljer

Idag ägnade jag och Ida några timmar(!) åt att få lite ordning på alla hennes saker. In i garderober och ner i lådor med så mycket som möjligt så att det blir lättare för henne att hitta, leka och även städa. Det är svårt att ta bra bilder på kvällen så jag får återkomma om det, men här är i alla fall ett par detaljer från hennes rum (docksängen lekte jag med för över trettio år sedan...).

 

 

 

2008-11-19

Hallen

Här kommer de utlovade bilderna från hallen. Krokarna är uppe och även en brevkorg från Bruka. Vi är jättenöjda, det blev precis som jag hoppades. Det vi inte använder varje dag förvaras i skjutdörrsgarderoben  som finns mellan hallen och tvättstugan, precis till vänster utanför bild. Nu är jag på jakt efter en pall så att barnen slipper sätta sig i trappen och ta på sina skor.

 

 

 

2008-10-20

Rum för umgänge

Igår hade vi lite kompisar över på middag för att sent omsider fira vår inflyttning. Vi började med champagne och avslutade med en fruktsallad med gudomlig vit chokladsås. Däremellan blev det fläskfilé med portvinssås och rostade grönsaker och till det ett gott italienskt rödvin. En underbart lyckad kväll, tack allihopa!!! Eftersom vi ägnade förmiddagen åt att städa och skura hela huset passade jag på att ta ett par bilder på vår härliga umgängesyta i huset. En ny soffa, nytt soffbord och framför allt en stor matta som dämpar ljud saknas fortfarande, men det funkar bra ändå. På den högra väggen syns vårt "nyförvärv", de väggmonterade Bestå-skåpen från IKEA. Även TVn ska bli vägghängd vid tillfälle.

Jag återkommer med recepten, nu tänker jag titta på Bridget Jones Dagbok medans barnen sover och maken är på bio.

 

 

 

2008-09-25

Uppåt väggarna

För ett par månader sedan shoppade jag hos Reunion och nu har äntligen sakerna kommit på plats i lilla badrummet där maken och jag håller till. Med rätt verktyg går allt så mycket lättare så att borra hål för krokar mm var inga problem med ett riktigt kakelborr. Fem krokar och en toarullehållare har kommit upp, och även högskåpet från IKEA som rymmer "allt" trots att det bara är 19 cm djupt. Jag har sju hyllor i skåpet och maken har en, perfekt fördelning, eller hur? :)

 

 

2008-09-24

Barnen i bullerbyn

Mindre bra bild tagen sent på kvällen i en hast, men för mig är det en underbar bild. Små och stora, killar och tjejer som leker och har så kul tillsammans. Det är inte bara det nya huset som vi trivs bra med utan hela området. Supertrevliga grannar och riktig Bullerbykänsla med alla barn. Härligt!

 

 

 

2008-09-09

I köksfönstret

Vi valde att sätta mosaik även i fönstren vid diskhon i köket och är mycket nöjda med hur ljuset reflekteras där, ytan känns levande trots att den är helt vit. När barnen och jag var med mormor på Blomstertorget i helgen fick några mini-orchidéer följa med hem och ett par av dem samsas nu med skålen med tomater i fönstret. Skålen är min favorit och kommer från Ledbergs Krukmakeri. På Blomstertorget fanns även pumpor i olika storlekar så några sådana kanske får pryda fönsterbänken om ett tag.

köksfönster

 

 

 

 

2008-09-03

Första brasan

I lördags eldade vi i kaminen för första gången. Det är verkligen något speciellt att sitta och titta på lågorna, eller hur? Korbo-korgen har fått rycka in som vedkorg tills jag hittar den "rätta".

Dock förstod vi efter en stund varför man ska elda ur kaminen ordentligt. Det är för att det luktar riktigt illa om kaminen i början från de olika ytskikten (antar jag att det är). Till helgen ska vi se till att göra det ordentligt, alltså elda rejält i flera timmar. Om ni är frusna är ni välkomna hit då :). En annan sak som är lite synd med nya, moderna kaminer är att när man väl fått igång elden och stänger luckan så hörs nästan inget av det där härliga sprakandet från veden. Det blir nog att lämna luckan lite, lite öppen ibland bara för att få höra det.

 

 

2008-08-27

Första bilderna!

Det finns myyyycket kvar att göra hemma, vilket syns både på bilderna ni får se idag och men framför allt i de rum ni inte får se än :). Det blir dock bättre för varje dag och imorgon kommer mormor&morfar och hjälper oss att sätta upp skåp i tvättstugan. Då blir vi av med några kartonger med lakan och handdukar som ska förvaras därinne.

Igår kväll fick maken igång bredband och ip-telefoni, men då hade jag inte tid att redigera bilderna så ni får ha överseende med att de är lite mörka.

Så här såg det ut i hallen imorse. De leriga spåren av skor och kattfötter syns inte så mycket va? :) Krokar för jackor mm ska upp på väggen till vänster i bild.

Matrummet. Ni får försöka bortse från kartonger, barntofflor, porslin, laddare till borrmaskin mm... Lampan över border ska vid tillfälle bytas ut, gärna mot två Under Cover i klarglas från Le Klint.

Panoramafönster med härlig utsikt i vardagsrummet. Här vill vi ha en snurrfåtölj.

En glimt av lilla badrummet. Spegeln vi beställde blev jättebra, och gör att det lilla badrummet känns lite större. Och tvålpumpen från Vipp, ruskigt dyr men väl värd sina pengar. Vi samlar just nu mod för att börja borra och sätta upp krokar, än så länge använder vi sugproppsvarianten. Ett högskåp väntar på montering, därför får ni inte se någon bild där golvet är med :).

Det här är vad jag ser när jag vaknar på morgonen.

 

 

2008-08-26

Nu har vi flyttat in

I fredags var det slutbesiktning, allt var ok och vi fick nycklarna vid 10.30. Sen var det bara att sätta igång med flytten och vi vill skicka ett MEGASTORT TACK till familj och vänner som hjälpte oss med flytten och även tog hand om barnen under tiden. Ni är bäst!

Vi börjar så smått (läs: det finns hopp om att snart :) ) komma i ordning på bottenvåningen och har varit den klassiska vändan till IKEA och köpt soffa till allrummet, bänkskiva (som morfar monterat, TACK) och skåp till tvättstugan och högskåp till lilla badrummet. I hallgarderoben står fortfarande allt i kartonger, vid tillfälle ska inredning införskaffas dit också. Övervåningen är just nu mest en röra av leksaker och kartonger, men man kan ju inte hinna allt på en helg. Maken har slitit i gamla huset som nu är färdigstädat, försäljningen ska göras klar på torsdag.

Vi trivs jättebra men det tar nog ett litet tag till innan vi känner oss riktigt hemma. Det har varit fullt ös sedan i fredags så vi har bara haft några korta stunder att reflektera över att det härliga, supersnygga hus vi jobbat på så länge äntligen är vårt hem. Jag ska försöka lägga upp lite bilder imorgon (skriver detta från jobbet då vi inte fått igång uppkopplingen ännu). 

 

 

 

2008-08-20

För länge länge sedan

... närmare bestämt i oktober förra året, såg det ut så här. Och på fredag morgon är det slutbesiktning och vi får börja flytta in....helt otroligt! Under hela tiden bygget pågått har vi visserligen besökt huset ofta men aldrig kunnat stanna några längre stunder, men på fredag blir huset vårt alldeles, alldeles egna :).

Vår gamla, slitna soffa får följa med tills vi beställt och fått hem en ny, det kommer ta ett tag innan vi fixat med de förvaringslösningar  (och annat) som behövs runt om i huset, men vi kan flytta in, "boa" in oss och känna efter hur vi ska inreda för att huset ska kännas som "vi". Och barnen längtar efter att få bo så nära sina kompisar. Det är underbart att se hur alla barn på gatan, stora som små, killar som tjejer, leker så bra ihop så fort vi är där uppe. Lite lätt Bullerby-känsla faktiskt :).

Imorgon kommer några killar och drar in fiber i huset så förhoppningsvis ska vi kunna vara uppkopplade ganska snart efter flytten (obs jag skrev förhoppningsvis...). När det gäller telefonin väntar vi fortfarande på hårdvara så vi får väl se hur det går med den inkopplingen. Tur att det finns mobiltelefoner.

tomten

 

 

 

2008-08-13

Fler bilder

Efter besiktningen igår tog jag lite fler kort som förhoppningsvis ger en bättre bild av hur huset är planerat. Ni som följt bloggen ett tag har säkert sett flera av vinklarna tidigare, men jag tar med dem ändå för att ge en bättre helhetsbild. Jag är inte helt överens med Photoshop så färgerna är tyvärr lite off på en del bilder.


Bild tagen från hallen mot matrum och vardagsrum. Köket ligger till vänster och lilla hallen mot tvättstugan är till höger.


Ja, ni ser ju själva vad det här är :). Paketen på bänken innehåller bla extra hyllplan som vi beställt till garderoberna i barnens rum.

Köket snett till vänter, matrum i mitten och vardagsrum till höger. Ett av tillvalen vi gjort på elritningen är att sätta spottar i fönstersmygarna för mysbelysning och det blev jättebra.

Vår underbara utsikt, och då menar jag inte leråkern.

Vardagsrummet från matrummet. Kök och hall till höger, sovrum rakt fram.

Vardagsrum och hall sett från matrummet.

Trappan upp från hallen.

Allrummet.

Mot söder ligger ett sovrum och vårt arbetsrum. Vi har valt att inte bygga in rökröret från kaminen, mest för att vi tycker att det är snyggt men även för att direkt kunna se om något händer med röret, om det blir otätt osv. Kaminen är förresten provtryckt och klar och fakturan ligger i hallen :).

I standardutförande är det bara ett räcke mellan allrum och vardagsrum, men vi har satt igen den väggen och istället satt i tre innerfönster.

Mot norr ligger ett sovrum och det stora badrummet.

Badrummet med ett vanligt hörnbadkar utan bubbel.

Badrumsmöbler från Vedum, det mörka mitt i bild är duschen.

Det var allt för den här gången. Har ni frågor så skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail.

 

 

 

2008-08-12

PUUUUUUH

Kontrollbesiktningen imorse gick bra, en del mindre anmärkningar, några saker som ska bytas ut, justeras och flyttas, men troligen inget som inte går att ordna till vår belåtenhet innan flytten. Skönt! Efter besiktningen fick maken och jag en stund själva i huset för att mäta inför beställning av härdad glasskiva ovanför spishällen och för skåpen och bänkskivan i tvättstugan och det blev så tyst och lugnt när dörren stängdes. Det kändes konstigt att åka därifrån, men snart, snart kan jag sitta där med en kopp te och blicka ut över åkrarna och bara njuta (vi såg förresten två rådjur där idag).

Jag tog en hel del kort men det har varit en aning hysteriskt på jobbet idag så jag orkar tyvärr inte fixa med några bilder ikväll, men förhoppningsvis imorgon. Maken ska till Norge på jobb måndag till torsdag nästa vecka (jepp, han kommer hem kvällen innan slutbesiktningen) så vi har en hel del att fixa med under veckan och helgen innan han åker. Det ska bli sååå underbart att komma in i huset men just nu känns det inte riktigt som att jag har full koll på läget :). En veckas semester innan flytten hade inte suttit fel.

God natt!

 

 

 

 

2008-08-10

Nästan färdigt

I helgen har vi kastat, gett bort och packat ner hur mycket saker som helst. Det står ca 40 kartonger spridda i huset och garaget och då är det ändå en hel del kvar att packa. Tur att vi har snälla vänner som hjälper oss att flytta! Imorgon är det alltså kontrollbesiktning vilket betyder att huset är i det närmaste färdigt. Här kommer lite bilder från bottenvåningen, som maken tog i fredags när han och barnen gjorde ett besök i huset. Sedan vi började ta bilder i huset har längtan efter ett vidvinkelobjektiv blivit större och större.

råplank

"Råplank" uppsatt och målat. Den stängda dörren går till dusch/WC.

ofogat i hallenOfogat, ostädat skiffer i hallen.

kaminen

Kaminen, en Contura 685. Hallen ligger till höger och vårt sovrum till vänster.

vitvaror
Vitvaror från Siemens (ni får blunda för fingeravtrycken, tips på ytbehandling mottages tacksamt).

soptunna

Ida studerar hur soptunnan fungerar.

fläktFläkten, en Thermex Vertical 810.

dusch/wcDusch/WC. Spegeln vi beställde blev jättebra, liksom blandaren från Gustavsberg. Bytet från valnötsfront till vit front blev också helt rätt (det saknas en täckskiva).

duschväggarnaDuschväggarna som ska bytas ut, vi beställde raka väggar...

lumi garderoberLumigarderoben i sovrummet. Jag kan ju säga som så att inredningen behöver kompletteras.

tvättstugan
Tvättstugan. Bänkskiva och överskåp ska vi fixa med själva.

 

 

 

2008-08-08

På måndag

På måndag är det en stor dag i dubbel bemärkelse :). Klockan 9.00 är det kontrollbesiktning av huset. I stort sett allt i huset är färdigt nu så på måndag ska vi träffa byggledare och besiktningsman vid huset och gå igenom det för att hitta de skavanker och fel som behöver åtgärdas. Igår kväll när vi kikade in genom fönstren var alla verktyg och allt byggmaterial bortstädat och skydd på dörrar, luckor, bänkskivor och vitvaror var borttaget. Det såg väldigt tomt ut, men om exakt två veckor kommer vi få nyckeln och börja fylla huset med liv och rörelse. Det känns sååå overkligt, trots att vi har levt och andats detta husbygge i över ett år.

I förrgår fixade maken ett nytt kraftaggregat till vår stationära dator så ikväll eller i helgen hoppas jag kunna lägga upp lite fler bilder inifrån huset. Nedan kan ni se hur planlösningen på vårt Myresjöhus Kornett ser ut.

Det andra som är värt att firas på måndag är att bloggen fyller 1 år! Jag återkommer om hur det ska firas.

planlösning kornett

 

 

 

 

2008-08-02

Ofrivillig bloggpaus

Idag på eftermiddagen hade vi ett kort strömavbrott och nu är vår stationära dator kaputt :(. Oklart vad som är fel och frågan är om det är värt att försöka laga den. Vi hade iofs tänkt köpa en bärbar dator men inte precis nu. Såå typiskt, som om det inte räckte med att torktumlaren gick sönder förra veckan, en månad innan vi ska flytta härifrån. Bläää....

Jag har tagit lite nya bilder i huset, trappräcket är på plats (jättesnyggt) och spegeln i badrummet är på plats bl a. Duschväggarna är också på plats men tyvärr har vi fått fel modell, vi har beställt raka väggar men har fått bockade. Det blir ett samtal till byggledaren på måndag och så hoppas jag att de hinner byta dem innan vi flyttar in (om tre veckor!!!!!). Jag lägger upp bilderna så snart det går.

Här hemma packar jag ett par kartonger varje dag, det är helt otroligt vad saker man har.

 

 

2008-07-30

Huset efter semestern

Det har stått still i huset i två veckor pga semester, men i måndags var våra snickare tillbaka igen. De jobbar för fullt och har fått in ugn, micro, diskmaskin och har satt kaminen på plats och borrat stora hål i väggar och tak för rökrören. Även handtag, socklar mm i köket är monterat.

Idag lämnade vi spegeln till lilla badrummet och imorgon kommer elektrikern för att bl a montera den ytterbelysning och spegelbelysning som vi lämnade igår. Han har även fått lysrören på plats i garaget.

Jag måste verkligen säga att vi är supernöjda med våra hantverkare, de är glada och trevliga, bra att bolla idéer med och aldrig en sur min när vi vill ändra på något eller behöver hjälp med montering av saker som inte ingår i entreprenaden. Det syns väl på någon faktura sen, men ändå :).

frysUrsäkta den sneda bilden, allt är givetvis rakt i verkligheten.

kyl och frysKaminenKaminen på plats i vardagsrummet. Det saknas topp och sidor på den, men ni får ett hum om hur det kommer se ut.

hål i väggen

Hål i väggen till skjutdörrsgarderoben i hallen.

Hål i taket

Hål i taket upp till allrummet.

spegel

Spegeln från glasmästaren.

Lysrör i garaget.

 

 

 

2008-07-23

Fasadfärg

Jag har fått en del frågor om vår fasadfärg så jag svarar även med ett inlägg om det är fler som missat det. Vi målar huset med Alcros Allmoge Svart som är helmatt och liknar slamfärg. Anledningen till att vi inte målar med slamfärg är att huset kom grundmålat från fabriken och då kan man inte använda slamfärg. Vi målar takfötterna (undersidan av det överskjutande taket) vita och även precis intill fönsterkarmarna men knutar, dörr- och fönsterfoder samt vindskivor är svarta. Hängrännor och stuprör är silverfärgade.

 

 

2008-07-21

Mysfaktor

I fredags när maken roade sig på Kinnekulle Ring med Miatan åkte tjejerna och jag till mormor&morfar och hämtade ved. Sent på kvällen mötte maken upp vid huset och hjälpte till att tömma släpet, medans de små sov i bilen. Veden är nu staplad på baksidan av garaget, ett drygt jobb men nu är det gjort. Under hösten och vintern är det tänkt att den ska spraka rogivande i kaminen som monteras under de närmaste veckorna.

 

 

2008-07-04

Lite nya bilder från huset

I veckan var jag uppe och tog lite bilder inne i huset. Det händer mycket nu på slutet, parketten är lagd i hela huset, de flesta blandare är på plats liksom handfat och badkar. Förrådet under trappen är byggt, elementen på övervåningen är på plats och en massa kontakter och strömbrytare/dimmers sitter på var och varannan vägg. I garaget står vitvaror och kamin. Det kommer nog bli en betydligt lugnare takt närmaste veckorna när det officiellt är semester för att återigen bli full fart inför kontroll- och slutbesiktning i augusti.

Bilderna är tyvärr inte de bästa, men jag skyller på att jag bara hade 10 minuter på mig innan snickaren skulle låsa och åka och att jag hade två barn med mig :).

Badrumsskåpet är reklamerat, det ska vara lådor och inte skåp. Vi har även önskat att få byta till vit front som på övervåningen (stommen är redan vit).

Uplights i vardagsrummet.

I duschen på övervåningen sitter samma klinker som på golvet.

Värmesystemet i tvättstugan (Nibe 360P samt fjärrvärmepump).

Golvvärme

Proppskåpet

"Kommandocentralen"

 

 

 

2008-06-30

Huset efter helgen

I helgen har vi alltså målat och målat och målat, ca 12 timmar per dag. Med hjälp av kompisar (stort tack allihop!!!) är första strykningen på huset nästan klar och vi har gjort av med ca 60 liter färg. Här kommer några bilder från igår kväll.

 

 

 

2008-06-26

Magnettest

Vi har ju uppgraderat till induktionshäll i nya huset så häromdagen gjorde jag "magnettestet" på våra kastruller och stekpannor. Resultatet var inte direkt upplyftande, en stekpanna och en emaljerad kastrull är det som kommer fungera med induktionshällen. Några små kastruller, en djup stekpanna och en pastakastrull måste alltså införskaffas, eller kan man önska sig en kastrull i inflyttningspresent kanske? :).

Ni som har induktionshäll, har ni några favoriter att tipsa om?

 

 

2008-06-22

Till badrummet

Vi har ju valt att ha vit fog på väggarna i badrummen och enligt plattsättaren ska fogen inte bli så smutsig och ful som vita fogar blev tidigare, men den måste ju ändå hållas efter. Därför har jag, efter tips från Weronica, surfat in hos Mitt i Myllan och klickat hem en torkmatta i vitt/natur från Växbo Lin. Man kliver ut på den efter duschen eller badet, och sen kan man även torka av väggen lite lätt. Lin har mycket bra uppsugningsförmåga och torkar fort vilket känns idealiskt i ett badrum.

 

 

2008-06-22

Lampor

Den här veckan har vi köpt några av de lampor som elektrikern ska sätta upp i huset. Som ytterbelysning blev, Tin Maxi i aluminium från Nordlux som lyser både uppåt och nedåt. De kommer vara kopplade till ett speciellt ur som tänder lamporna automatiskt när det blir mörkt, men släcker dem vissa inställda timmar på natten om man vill.

Som uplights till ryggåstaket blev det sex stycken Cato från Belid i vitt. Jag har tidigare skrivit om Cato, men då som sänglampor.

Och jag har även köpt två av Ingegerd Råmans glödlampor som jag skrev om för ett tag sedan. Eftersom upphängingen är så dyr (nästan 2000:-) hade butiken inte tagit in den, men upphängning kan man köpa själv för en billig peng. De ska hänga över "barbänken" i köket är det tänkt.

 

 

 

2006-06-17

Besiktning

Idag kom kallelsen till kontroll- och slutbesiktning av huset. 11/8 kl 9.00 blir det kontrollbesiktning och knappt två veckor senare, 22/8 kl 9.00 blir det slutbesiktning och därefter inflyttning! Jösses, det är verkligen inte långt kvar nu

 

 

2008-06-18

Tapeter, tapeter och mer tapeter

Här kommer dagens skörd av bilder från huset och det handlar bara om tapeter. Först ut är en närbild på tapeten som sitter i allrummet på övervåningen och som faktiskt kommer från Boråstapeters kollektion Borosan 07/08. Den är en av standardtapeterna som ingår i priset för huset och den enda som (enligt mig) var något att ha. Den är vit med mönster i blankt vitt och har nummer 8255.

Nästa bild är från Moas rum som nu är färdigttapetserat sedan stjärntapeten från Midbec kom upp. Båda hennes tapeter är från kollektionen Keek-a-boo.

Sist ut är bilder på fondväggen i matrummet som jag gav en förhandstitt på igår. Tapeten kommer från Midbecs kollektion Flair.

 

 

 

2008-06-16

Skylift

Idag ringde jag och bokade en skylift, så om knappt två veckor hoppas vi på målarväder! Liften ska användas till tre gavelspetsar som vi hoppas hinna måla två gånger under helgen. Med detta vill jag också säga till släkt och vänner att om någon är sugen på att måla (eller passa/underhålla barn) så är ni varmt välkomna att hjälpa till. Gott om mat och dryck utlovas :).

I helgen fortsatte maken med målningen av garaget tills färgen tog slut. Det går åt otroliga mängder med färg när man målar ett hus första gången har vi märkt. Efter att ha gjort av med 25 liter är garaget fortfarande inte färdigmålat första gången och huset knappt påbörjat. Grannarna C & B har snart målat klart och är uppe i 140 liter färg! Puh!

 

 

 

2008-06-16

Jag kikade in genom fönstret

Igår var vi uppe vid huset och målade (maken mest, jag målade bara några plankor eftersom barnen var med) och jag passade på att kika in genom fönstren. Till min glädje såg jag att fondväggen i matrummet hade kommit upp, en härlig färgklick mot allt det Nordsjövita. Eftersom vi inte har någon nyckel så får jag bjuda er på en bild tagen genom fönstret, bättre bilder kommer imorgon när vi varit inne i huset.

Även allrummet på övervåningen är tapetserat, så nu återstår bara vårt sovrum så är all målning och tapetsering klar för tillfället.

 

 

 

 

2008-06-13

Fler bilder

Efter skolavslutningen följde mormor & morfar med upp till huset och jag passade självklart på att ta lite bilder (igen). Byggställningen som stått mitt i huset sedan det restes hade rivits och rymden i vardagsrummet är helt fantastisk.

Stefan höll på med kaklet i badrummet (vitt, matt 20 x 40 cm).

Peter hade precis börjat sätta upp en av tapeterna i Moas rum (rosa- och vitrandig från Midbec).

Och så hade Idas röda fondvägg blivit målad. Hennes rum är en sån härlig färgklick, man blir glad bara av att gå in där.

 

 

 

 

2008-06-13

Lite bilder från huset

Ida har ju valt att ha rosa och rött i sitt rum och nog blir det rosa alltid! Kortväggen till höger som inte syns på bilden ska bli röd. En liten chock fick jag när jag såg hennes rum efter första strykningen, men det kommer bli jättefint när det är klart och hon kommer älska det :). Fördelen med att måla är att det bara är att måla över när hon tröttnar (även om det nog går åt några strykningar för att täcka den där färgen....)

Stefan har satt kakel och klinker i dusch/WC. Det saknades tyvärr två plattor till ovandelen av fönstret som vi ska hämta på Stensätt imorgon, men när det är klart ska väggen fogas med vit fog. Någon annan som har vit fog och har tips på hur man håller den fin, framför allt i duschen?

Vårt släta, fina innertak. Den här bilden är från matrummet och på den spacklade väggen ska den röda fondtapeten sitta.

Och sist men absolut inte minst, insidan av garaget.

 

 

2008-06-12

Schack någon?

När jag kom till huset i eftermiddags höll Stefans chef på att lägga golvet i tvättstugan och så här snyggt blir det! Golvet ska sedan fogas med svart fog och resten av inredningen (maskiner, skåp, bänkskiva mm) blir vit.

 

 

2008-06-11

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår målade våra målare allt som ska vara Specialgrått i huset, dvs nästan hela bottenvåningen samt arbetsrummet uppe. Imorse åkte maken och jag förbi innan jobbet för att titta på resultatet och ....... det var inte alls som jag tänkt mig! Färgen i sig är fin men vid ryggåstaket blev kontrasten för stor mot det kritvita taket. Efter en massa ältande och funderande hit och dit och ont i magen, några samtal till målaren och byggledaren (ställningen vid ryggåstaket ska nämligen tas ner imorgon) så har målarna nu bytt färg till Nordsjövit och målat en vända på bottenvåningen. Jag gick förbi efter jobbet och kunde pusta ut för nu ser det jättebra ut. Mindre kontrast mot taket och bort med den lite för gula tonen som kom fram i den Specialgrå färgen i vardagsrummet.

Så här såg det ut efter en strykning med Nordsjövit (tyvärr svårt att återge de riktigt rätta färgerna):


Så här såg det ut med Specialgrått i arbetsrummet (som nu också ska målas Nordsjövitt):

 

 

2008-06-10

Klinker lagd i badrummet

Igår fick ni se bilder på mosaiken i duschen på övervåningen. Imorse när vi var uppe i huset och pratade med målaren var resten av klinkerplattorna (45x45 cm) lagda i badrummet och Stefan höll på att fuktspärra i tvättstugan där golvet ska bli schackrutigt. Det funkar suveränt med de hantverkare som jobbar på vårt hus och det är så skönt! Alla tak på bottenvåningen är nu målade och i slutet på veckan kommer Leverans 2 med bla golvet. Ikväll när vi kikade in genom fönstren såg jag att fläkten kommit, men tyvärr ligger den kvar i kartongen.

 

2008-06-10

Garaget

Här kommer de utlovade bilderna på garaget. Det kommer, precis som huset, bli helt svart förutom takfötterna som blir vita (och så porten förstås).

 

 

2008-06-08

Kakel, klinker och spackel

I fredags (på självaste Nationaldagen) cyklade hela familjen upp till huset och träffade plattsättare Stefan. Vi gick igenom alla våtutrymmen samt köket och diskuterade hur plattorna ska sättas, vilken färg det ska vara på fogen men även hur mycket extra vissa saker kommer kosta.

Mosaiken i köken är en sak som kostar extra på grund av att det kan ta längre tid att få till det utan att behöva dela mosaikplattorna någonstans. I badrummet på övervåningen ska vi ju ha 45x45 cm plattor på golvet och det tar troligen också längre tid att få det slätt men ändå med fall mot golvbrunnen under badkaret. Sist men inte minst är det skiffret i hallen som kommer kosta extra. Detta på grund av att plattorna inte är exakt lika tjocka och dessutom lite kupiga i formen. Att lägga detta skiffer (i halvförband) och få det snyggt kan ta sin lilla tid, men det är det värt :).

När vi kom upp till huset vid 9-tiden hade Stefan redan lagt mosaiken (5x5) i duschen på övervåningen.

I dusch/WC på bottenvåningen såg det ut så här:


I tvättstugan är väven uppe och målad, liksom taket.

I stort sett hela huset är spacklat nu, nedan en bild från vardagsrummet.

 

 

 

2008-06-05

Imorgon börjar plattsättaren

Imorgon bitti ska vi träffa en av våra plattsättare vid huset för en första genomgång av hur badrummet ska se ut. Tanken är att han ska börja lägga klinker imorgon! Imorse när vi var där höll en kille på att sätta någon typ av fuktspärrsmatta i hela badrummet och dusch/WC, väv var satt och målad i tvättstugan och taket var målat i badrummet. Jag ska ta lite bilder imorgon för den som är nyfiken.

Ha en trevlig helg allihop, vi ska snart ha möte med efterföljande sommarfest här på jobbet och en kille kommer och grillar åt oss ikväll.

 

 

 

2008-06-02

Det händer saker hela tiden

Jag beklagar att det varit dåligt med uppdateringarna här men influensan tog knäcken på mig så jag har inte orkat med annat än jobb och familj senaste veckorna. I helgen firade vi även Ida som fyllde fyra år och hade kalas både lördag och söndag. Men några bilder orkade jag ta i helgen när vi gick förbi huset. Nu har vi fått en stooor garageport, vilket betyder att både hus och garage är färdigt för målning. Även de silverfärgade stuprören är på plats och de kommer bli så snygga mot den svarta fasaden :). Jag bjuder även på en bild av vår (i vårt tycke) underbara utsikt från baksidan. Man kan inte tro att vi kommer bo bara 5 km från centrala stan.

 

 

2008-05-29

Köket

Köket monterades redan för en vecka sedan men eftersom jag varit sängliggande så har det dröjt tills nu med bilder. Det återstår fortfarande en hel del (rostfria socklar, handtag, vitvaror, blandare, fläkt mm) men ni får ett hum om hur det kommer att se ut. Bänkskivan är övertäckt så jag kan tyvärr inte visa vår snygga diskho. Väggarna ska målas vita och även mosaiken vid de liggande fönstren blir vit sedan. Målaren och plattsättaren har precis dragit igång.

 

2008-05-14

Den snyggaste rödfärgen är svart

Jag tycker att det är jättekul att så  många av husen som är nominerade till Rödfärgspriset är svarta! Vinnaren från 2006 var också ett svart hus. Ovan ser ni min favorit i årets tävling, Nivå. Gå in ni också och rösta på er favorit.

Efter att ha läst Folksams färgtest har vi bestämt oss för att måla huset med Alcros Allmogefärg i svart istället för Nordsjöfärgs Kultur V i svart. Ingen av dem fick godkänt i testet men Alcro hade mindre mögelpåväxt än Nordsjöfärg så den får det bli. Förhoppningsvis stämmer det jag läst att svart panel blir så varm i solen att möglet "bränns" bort. Är det någon som har erfarenhet av någon av dessa färger får ni gärna skriva en kommentar eller skicka ett mail.

 

 

2008-05-12

Belysning

Efter ett antal genomgångar med elektrikern börjar vi (förhoppningsvis) få lite koll på elen. Just nu ligger fokus på belysning och vi har några veckor på oss att införskaffa lampor till ryggåstaket och fasaden. Även belysning ovanför spegeln i dusch/WC vore bra om vi kunde hitta så att elektrikern kan installera dem direkt. Visst är det då konstigt att jag istället tittar på lampor till sovrummet? Det är på något vis mycket lättare att hitta något man inte direkt är ute efter. Vägglampa från Belids serie Cato och jag gillar flera av lamporna i serien. Just denna tror jag skulle passa ovanför sängen och kanske att spotskenan platsar i köket? :) 

 

 

 

2008-05-11

Ny säng beställd

Idag åkte vi förbi Nordik och beställde en ny säng till Moa. Eftersom det är snedtak i hennes nya rum har vi sålt hennes loftsäng och tittat på olika alternativ till en ny och till slut bestämde vi oss för sängen på bilden ovan. Eftersom hennes rum får så färgstarka tapeter ville vi ha en helvit säng och de tre lådorna under sängen slukar massor. En bild på sängen i verkligheten finns hos kompisen Emmas mamma Mia.

Ev blir det även ett påslakanset med moln på.

 

 

2008-05-08

Nästa vecka kommer köket!

På väg hem från doktorn (Ida var på återbesök pga hög sänka) åkte vi förbi huset och pratade med elektrikern och snickaren. Mycket trevliga herrar som är otroligt smidiga att ha att göra med och inte suckar det minsta över mina ändringar och frågor (det syns kanske på fakturan sen :)). Vi har nu en del saker att fundera på och några saker att fixa under de närmaste veckorna (återkommer till det), men det mest spännande var nästan att få höra att vårt kök kommer nästa fredag! Det ska bli så spännande att få se köket, som vi hittills bara sett på ritning, i verkligheten.

Vi hittade en del inspiration i köket ovan från Lundins innan vi åkte till HTH som är Myresjöhus köksleverantör. Släta vita luckor, (överdimensionerad) bänkskiva i mörk valnöt (laminat), stora lådor, liggande handtag på både överskåp och lådor/underskåp, rostfria vitvaror och sockel, högskåpen inramade av skivor i valnöt. Stänkskydd ovanför spishällen har vi inte klart än. Det lutar åt glas, men rostfritt som på bilden är också snyggt.

 

 

2008-05-08

Light Shadows

Vi letar efter lampor att hänga över "barbänken" i köket och via Fixa&Dona hittade jag idag Nordsjö Idé & Designs .pdf Jag. På en av bilderna hänger Ingegerd Råmans glödlampor från kollektionen Light Shadows för Orrefors. Två sådana skulle jag mycket väl kunna tänka mig över bänken. Lamporna finns med olika mönster men jag gillar den här med ränder bäst.

 

 

2008-05-07

Innerväggar och eldragning

För en dryg vecka sedan träffade vi rörmokare och elektriker i huset och gick igenom det mesta. Det tog ca 2 timmar och efteråt var vi ganska slut kan jag meddela. Jag passade på att ta lite bilder eftersom en del mellanväggar börjat komma upp och även hålet för trappen var upptaget. Sedan dessa bilder togs har det hänt en hel del, men jag har inte haft möjlighet att fotografera än.

Elektriker i arbete i hallen.

Uttag för taklampor installeras (nej, vi ska inte ha spottar i hallen). På väggen till höger om elektrikern ska vi ha liggande, ohyvlade plankor som ska målas Specialgrå som hallen i övrigt.


Bild tagen i vardagsrummet mot dörröppningen till sovrummet. I högra hörnet ska kaminen stå.


När man kommer upp för trappan ligger badrummet till vänster.


Bild tagen i allrummet. Idas rum ligger till vänster och väggen mot vardagsrummet ska sättas igen. Den lilla öppningen i väggen ska göras lite större och där ska sedan tre innerfönster sitta.


I den här öppningen ska tre 50x50-fönster sitta.

 

 

 

2008-04-28

Det blir specialgrå

I helgen provmålade vi med den Specialgrå vi köpte hos Nordsjö och vi blev jättenöjda. Den färgen får bli bas på hela bottenvåningen (förutom en fond vid matplatsen och en grå tapet i sovrummet). Vi kommer även måla med den i arbetsrummet. Trots att den heter Specialgrå så upplevs den som vit men när jag jämför den med Nordsjös kulörkartor för vitt och grått så liknar den mest S 0500-N.

 

 

2008-04-27

Träff vid huset med vår rörmokare

Imorgon eftermiddag ska vi träffa rörmokaren vid huset och bl a diskutera höjden på den utbyggnad/hylla som tydligen måste byggas vid badkaret. I den utbyggnaden ska rören dras och sedan ska blandaren fästas utanpå. Ni ser hur det kan se ut på bilden ovan. Jag tycker att det är snyggast med en hylla i höjd med badkarskanten, men eftersom det inte fungerar så får vi försöka få till en så låg hylla som möjligt, bara så att blandaren lagom får plats.

Vi ska även prata med rörmokaren om att sätta en ballofix under diskbänken eftersom vi beställt en köksblandare utan diskmaskinsavstängning. Jag har kollat med försäkringsbolaget och det var ok att göra på detta sätt, även om de helst ser att avstängningen sitter ovan bänkskivan så att man lättare stänger av vattnet till diskmaskinen när man inte använder den. Dock inget krav som sagt, så ballofix får det bli.

 

2008-04-27

På önskelistan till badrummen

Även om det mesta när det gäller färgsättning är klart till badrummen så är det ju en del inredningsdetaljer kvar. Spegel (längs hela väggen), spegelbelysning, hylla och högskåp till dusch/WC, tvättkorg och ev mer förvaring till badrummet, krokar, handdukshängare mm. Smarta, snygga tips mottages tacksamt.

När det kommer till de mindre detaljerna står denna tvålpump från Vipp på önskelistan. Än så länge har jag inte kunna rättfärdiga ett inköp av en så dyr tvålpump, men vem vet, jag ska ju löneförhandla om ett par veckor... :)

 

Dusch/WC

När vi gjorde kakel- och klinkerbeställningen från Stensätt beställde vi även blandare till dusch/WC på bottenvåningen. Det blev de vi tittat på tidigare, Skandic 03 från Gustavsberg, både till tvättstället och duschen.

Vi har också bestämt att väggarna blir helvita (matta, liggande plattor 20x30 cm) utan mosaikrand bakom duchblandaren som vi var inne på från början. Jag har sett så mycket sånt sista tiden och även om det är fint så tror jag att jag kommer tröttna och badrummet kaklar man ju inte om så ofta. Golvet blir Oxide Black från Höganäs som jag skrivit om tidigare, 33x33 cm med ca 7x7 cm mosaik på golvet i duschen. Tvättställ och kommod kommer från Vedum (men vi har valt ett annat handtag än det på bilden).

 

2008-04-26

Visningshelg

Den här helgen har Myresjöhus visningshelg i hela landet och i eftermiddag visar de villa Kärngården här i stan. Ida och jag ska dit och bli inspirerade medans maken är iväg och kör Miata och Moa är på kalas. Kärngården påminner en hel del om Kornett så det ska bli lite extra spännande.

Update: Kärngården var ett fint hus, men det är lite mindre än Kornett och det märktes framför allt på övervåningen. Ljuset via de stora fönstren var härligt och visst är det läckert med öppet mellan botten- och övervåning. Däremot är jag inte imponerad av finishen på en del detaljer (mina ögon söker sig på något märkligt sätt till just skavankerna) så våra hantverkare kommer få vänja sig vid en hel del påpekanden om de inte gör ett bättre jobb än det som gjorts i visningshuset. Jag är dock väldigt nöjd och glad över de val vi gjort till vårt hus och det är skönt att känna så efter varje visning.

 

 

2008-04-23

Våra snickar har varit flitiga

Idag när Ida och jag var uppe vid huset hade det hänt en hel del. De franska balkongräckena var monterade på alla tre fönsterdörrar. Det kommer bli så snyggt med de silverfärgade räckena mot den svarta fasaden. Samtliga takfötter var på plats och de hade isolerat och plastat taket på övervåningen. På bottenvåningen hade några mellanväggar kommit upp. Nu måste vi fundera på om vi behöver ha någon extra förstärknig i någon/några väggar tex för att hänga upp platt-TV. Jättesvårt att veta eftersom vi inte har bestämt exakt vad vi ska ha för möbler än.

Bilden nedan visar hallen, bilden är tagen från köket (mellanvägg saknas däremellan) och man ser väggen mot dusch/WC (till höger) och blivande skjutdörrsgarderob (till vänster).

Dusch/WC

Bilden nedan är tagen från tvättstugan mot hall och kök, däremellan kommer dusch/WC (till vänster) och garderob (till höger).

Bilden nedan är tagen i sovrummet och till vänster i bild ska det bli en skjutdörrsgarderob.

Bilden nedan är också tagen från sovrummet. I andra änden syns köket och till höger i bild ska en vägg upp mot vardagsrummet.

 

 

2008-04-22

Vi har börjat måla

Igår morse tog jag och vänninan Jennie en timmes promenad och till lunch möttes vi upp med barnen vid huset. Maken klättrade upp på de höga ställningarna för att passa på att måla gavelspetsarna medans ställningarna står kvar runt huset och Jennie och jag skötte "markservicen". Det innebar igår att ha koll på barn som klättrade på stenar och samlade spik samt att grilla korv och fixa fika. Maken började med att måla gavelspetsarnas takfötter vita och när Jennie med barn åkt vidare blev det min tur att provmåla med den svarta färgen på garaget. Vi har köpt Nordsjös Kultur V som är helmatt och liknar slamfärg. Det stora problemet med en så mörk färg är att det syns så väl om man råkar måla utanför och står man högt uppe på en ställning och målar med förlängningsarm till penseln är det inte så lätt att vara exakt. Det är inte heller så lätt att nå upp och maskera så det återstår att se hur vi lyckas lösa den biten. Tips någon?

 

 

2008-04-16

Kakel och klinker

Det är inte bara tapeter som ska beslutas om nu, så idag har vi varit på Stensätt och gått igenom kakel- och klinkervalen till badrummen, köket, tvättstugan och hallen. Vi beställde även blandare till köket och lilla badrummet. I början på nästa vecka kommer offerten, hua.

Bilden ovan visar det klinker vi ska ha i badrummet på övervåningen. De stora plattorna är 45x45 cm och ska även sitta på väggarna i duschnischen. På golvet i duschen blir det små plattor i storlek 5x5 cm (syns uppe i högra hörnet). På övriga väggar ska vi ha vitt, matt kakel i storlek 20x40, liggande.

 

2008-04-16

Besök hos Nordsjö

Igår var jag och Ida hos Nordsjö Idé&Design och gick igenom tapetvalen i huset. Det blev en liten förändring och det är att stjärntapeten i Moas rum kommer att sättas på två väggar  (fönsterväggen och fullhöjdsväggen) och på resterande två väggar (under snedtaket samt på dörrväggen) blir det en smalrandig tapet i vitt och rosa, även den från Midbecs Keek-a-boo kollektion.


Vi hittade också rätta nyanserna till Idas rum, det blir i stort sett samma som i de röda och rosa ränderna i tapeten nedan. Jag får återkomma om NCS-koder om någon är intresserad.
Till helgen ska vi köpa en provburk med "Specialgrå" för att känna efter om det blir rätt vit nyans och därefter se om bottenfärgen i fondtapeten vi tänkt ha bakom kaminen passar ihop med den, annars får vi titta på någon annan fond där

 

2008-04-13

Och så var det söndag igen....men inte vilken söndag som helst!Jag har knappt varit hemma de senaste dagarna och nu är det redan söndag. Det har varit roliga dagar/kvällar men ack så fort de gått. I onsdags var jag ute och åt och tittade på hockey med några kollegor (Heja Klubben!), i torsdags hade vi jobbmöte med efterföljande god mat och dryck, i fredags var vi på Trådgårdsmässan och i lördags hade maken herrmiddag, så jag gjorde barnen sällskap hos mormor och morfar. Nu är tjejerna i badet och jag stjäl några minuter framför datorn.

Min favorit på Trädgårdsmässan blev denna maffiga betongbänk från Nordform som väger 325 kg. Visst är den snygg?

 


2008-04-13

Nu börjar det likna något

Igår jobbade killarna hårt med takpannorna och när vi var uppe med fikabröd på eftermiddagen klev de båda omkring på taken. Jag tror nog att de hann bli klara innan dagens slut. Nu börjar det se ut som ett riktigt hus, ni får låtsas att fasaden är svartmålad också :).

 

 

2008-04-06

Huset efter tre veckor

Vi tog idag vår återkommande söndagspromenad till huset och här kommer lite bilder. Jag klättrade upp en bit på stegen till övervåningen och de första bilderna nedan föreställer 1. Idas sovrum och badrummet, 2. Takfönstren i allrummet och 3. Moas sovrum (med vindslucka) och vårt arbetsrum.Utvändigt börjar det hända lite på taket, men de flesta takpannorna står fortfarande kvar på marken i väntan på lyftkran. På gaveln är all liggande panel satt.

Näst sista bilden visar en av övervåningens fönsterdörrar där det ska sitta ett silverfärgat balkongräcke (man skymtar även badrumsfönstret som ska bytas ut) och sista bilden visar en närbild på vår spirande trädgård :).

 

 

2008-04-03

Huset efter två veckor

Nu har det gått två veckor sedan huset stomrestes och arbetet har mest fokuserats på tak och fasad. Liggande panel ska sättas och taket göras klart. Igår var Ida och jag uppe och tog lite spännande bilder på vindskivor och hängrännor :). Vi har valt att ha dessa silverfärgade och även om det inte ser så snyggt ut just nu så kommer det bli det när huset är klart.

Det stora glaspartiet på baksidan är nu monterat och det blev väldigt bra, förutom att en glasskiva måste bytas eftersom det är en spricka snett över hela skivan. En av fördelarna med totalentreprenad är att vi inte behöver göra något åt det, det fixar byggledare Peter. Han kommer även fixa så att badrumsfönstret på övervåningen byts ut. Just nu sitter ett fönster i råglas där, men vi hade beställt ett i klarglas för att kunna ligga i badkaret och titta på himlen :). Om vi känner att insynen blir för stor när grannens hus kommer upp så kan vi själva sätta någon snygg plastfilm eller stor blomma där.


Idag när jag och barnen åkte förbi på väg hem hade takfönstren kommit på plats och det stod några pallar med takpannor på uppfarten. Just nu är det riktigt roligt att åka förbi huset för det händer något hela tiden.

 

 

2008-03-26

Färginspiration barnrum

Barn är som de flesta vet väldigt ombytliga och trots sitt intresse för Spindelmannen vill nu Ida ha rosa i sitt rum precis som Moa (surprise, surprise). Inte helt i min smak men det är ju hennes rum och vill hon ha rosa så ska hon få rosa. Jag har därför börjat leta efter inspiration och hittade bilden ovan. Rosa och turkost är riktigt snyggt ihop och väljer man lite starkare nyanser så kan det nog bli tillräckligt tufft för att passa hennes personlighet. Just nu är tanken starka färger på väggar och textilier med möbler i vitt.

 

 

2008-03-21

Mer husbilder

Jag förstår om många börjar tröttna på alla husbilder, men för oss är det stort att det senaste halvårets ritande och omritande, till- och frånval äntligen börjar ta verklig form. Sist fick ni en kort rundvandring inomhus, idag blir det en vända runt husets yttre. Vädret spelade oss spratt med ömsom sol, ömsom snöstorm medans vi var uppe vid huset men på bilderna blev det mest sol. Som omväxling börjar vi med garaget (som nu har fått tak), ett dubbelgarage på 49 kvm. Det hade gärna fått vara större, men det skulle ju få plats ett hus på tomten också :). Porten har inte kommit än, men det blir en vit, drygt 4 meter bred Crawford g60 Line.

Vi var uppe vid huset vid 13-tiden och då lyste solen härligt på framsidan, men även på en stor del av baksidan. Klickbilderna visar huset från söder, sydost, öster, nordost och slutligen från norr. Fönsterdörrarna på övervåningen är restade, men glaspartiet på bottenvåningen kommer nog på plats nästa vecka. Alla fönster kommer från Elitfönster.

 

 

2008-03-21

Andra fakturan har landat

Nu när huset har kommit har det också blivit dags att börja betala. Förra veckan kom fakturan på första Lyftet som det kallas, den var på 20% av kostnaden för huset (standardpriset + de tillval vi gjort hittills). Igår kom fakturan på andra Lyftet och den var på 55%. Ytterligare två lyft ska göras från byggnadskreditivet, det sista vid tillträde. Då regleras även kostnader som tillkommit under vägs, tex kakel-, klinker-, tapet- och el-tillval.

Som tur är fick vi vårt hus sålt igår (papper ska skrivas nästa vecka) och till vår stora lycka kommer pengarna även räcka till lite trädgård, markiser mm. Nu kan vi snart lägga husförsäljningen åt sidan och bara ägna oss åt det nya huset. Väldigt skönt nu när vi har all färgsättning invändigt att besluta om den närmaste månaden.

 

 

2003-03-19

Husresning del 3

Till allas förtjusning kommer här dagens skörd av bilder från huset :). Taket är nu uppe men huset är långt ifrån tätt. Det glipar mellan tak och väggar och glaspartiet på baksidan är fortfarande utan glas men alu-ramen till det håller på att monteras. Tre stora takfönster ska senare monteras i mitten av taket där läkten sitter lite glest. Garaget är uppe och får förhoppningsvis tak imorgon.

Skylten på bilden nedan satt ikväll i framkant på vår tomt... jag menar leråker.

Jag tog även några bilder inne i huset. Den som är intresserad kan klicka på de små bilderna. De är tagna från hallen mot 1. köket, 2. matrummet, 3. vardagsrummet, 4. sovrummet, 5. tvättstugan, 6. övervåningen.
    

Sista bilderna visar 1. utsikt från sovrummet, 2. en extra viktig uppmaning med tanke på snön som ligger kvar inomhus, 3. glaset som ska upp i den stora alu-ramen i vardagsrummets yttervägg.

 

 

2008-03-18

Stomleverans del 2

Eftersom detta startade som en byggblogg så fortsätter jag med bilder från dagens husleverans. De är tagna strax efter fem-tiden idag och här ligger inte snön vit på taket utan i huset :(. Jag antar att det går åt ett antal timmar med byggfläktar för att få torrt när väl taket är på och huset är tätt. Men nu börjar det i alla fall se ut som ett hus! Den stora öppningen på baksidan ska snart fyllas med ett stort glasparti. För er som går igång på såna här bilder kan jag garantera att det kommer fler de närmsta dagarna :).

I övrigt är budgivningen igång på vårt nuvarande hus och vi håller tummarna att priset går upp lite till så att det räcker till någon markis eller tre och några kvm rullgräs.

 

 

2008-03-17

Stomleverans - del 1

Just nu snöar det på tvären här, men imorse vid halv åtta hade det inte hunnit börja. Fyra lastbilar med husdelar stod parkerade när vi kom och man hade precis börjat lasta av. Inte så mycket att se mer än en stoooor kran. Bilden är tagen från norra kortsidan på huset.

Jag följde med Moa till skolan några timmar och gjorde påskpyssel och sedan trotsade jag snöyran och gick upp till tomten igen. När jag kom strax efter elva var bottenvåningen på plats och gipsskivor mm lyftes upp på övervåningen. När jag gick vid tolv var båda gavlarna på plats och de började ställa vår utbyggnad på baksidan på plats. På bilderna syns från vänster av huset liggande köksfönster, litet fönster i trappen, smalt panoramafönster bredvid ytterdörren samt ett smalt badrumsfönster. Om hörnet syns tvättstugefönster och groventré samt vårt sovrumsfönster. På övervåningen syns fönsterdörrar i barnens sovrum och vårt arbetsrum samt ett smalt fönster i badrummet. Bilderna är tagna från sydväst (snett framifrån).

Garaget ligger också i delar på tomten, mitt i bild syns tex gavelspetsarna. Det blir väl en vända till förbi tomten i eftermiddag/kväll för en sista titt. Byggledare Peter som jag träffade sa att hela huset ska upp under dagen. Allt känns fortfarande mycket overkligt, trots att vi nu sett huset IRL, på plats på vår tomt, men det blir det nog ändring på så snart vi kan komma lite närmare huset och kika. På väg hem träffade jag blivande grannar som också bygger ett Kornett och fick veta att ett tredje Kornett ska byggas på gatan. Det ska bli kul att se hur olika tre hus av samma modell kan bli.

 

 

2008-03-16

Imorgon kommer huset

I september gjorde vi vår slutbeställning och imorgon kommer huset! Tiden har gått jättefort, mycket fortare än vi trodde då för drygt ett halvår sedan. Så imorgon bitti är självklart hela familjen på plats för att bevittna och föreviga stomleveransen :). Under veckan som gått har ställningar satts upp, de på bild nummer två står i vårt blivande vardagsrum där det blir öppet ca fem meter upp i nock. Barnen passade på att gå lite balansgång medans mamma och pappa studerade solens vinkel på eftermiddagen, hur mycket huset skuggar baksidan, ev placering av uteplatser mm.

 

 

2008-03-13

Helg

I helgen ska vi åka och titta på kakel och klinker till hall, badrum x 2, tvättstuga och kök. Senast v16 ska valen vara gjorda så det är väl dags att sondera utbudet nu. Köket skrev jag om häromdagen, till tvättstugan har vi bestämt oss för svart/vitt klinker från Höganäs och till hallen är det skiffer som står på önskelistan. I lilla badrummet på bottenvåningen vill vi ha liggande rektangulärt vitt kakel på väggarna och något brunsvart klinker på golvet. Till stora badrummet på övervåningen blir det troligen vanliga kvadratiska vita plattor på väggarna och mörkgrå klinker på golvet. Vi har alltså ganska klara bilder av hur vi vill att det ska se ut, men måste nu bestämma oss för vad exakt vi ska beställa.

 

2008-03-13

Svart

Via Lyckligagatan hittade jag Norrbottens-Kurirens bostadssida och reportagen där, och bland dem inslaget om "Svartbygget". Snacka om att hitta hem :). Jag har hela tiden velat ha ett helt svart hus med vit dörr och vita fönsterfoder, men har kompromissat med maken till vitt hus med liggande svart panel på ett par ställen. Efter att ha läst Kurirens artikel och tittat på bilderna är jag åter tillbaka till att verkligen vilja ha huset svart. Vårt hus är visserligen ett 1 1/2-plans hus, men inte vilket som helst och den svarta färgen skulle verkligen framhäva det. Operation övertalning pågår därför hemma nu, vi får väl se om jag lyckas eller inte. "Svartbygget" i övrigt faller mig också i smaken med vitt som bas och sedan några rejäla färgklickar till fondväggar, så där fick jag riktigt mycket inspiration.

Idag kom även tapetprovet Antonio från Sandbergs och den är lika snygg som den ser ut på bilden nedan, så den är en mycket stark kandidat till sovrumsfond. Härligt med något som i stort sett är bestämt när så mycket fortfarande "hänger löst".

 

 

2008-03-11

Sovrumsinspiration

Idag kom jag på att vi bara har ca fem veckor på oss att välja kakel, klinker samt färg och tapeter till huset. Hjälp! Vissa saker har vi ganska klart för oss men andra är fortfarande väldigt oklara och ibland kan det ta lite tid innan vi blir överens. Just nu diskuterar vi kakel och klinker :).

Till sovrummet vill vi ha en grå fondvägg, frågan är bara hur den ska se ut. Ska det vara tapet eller ska den målas? Det viktiga för mig är att det är lite liv i den utan att vara för mönstrad. I somras var jag helt inne på Eco Front 5741 som är mörkgrå med svart mönster. Den är väldigt snygg, men den känns ändå lite för modern för den känsla jag vill ha i rummet. Helst skulle jag vilja att väggen såg ut ungefär som i bilden nedan från Zara Home, men jag vet inte om det är praktiskt genomförbart. Så idag var jag inne på Sköna Hem och hittade en bild ovan med tapeten Antonio från Sandbergs. Underbar bild och riktigt snygg tapet. Ett tapetprov ska beställas så får vi se om känslan håller i sig. Om någon har andra tips på fondtapet/-färg så skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail. Övriga väggar kommer vara någon nyans av vit.

 

 

2008-03-09

Kakel till köket

Mellan vägg- och bänkskåp i köket har vi tänkt att ha kakel. På den väggen sitter två liggande fönster så det blir inte mycket yta totalt och därför tror jag att det bästa blir att sätta mosaik. Gillar kaklet från visningshuset i Göteborg och vi kommer troligen att göra likadant även i vårt kök. Jag har tidigare varit inne på att ha mosaik i storleken 2,5x5 cm, men eftersom det inte får plats tre hela sådana i bredd på "mittstolpen" vid blandaren så blir det nog snyggare med den mindre storleken som på bilden, eller vad tror ni? Vi ska ha släta vita luckor, bänkskiva i valnöt och sockel i rostfritt. Vitvarorna blir också rostfria. Vi ska ha vanliga överskåp också.

Fläkten kommer sitta på väggen bredvid och där har vi tänkt måla och sätta antingen en glasskiva eller ev en rostfri plåt som stänkskydd. Tips, inspiration och erfarenheter mottages tacksamt kring detta.

 

 

2008-03-06

Visning 1-planshuset Torggården

Imorgon (torsdag) kväll har Myresjöhus visning av ett nybyggt Torggården. Givetvis ska vi dit och bli inspirerade och titta på detaljer som vi inte tittat på tidigare, typ eluttag och liknande. Kanske träffar vi även några blivande grannar :).

 

 

2008-03-04

Grått från Gripsholm

När jag köpte ljuslyktorna i betong häromdagen passade jag även på att köpa en grå kudde från Gripsholm som jag tittat på ett tag. Det har visserligen gått lite inflation i det här med stjärnor kan jag tycka, men just den här kudden tycker jag mycket om och den kommer passa in även i det nya huset. Den snygga skinnsoffan ska bytas ut, men vi väntar med det tills vi flyttat in och hunnit känna efter vad vi vill ha och behöver. Jag älskar Infini från Ire men när man är van vid en hörnsoffa med plats för många vet jag inte om den kommer räcka till.

 

 

2008-03-02

Status vecka 9

Det har varit grått och trist de senaste dagarna här och imorse när jag vaknade låg ett tunt vitt täcke av snö över gräsmattan. Det försvann dock ganska snabbt när det började regna. Jag tog i alla fall en sväng (med stövlar denna gång) upp till tomten för att dokumentera framstegen. Nu är plattorna för både garaget och huset gjutna så det händer nog inte mycket mer däruppe förrän huset kommer om två veckor. I övrigt är tomten bara gegga, gegga och mera gegga efter allt regn, och så finns en del sten och några trädrötter också. Liiite svårt att se en fin trädgård framför sig just nu :).

 

 

2008-03-02

Amerikanskt så det föreslår

I fredags kväll kom vår mäklare förbi med lite skyltar som ska upp nu innan visningen för att visa vägen till vårt hus. Det jag inte var beredd på var dock megaskylten ovan som nu sitter i ena hörnet på vår tomt. Snacka om amerikanskt! Om ett par veckor bör försäljningen av huset vara klar, det ska bli så skönt att kunna fokusera helt på det nya huset ett tag.  

 

 

 

2008-02-28

Hemma hos oss: Utanför dörren

Idag var jag inne i en butik på stan som flyttat till större lokal men säljer ut vissa saker med bra rabatt. Där hittade jag dessa ljuslyktor i betong designade av Annica Vallin för plusdesign. Eftersom betong är ett av mina favoritmaterial fick de följa med hem och står nu och lyser vackert utanför vår dörr.

 

 

2008-02-27

Datum för husleverans m.m

Det börjar som sagt röra på sig kring husbygget nu och jag har fått en hel del samtal de senaste dagarna.

Idag fick jag samtal från vår byggledare om att datumet för husleveransen är spikat. Den 17:e mars kommer vårt hus!!! Spännande tycker vi självklart, även om det inte kommer hända så jättemycket med huset förrän grunden torkat upp lite mer. Byggledare Peter berättade även att pga diffar mellan slutlig beställning och fasadritning är det just nu lite oklart om det blir lockpanel eller funkispanel på huset. Helst ville jag ha funkispanel men pga priset beställde vi lockpanel. Det lär märkas om tre veckor när huset kommer vilken fasad det blev till slut :).

Igår pratade jag med elektrikern om flytt av två uttag som ska gjutas in och frågade även om spottar i fönstersmygarna. Det var till min glädje samma pris som för "vanliga" spottar så även om det inte är gratis så blir det inte dyrare än att sätta spottar i taket. Vi har även fått ok på att flytta tre radiatorer på övervåningen från den enda fullhöga väggen i rummen till att sitta centrerad mot ytterväggen bredvid fönsterdörrarna. På detta sätt blir det lättare att möblera rummen så det är vi glada för.

Tyvärr har vi (för sent) upptäckt en miss i ritning/beställning som gäller fönsterdörrarna mot baksidan på bottenvåningen. Vi vill att de ska vara glasade i ett stycke, men vi har godkänt ritningar med standarddörrar med en bröstning ca 50 cm upp på dörren.  Jag har gått igenom ritningarna ett otal gånger, men tyvärr inte sett detta förrän på byggstartsmötet. Det enda som går att göra nu är att beställa tre nya dörrar (med två månaders leveranstid) och byta dörrar på plats när de kommer. Sedan får vi hoppas att vi kan sälja de tre dörrar som blev "fel"-beställda. En mycket trist och onödig utgift, men om jag känner mig själv rätt kommer jag störa mig fruktansvärt på att ha bröstning på fönsterdörren, men inte på panoramafönstret bredvid. Är det någon som behöver en eller flera fönsterdörrar från Elit i storlek 10-21-16G så är det bara att höra av sig :).

 

 

2008-02-24

Status vecka 8

Idag tog Ida och jag en vända upp till tomten för att kolla läget och ta lite kort, så här kommer fler bilder som bekräftar att detta verkligen är en byggblogg (läs foton av grus, lera  och mera lera) :). Det har hänt en hel del sedan förra helgen och förberedelserna inför gjutningen är i full gång. Frigoliten är på plats och det sticker upp rör lite här och var i "huset". Marken är lite mer tillplattad om än inte uppfylld helt (det ingår i priset att hela tomten ska fyllas upp så att det bara är att lägga på matjord sen). Placeringen av huset och garaget känns jättebra även om huset, precis som alla säger, ser riktigt pluttigt ut och det är svårt att förstå hur det ska få plats något mer än en dubbelsäng i sovrummet tex. Ca två veckor kvar till stomleverans av vårt Kornett, nu är det riktigt nära!

 

 

2008-02-24

Belysning i ryggåstak

Med fem meter i takhöjd är belysning inte det enklaste. Infällda spottar är ett alternativ men inte riktigt i vår smak. Jag ville gärna bygga in takbjälken och sätta ett uttag högst upp mitt i taket, men maken vill gärna behålla bjälken synlig och så får det bli. Just nu lutar det därför åt att vi behåller de två uttagen som sitter mitt i ryggåstaket på var sida om bjälken om vi vill ha någon hängande lampa. Utöver det hittade vi en lösning vi gillar när vi var och tittade på visningshuset i Malmö. Där satt tre uppåtriktade lampor på varje sida av rummet som lyste upp ryggåstaket, något jag tror kan bli snyggt. Sätter man sedan dimmer på kontakten så kan man styra ljusstyrkan som man vill. Jag hittade två tänkbara lampor som vi båda gillar hos Belid som finns i vitt eller grått/rostfritt/krom. Vad tycks?

 

 

2008-02-23

El-ritningar

Igår kväll började maken och jag gå igenom el- och multimediaritningarna för huset. Sitter uttag och kontakter på rätt ställen, finns det tillräckligt många, vilken belysning vill vi ha/behöver vi? Massor av frågetecken som inte är helt enkla att svara på så här långt i förväg. Man behöver nästan möblera upp hela huset i tanken för att få ett hum om vad som behövs. Sen måste vi självklart prata med elektrikern för att ta reda på vad allt vi vill ändra/flytta/lägga till kostar och om det ens är möjligt. Jag vill tex ha spottar i fönstersmygarna på bottenvåningen och kostnaden för det vågar jag knappt tänka på. Behöver jag säga att vi hoppas att visningen går bra om ett par veckor så att vi får lite extra pengar att lägga på det nya huset. Om någon har tips och erfarenheter kring vad man bör tänka på så skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail.

Nu är det strax dags för Melodifestival (för andra gången idag). Ha en trevlig kväll!

 

 

2008-02-22

Hemma hos oss: Moas rum

För tillfället är båda barnen helt inne på att de vill ha prinsessrum i nya huset. Så typiskt tjejigt tycker jag som var så glad åt Idas Spiderman-önskningar tidigare, men vi har till vecka 16 på oss att välja färg och tapeter så de hinner ändra sig flera gånger innan dess. Tills det slutligen är bestämt hur deras rum ska se ut visar jag en bild på hur Moas rum ser ut idag. Den röda fondväggen är målad i färgen Kärlek från Alcro

 

2008-02-20

Köksblandare

Vi har ju valt bort de blandare från Oras som är standard i kök och i dusch/wc för att vi vill ha något lite roligare där. Därmed inte sagt att det är lätt att bestämma sig för vad man vill ha istället, det finns hur mycket som helst att välja på i högst varierande prisklasser. Tvättställsblandaren har vi ännu inte kunnat bestämma oss för, men vi har i alla fall tagit ett beslut gällande köksblandaren. Den vi valt har funnits med som kandidat sedan länge, men nu har vi alltså bestämt oss (tror jag...). Det blir en blandare från Tapwell som heter Level LEA 880. Den kombinerar en kantig pip i böjd form och jag tror att den kommer passa bra ihop med vår fyrkantiga diskho. Innan vi gör någon beställning måste vi bara känna på den IRL så att vi vet vad vi får.

 

 

2008-02-18

Nu börjar det hända saker

De senaste två veckorna har varit hysteriska på alla fronter och jag har tyvärr inte haft tid eller ork att hålla bloggen uppdaterad men den här veckan ska jag försöka komma ifatt. Det har som sagt börjat hända en del nu, vi var på byggstartsmöte i 3,5 timme i torsdags (återkommer om det) och grävarna har nu dragit igång på tomten. Två av våra grannars hus har kommit upp och en tredje stomme (ett till Kornett) kommer den här veckan och vår stomme kommer vecka 11.

Jag har idag pratat med vår grävansvarige Janne och bett dem lämna kvar en del stora stenbumlingar på tomten. Han var en fåordig man men jag tror budskapet gick fram. För att slippa känslan av fotbollsplan är tanken att vi ska ha ett bergliknande stenparti på framsidan, något även barnen kommer uppskatta hoppas vi. Exakt hur det ska se ut är ännu oklart, jag ska se om jag får tag i någon trädgårdsarkitekt som kan hjälpa oss. 

På bilden ovan ska huset ligga mitt i bild och grävskopans förarhytt står i det som ska bli vårt dubbelgarage, uppfarten ligger utanför bild till höger om grävskopan. De andra husen som syns är ett Skagerrak och ett Stallgården. Om någon vill se mer jord och grus i olika vinklar är ni välkomna att titta på klickbilderna nedan :)

 

2008-02-10

Att sy en kudde kan väl inte vara så svårt

Jag har länge drömt om en kudde med Estrid Ericsons mönster Röd Elefant från Svenskt Tenn. I nya huset blir det mycket vitt på väggarna och grått och naturfärger till det. Men för att det inte ska blir tråkigt behövs något som bryter av och då skulle en kudde eller två i det tyget passa perfekt.

På onsdag ska jag till Stockholm för ett kundmöte och snälla kollegan K som jobbar på Stockholmskontoret har lovat att gå förbi butiken och handla åt mig (hinner inte komma ifrån själv på dagen). Att köpa en färdigsydd kudde kostar en hel del, därav tanken att sy själv. Det blir fortfarande lite dyrt (tyger från Svenskt Tenn är inte gratis), men det blir avsevärd skillnad i alla fall. Problemet är väl att jag aldrig sytt en kudde förut, i alla fall inte en där tyget går att ta av och tvätta. Blixtlås vill jag helst slippa så någon omlott-variant på kuddfodral vore det bästa och enklaste tror jag. Någon som kan tipsa mig om hur man gör eller länka till en beskrivning? Sååå svårt kan det väl ändå inte vara???

 

 

2008-02-06

Till badrummet

Som jag skrivit om tidigare funderar jag på en stege att hänga handdukar på i badrummet och häromdagen hittade jag en på Åhléns som såg helt ok ut. Det krävs nog några lager lack om den ska tåla blöta handdukar, men annars var utseendet och framför allt priset rätt.

 

 

2008-02-03

Vid matbordet?

Proverna från Sandbergs kom i fredags, toppen med snabb leverans. Nova som vi funderade på till Idas rum riskerar att bli lite intetsägande eftersom det är ganska långt mellan de färgade stjärnorna, så vi letar vidare. Däremot gillade både maken och jag Sophie i grått som syns på bilden ovan och den är en stark kandidat till att sitta som fondvägg vid matbordet. Eftersom vi har öppen planlösning mellan kök, mat- och vardagsrum krävs det mycket eftertanke när den ytan ska färgsättas och jag funderar starkt på att ta hjälp av ett proffs.

Idag har vi kört två vändor till förrådet med kartonger, en bokhylla och en garderob, varit på IKEA och köpt lite mindre flyttkartonger och trådbackar till en befintlig garderob och jag har även strukturerat om Moas garderob (jag hann inte med hela rummet till hennes stora besvikelse). En ny enkel matta blev det vid soffan och min underbara mor har i helgen inte bara tagit hand om mina barn, hon har även sytt en gardinkappa som nu sitter i TV-rumsfönstret. Tack snälla söta mamma, det blev jättebra! Sakta men säkert börjar huset bli i tillräckligt gott skick för att klara en visning.

 

2008-02-02

Paus

Igår kväll körde vi hem tjejerna till mormor&morfar för att hämta dem igen på söndag. En lugn och skön helg på tu man hand kan man kanske tro att vi skulle ha, men så är inte fallet. I förmiddags fyllde vi den lånade släpkärran med skräp och åkte till tippen. Nu har vi ätit lunch och ska ta varsin kopp kaffe/te innan vi börjar packa undan sådant som vi inte vill ha framme under fotografering och visning. Klädgarderoben ska rensas, en bokhylla tömmas och ställas undan mm, mm. Vi har hyrt ett förråd där vi kan ställa undan allt och det är jag väldigt glad för. Annars har vädret spelat oss spratt här idag. Det har gått från regn till solsken, till hagel och nu snöar det, skönt att vi ska vara inne ett tag.

Hoppas ni andra får en fortsatt trevlig helg!

 

 

2008-02-01

Till Veden

I nya huset har vi valt till en kamin och då krävs ju något att förvara veden i. Jag har tittat på lite olika varianter tex en vedkorg av återvunna bildäck (borde tilltala maken) eller snygga trådkorgar men det jag fastnat för är Kanto från Artek i design av Pancho Nikander. En sådan i svart bredvid vår svarta kamin tror jag kan bli riktigt bra.

 

 

2008-01-31

Tapet och tygprover

Jag har precis letat runt lite efter tapeter och hamnade bl a hos Sandberg. Jag hittade även en tapet som heter Sophie som ev skulle passa vid matbordet så jag passade på att beställa hem några tapet- och tygprover. Det blev alltså Nova, Sophie i tre olika färgställningar (vit, grå och brun) och så tyget Tindra i två olika färgställningar. Helt gratis var det och jättesmidigt att få proverna hemskickade.

Nu ska jag titta vidare på Roomservice :)

 

 

2008-01-29

Byggsamråd om en vecka

Idag ringde vår byggledare Peter och vi har nu ett Byggsamråd inbokat nästa vecka. Byggsamrådet är ett krav för att man ska få sätta igång med arbetet på tomten och det är någon från Byggnadsnämnden, vår byggledare, vi samt vår KA som ska träffas. Ett kort möte som mest är formalia om jag förstått det hela rätt, men kul ändå att det börjar hända saker. Om sex veckor kommer vårt hus!

Boverket beskriver ett Byggsamråd så här:

Byggsamråd

Byggnadsnämnden ska snarast kalla till ett byggsamråd när en bygganmälan har kommit in till nämnden. Ibland kan nämnden anse att ett byggsamråd inte behövs, men samråd ska ändå alltid hållas om byggherren begär det.   De som kallas till ett byggsamråd är byggherren, den kvalitetsansvarige samt andra som utses av byggnadsnämnden. Man går bland annat igenom planeringen av arbetetena och vilka kontroller som ska göras för att bygglagstiftningens krav ska antas kunna bli uppfyllda.

Kontrollen ska i första hand ske genom byggherrens dokumenterade egenkontroll. Om byggnadsnämnden bedömer att denna egenkontroll inte är tillräcklig kan nämnden besluta om kontroll av vissa egenskaper av sakkunniga, som är fristående till byggherrens projektorganisation.

Beslut om kontrollplan

Byggnadsnämnden ska ta ställning till den kontroll som behövs och besluta om en kontrollplan för arbetena. Beslut om kontrollplanen ska tas vid byggsamrådet eller så snart som möjligt därefter.

 

2008-01-28

Inspiration till Idas rum

Ida är för tillfället väldigt förtjust i Spiderman. Igår när vi var och handlade köpte vi alla varsin tidning, en om bilar till pappa, en om inredning till mamma, Barbie till Moa och så klart Spiderman till Ida :). Hon har i ett par dagar sagt att hon vill ha rött och rosa i sitt nya rum (troligen för att behaga mamma), men när jag idag frågade om hon inte ville ha rött och blått som Spiderman lyste hon upp som en sol och sa "Kan man det?. Du kan inte få Spiderman på väggen sa jag (jo, jag vet att det finns sådana tapeter) men vi kan inreda rummet i rött och blått. Hon blev mycket nöjd med detta så det satsar vi på. Även om hon troligen snart tröttnar på Spiderman så funkar ju alltid rött, blått och vitt.

I helgen har vi målat färdigt i köket (bilder kommer senare) och köpt nytt golv till Idas rum. Idag har vi tömt hennes rum för att imorgon börja lägga golvet, så inatt sover hon i Moas rum. Lite mysigt tror jag att båda tycker.

 

 

2008-01-20

En plats med ro

När man bygger ett hus med så öppen planlösning som vårt är det extra viktigt att se till att det finns platser att dra sig undan till. Platser där man kan koppla av och vara för sig själv (utan att behöva stänga in sig på toaletten :)). Det nya arbetsrummet ger den möjligheten, men en annan sådan plats skulle vi kunna få i sovrummet med den här länstolen från Norrgavel. Jag vet inte hur bekväm den är med ribbor i ryggen, men jag tycker mycket om utseendet på den. Den känns väldigt äkta på något sätt, kanske har det att göra med materialen. Just den här färgkombinationen med den såpade asken och den mörkgrå ullen tilltalar mig mycket. Det finns även en variant i oljad bok med klädsel i ljusgrå ull eller fårskinn som jag gillar.

 

 

2008-01-17

En rosa dröm

Moa har ju gått från att vilja ha orange till att vilja ha rosa i sitt rum (och en svart vägg, men den hoppas vi kunna förhandla bort). Jag har därför letat efter rosa inspiration till hennes rum och eftersom rosa är vårens "inne"-färg så finns det en hel del att titta på. Bilderna ovan som visar rosa produkter från Gant och Linum hittade jag hos Elle Interiör och jag gillar att det trots att det är rosa så det förslår inte är puttinuttigt. Jag tror att det kan bli snyggt med en lite starkare rosa/cerise färg i Moas rum, vi får väl se om hon tycker likadant.

 

 

2008-01-15

Badrum

Nu börjar så smått verkligheten att komma ifatt oss. Hittills har vi drömt och fantiserat och valt till och valt bort saker, men husbygget har ändå känts lite overkligt. Nu börjar det dock rulla på med allt annat som måste fixas innan vi kan flytta och närmast i tid ligger försäljningen av det hus vi bor i nu. På torsdag kommer en kille och besiktigar vårt hus, håll tummarna att allt ser ut som det ska. Därefter ska vi måla om i köket och lägga nytt golv (och ev måla om) i Idas rum. Vi har några veckor på oss innan bilder ska tas och annonsen läggas ut. Idag kollade vi upp lite olika alternativ till magasinering av flyttkartonger mm så att vi kan börja tömma vinden och rensa ut lite grann innan visningen. Det ska bli så skönt när hela försäljningskarusellen är över och vi kan fokusera på det nya huset.

 

 

2008-01-09

Bygganmälan

Idag fick vi brev från Byggnämndskontoret att de registrerat vår bygganmälan. För lite drygt fyra månader sedan gjorde vi vår slutbeställning och nu börjar det så smått att röra på sig. På tomtområdet har de börjat gräva, vissa tomter behöver fyllas upp och medans man behöver sänka marknivån på andra. När vi var uppe och tittade i helgen låg en hög med frigolit bredvid en av tomterna och första grunden ska gjutas närmaste veckan om vi är rätt informerade. Vår grund ska gjutas först om någon månad men tiden har gått fort hittills så snart kör de igång på allvar. Två månader till stomleverans, det är knappt jag kan fatta det.

 

2008-01-05

Eld

Jag sa till maken för några veckor sedan att jag gärna vill ha någon form av eldkorg till nya huset. Framför allt för att jag tycker att de är så vackra att ha tända i vintermörkret när snön ligger gnistrande vit på marken, men det skulle vara en stor mysfaktor året runt. Och i torsdags när jag var på Lindholms så stod den bara där, "min" eldkorg! Jättesnygg och till ett överkomligt pris, det måste ju bara vara meningen att vi ska ha den. Ikväll tittade jag på Stjärnorna på slottet och gissa vad som stod bredvid Arja när hon sjöng före middagen, om inte en eldkorg från Röshults! Snacka om sammanträffande. Det krävdes ingen övertalning för att få maken med på noterna, så nästa gång vi åker förbi Lindholms så blir det nog ett inköp.

 

 

2008-01-03

Då var det problemet löst....eller?

Jag skrev ju nyligen om Moas nya rum och att vi hittat en bra mix av färger till orange som hon vill ha, men att Idas rum fortfarande inte fallit på plats riktigt. Hon vill ha blått har hon sagt hela tiden, men längre än så har vi inte kommit. Idag vid middagsbordet kom diskussionen upp igen och hon sa först att hon ville ha ett prins-rum (för prinsar har ju blått, det visste ni väl?).

Men efter en del funderande kom hon på vad hon verkligen vill ha, nämligen ett Spiderman-rum..... Efter Moas deklarerande att hon inte vill ha orange längre utan rosa och vitt och svart (ett kombinerat prinsess- och diskorum) får väl mamma vara glad åt Spiderman :). Återstår att se vad det till slut blir för färg i barnens rum, fortsättning följer....

 

 

2008-01-01

Gott nytt år!

Dagarna går fort och jag har tyvärr inte hunnit blogga så mycket, men det kanske är nyttigt med lite bloggpaus ibland. Och anledningen är ju att vi haft så mycket annat roligt att göra och inte att jag haft brist på uppslag, så när helgerna är över kan jag nog ta igen lite. Det nya året firar vi in hos vänner och det enda vi vet är att vi ska ta med en lykta som går att hänga upp och en ficklampa....kan bli spännande :).

Jag vill med detta passa på att önska alla nära och kära och alla er andra som läser här ett riktigt Gott Nytt År! För mig kommer 2008 att bli ett händelserikt år med nya utmaningar på jobbet, det stora husbygget, försäljningen av det hus vi bor i nu och till hösten den efterlängtade flytten till det nya huset. Och så bloggandet förstås :).

Kram!

 

 

2007-12-24

Nu önskar vi God Jul!

Imorgon förmiddag bär det av till Sörmland för julfirande med makens familj och barnens alla kusiner. Vi blir kvar där ett par dagar innan vi kommer tillbaka och firar lite till med min familj. Därför vill vi passa på att önska alla en riktigt god jul, hoppas ni alla får det mysigt oavsett var och hur.

Kramar från familjen Gustafsson!

 


2007-12-19

Inspiration: Barnrum

Barnen ska få vara med och välja färger till sina nya rum och Moa vill ha orange. Jag har tidigare haft lite svårt för orange, men kombinerat på rätt sätt blir det jättesnyggt. Idén att kombinera rött/orange/rosa och ev även gult, fick jag inspiration till hos Weronica. Moa skulle bli överlycklig om hennes rum fick en orange fondvägg och möblerades som i collaget, med påslakanset Bahamas Stripe från Svenssons i Lammhult, sittkudde från Fatboy, en vit Componibili från Kartell ("den har jag önskat mig sen jag var fem"), vit hylla från IKEA, och en orange bordslampa, här Flower Pot i design av Werner Panton.

Ida vill ha blått i sitt rum, men där har jag inte hittat den "rätta" färgkombon än. Marint i rött/blått/vitt? Blått/vitt/orange? Blått/orange/limegrönt? Ljusblått och brunt? Vad tycker ni?

 

 

2007-12-17

Fibrer

För ett tag sedan läste jag på forumet byggahus.se att det kunde kosta ca 15000:- att få fiber indraget i huset. Tidigare har jag läst om Telia som tar 7000:- för att koppla in fast telefoni och tyckte att det var mycket. Hur som helst skickade jag ett mail till Utsikt som drar fibern i vårt område och fick glädjande svar. Myresjöhus har beställt indragning av fiber till alla husen i vårt område som standard! Det vi behöver betala för är de tjänster vi sedan beställer (TV, telefoni och internet). Det låter ju väldigt bra, men för säkerhets skull ska jag dubbelkolla med vår säljare.

 

 

2007-12-14

Tillval:Tvättstuga

Att få till utformningen av tvättstugan/groventrén på ett praktiskt och bra sätt är inte det lättaste. Jag ritade och suddade och ritade om många gånger innan vi till slut bestämde oss för den lösning som syns på bilden ovan. Tanken är att en bänkskiva ska gå hela vägen från torkskåpet över tvättmaskin och torktumlare till diskbänken för att få gott om arbetsyta. Idag har vi bara diskbänken som avställningsyta och där samlas ofta en stor hög med ren tvätt, men sen finns det ingenstans att lägga det man viker. Över bänkskivan ska vi sätta in så många överskåp som får plats, så höga som möjligt för att maximera förvaringen. Produkterna i collaget är svart/vit klinker från Höganäs, tavla från Isa, matta från Pappelina, pedalhinkar från Bolagret, glasburkar från IKEA och iPal från Tivoli Audio.

Mitt problem just nu är hur/till vad vi ska utnyttja utrymmet i hörnet under bänkskivan. Öppningen mellan tvättmaskinen och trådbackarna under diskbänken är inte så stor tyvärr, kanske knappt 40 cm, så det är inte helt lätta att stoppa in och plocka ut saker där. Kom gärna med tips och förslag om ni har några.

 

 

2007-12-11

Tillval: Fasta duschväggar

Ett annat tillval vi gjort är att byta ut de fasta duschväggarna med skjutdörrar mot duschväggar som går att fälla in mot väggen när duschen inte används. Jag längtar verkligen efter dessa eftersom de fasta vi har idag är helt omöjliga att hålla rena, usch... Vi har valt att ha raka väggar, 90x90 cm, för att utnyttja utrymmet maximalt, och i infällt läge tar de i princip ingen plats alls, vilket är bra då vi har ett ganska litet badrum på bottenvåningen (det är bara 3,6 kvm). I det stora badrummet på övervåningen blir duschen i en kaklad nisch utan dörr (än så länge i alla fall), men den planlösningsändringen gjordes utan tillägg på priset.

 

 

2007-12-10

Tillval: Franska balkongdörrar

I de tre sovrummen på övervåningen (varav två kommer bli barnens sovrum och ett kommer bli arbetsrum) har vi bytt ut de vanliga fönstren mot franska balkongdörrar. Det finns både för- och nackdelar med det men för oss överväger det positiva med det stora, härliga ljusinsläppet och möjligheten att snabbt vädra igenom rummen innan barnen ska sova (det blir ju ofta extra varmt på övervåningen på sommarhalvåret). Alla fönster i huset kommer från Elitfönster. Förutom dessa fönstertillval har vi bl a tagit bort några fönster, lagt till två takfönster i allrummet (blir totalt tre), gjort fönstret i badrummet på övervåningen större och bytt ut ett panoramafönster i vardagsrummet mot en fönsterdörr. Som ytterligare tillval går alla fönster på baksidan ner till golvet.

 

 

2007-12-04

Present från Myresjöhus

Idag när vi kom hem låg ett paket från Myresjöhus och väntade. Två jättefina, blåvitrandiga påslakanset som tack för att delar med oss av vår blogg. En väldigt trevlig gest måste jag säga, mycket uppskattad. Bara lite drygt tre månader till stomleverans....

 

2007-11-30

Tomten är betald

Igår fick vi papper från banken om att hela tomten inkl. avgifter är betald. Hm, vi som nyss betalade handpenningen trodde resten av tomten skulle betalas till våren i samband med lyften på huset, men så var det visst inte. Det är helt klart mycket att lära sig när man ska bygga hus. Vi åkte förbi tomtområdet i går eftermiddag men där händer fortfarande ingenting. Vecka två ska våra grannars grund gjutas och någon månad senare är det dags för vår grund. Tiden har gått mycket fortare än jag trodde sedan slutbeställningen för tre månader sedan och efter nyår börjar det bli dags att fundera på kakel och klinker mm, mm. Framåt våren måste vi sälja huset vi bor i nu också, så vi kommer ha en hel del att göra framöver.

I helgen blir det dock Adventsfirande för hela slanten, mysiga dagar med familj och vänner.

Ha en riktigt trevlig helg ni också!

 

 

2007-11-24

Inspiration Ytterbelysning

Här är det fortfarande för lite snö för att lysa upp i mörkret så istället passar jag på att leta efter ytterbelysning som jag gillar. Hittade  Allan från Markslöjd, Berit från Premium Light och Expo från Belid. I samma stil hittade jag även Villa från Rydéns och Riga från Eglo. Andra förslag och idéer mottages tacksamt.

 

 

2007-11-23

Inspiration: Vardagsrum från ire

Nya numret av Plaza Interiör damp ner i brevlådan häromdagen fylld av inspiration, bl a från ire möbel. När jag kikade runt lite på deras hemsida hittade jag en snygga bild med soffan Infini. Inredningen på bilden passar mig väldigt bra, den är ljus och luftig, modern men ändå med inslag av gröna växter och lite personlig känsla. Många produktbilder idag är så hypermoderna och även om det är snyggt känns det ofta väldigt opersonligt. ires soffa skulle jag däremot gärna krypa upp i. Jag gillar även det vita bordet på bilden men maken är inte lika förtjust så just nu är vi lite inne på ett bord med underrede i ek och skiva i betong, ca 4-5 cm tjock (och säkert blytung). Företaget Betongdesign tillverkar bl a bord med betongskiva men vad jag vet bara med underrede i metall. Kanske ändå kan vara värt att undersöka.

 

 

2007-11-18

Ljus i mörkret

November är för många en trist, tråkig och mörk månad som man önskar vore förbi fortare än kvickt. Jag är dock i grunden en väldigt positiv person som försöker glädjas åt det lilla, livet blir liksom lite lättare då (läs: det underlättar att vara lite småtokig). En sådan liten sak som får mig att må bra är att november ger möjlighet att tända ljus i massor. Ljuslyktor är en av mina stora svagheter, och att gå runt och tända dem på kvällen gör mig alltid på bättre humör. Och så är ju Moa född mitt i mörkaste november, bara det gör att november alltid kommer att kännas som en mycket speciell månad.

 

2007-11-17

Strålande stjärnor

Igår kom ett paket från Cosas med vackra saker till jul. De stora och små pappersstjärnorna är helt fantastiska, handvikta av Helle på Stjernestunder. För att göra en tråkig syssla lite roligare köpte jag även en fin disktrasa. För ovanlighets skull ser jag fram emot att få hänga upp lite pynt om ett par veckor och plocka fram Anton.

 

 

2007-11-16

Blanda och ge i badrummet

I stora badrummet på övervåningen har vi, efter några om och men, valt att behålla dessa standardblandare från Myresjöhus leverantör Oras. Tvättställs- och duschblandare samt duschset ingår i priset medans badkarsblandaren´ är ett tillval ihop med hörnbadkaret från IFÖ som jag skrev om häromdagen. Att välja blandare är en djungel, det finns hur mycket som helst att välja på och det är inte lätt att hitta det där "rätta" som är snyggt, modernt och klassiskt på samma gång. Därför har vi valt dessa enklare blandare till badrummet på övervåningen och lite modernare blandare till dusch/WC på bottenvåningen (återkommer till dem vid ett senare tillfälle).

 


2007-11-12

Kanske till nya huset

Jag har beställt en tavla till morfar från Isa Form och när jag tittade igenom Isas olika motiv fastnade jag (bl a) för tavlan, There's no place like home. Vi har inte alls bestämt hur det ska se ut i nya hallen än men kanske finns det en plats för den där. Jag tycker mycket om Isas tavlor och vi har tidigare gett bort dem både i doppresent och bröllopspresent och de har varit mycket uppskattade

 

 

2007-11-11

Tillval Badkar

I Myresjöhus standard ingår inget badkar utan det är dusch i båda badrummen istället. Framför allt för barnens skull vill vi ha både badkar och dusch i stora badrummet och vi har därför valt en alternativ planlösning i det badrummet, se klickbild nedan. Eftersom badrummet är stort tycker vi att ett hörnbadkar blir bäst, men jag vill ha ett utan bubbel och det utbudet känns inte alls lika stort som utbudet av bubbelbadkar med diverse lyxtillbehörspaket. Efter mycket letande och funderande kring modeller,material och priser har vi nog landat i att, via Myresjöhus, beställa ett Ifö Caribia hörnbadkar i emaljerad stålplåt. Det har enkla, rena linjer, något jag tycker är viktigt. Badkaret finns visserligen där för funktionen, men det finns inget som säger att det inte kan vara estetiskt tilltalande på samma gång. På bilden nedan ses också en kaklad hylla mellan badkar och vägg som vi gillar.

 

2007-11-10

Fortsättning vita väggar

Häromdagen skickade jag ett mail till Myresjöhus kontor i Malmö och frågade om den vita väggfärgen i visningshuset i Bunkeflostrand. Jag fick då svaret att det var Måleriservice i Malmö som blandat till färgen och så fick jag telefonnumret dit. Jag fick prata med en jättetrevlig dam som var den som färgsatt just det visningshuset och fick veta att färgen på väggarna heter Specialgrå (men ser helt vit ut). Det är en färg som inte ingår i Nordsjöfärgs standardsortiment och går egentligen bara att köpa just hos Måleriservice i Malmö, den är alltså inte blandad efter någon NCS-kod (som var det jag efterfrågade). Eftersom vi ska bygga i Linköping känns det inte riktigt aktuellt att åka till Malmö och köpa färg, så istället fick jag "receptet" som man kan gå med till en butik som säljer Nordsjöfärg här i stan. För den som vill veta är det alltså Nordsjöfärgs vita som bas och sedan följande blandning för 1 liter färg:


CU 1

FN 1

N 1

P 1


Jag tänkte gå och köpa en provburk av "Specialgrå" och sedan jämföra den med några andra vita färger, typ Nordsjövit, S0500-N, Snö osv, och se hur de skiljer sig åt innan vi bestämmer oss. 

 

 

2007-11-07

Husvisning

På lördag är det visning av ett Tenor från Myresjöhus i Ljungsbro utanför Linköping. Det är visserligen ett enplanshus men vi tänkte ändå åka dit och förhoppningsvis få lite inspiration till färgsättning, inredning, kakel, klinker och andra materialval. Och när det nu dröjer så länge innan vårt eget hur är klart, så är det ju alltid roligt att titta på någon annans :).  

 

2007-11-07

Inspiration vardagsrum

Vi behöver köpa nya möbler till vardagsrummet i nya huset eftersom de vi har inte får plats, inte passar in eller behövs någon annan stans. Jag har hittat väldigt mycket snyggt som skulle kunna passa, men här är i alla fall några exempel:

Soffa: 3-sits Denver i grått från Rum Interiör
Kudde: Mönstrade Blossom från Duka
Plädar: Polarvide i grönt från IKEA
Soffbord: Pluto från Mio i vitt, finns även i valnöt
Fåtölj: Nyheten Karlstad i grått från IKEA
Matta: Ryamattan Firenze i grått från Mio
Mediabänk: Front från Svenska Hem
Bordslampa: Basic från Rum Interiör
Golvlampa: Como från Svenska Hem
Ljuslyktor: Cool Moons från Kosta Boda

 

 

2007-11-05

Det kostar att ligga på topp

Jag skickade lite frågor till vår säljare på Myresjöhus idag och fick svar senare på dagen. Micke undrade om vattenavrinning och "skvättkant" i garaget och jag hade bla frågor om snedtaket på övervåningen. Svaren vi fick är att vattenavrinning är tillval, men det är ju ett måste om man tex ska rulla in en snöig bil i garaget osv. Skvättkanten ingår (en plastkant som går upp en liten, liten bit på väggen så att man inte blöter ner väggen om man spolar av golvet). På övervåningen har vi valt gipsplank i taket för att spara in på något, men det har vi omvärderat efter svaret att om man har gipsplank i taket blir det även gipsplank på snedtaken. Inte aktuellt, så där blir det ytterligare ett tillval.

Förra veckan kom även fakturan för bygglovet och det var inte heller gratis, så det kostar att ligga på topp som sagt. Mycket pengar ut men inget konkret att ta på. Förhoppningsvis kommer det kännas helt annorlunda när vårt fina hus är klart och vi kan flytta in :). Knappa 10 månader kvar...

 

2007-11-04

Vit

Efter besöket i visningshuset i Malmö bestämde vi oss för att vi vill ha vita väggar som bas i huset. Det funkar bra ihop med ryggåstaket och man kan ändå få in färg genom möbler, textilier och fondväggar. Saken klar trodde vi, men tänkt så fel man kan ha. Efter att ha läst på Byggahus.se insåg jag att det nog inte skulle bli så lätt. Problemet för oss är ju också att vi inte kan köpa hem en burk och provmåla, vi måste helt enkelt bestämma oss och hoppas på det bästa eftersom allt ska vara beställt och levererat när när målarna sätter igång. I alla fall hade jag fått för mig att sk Stockholmsvit (S0502-Y) nog skulle funka bra för oss, vit men ändå varm. Idag har vi varit hos kompisar som köpt hus och håller på att måla om och de hade lite färgprover hemma och då insåg jag snabbt att Stockholmsvit det blir det nog inte. Den såg verkligen smutsgul ut bredvid alla andra nyanser av vitt och så vill vi ju inte ha det. Så imorgon tänkte jag skicka mail till Myresjöhus Malmö-kontor och fråga vilken NCS-kulör som använts i det huset. Ni andra som har vita väggar hemma, vilken NCS-kulör har ni använt och hur upplever ni den?

 

2007-11-01

Ritningar på garaget

Idag kom de korrigerade ritningarna på garaget från Myresjöhus och så här kommer det alltså se ut. 49 kvm stort, isolerat dubbelgarage, ett måste för maken som älskar bilar. De tillval vi gjort på garaget är att dra in vatten, att sätta in en dörr på baksidan och att ha en stor port (Crawford G60 Line) istället för två små. Maken har några ytterligare önskningar också, bla oljeavskiljare, så det ska vi undersöka. De tre fönstren på gaveln satt från början på baksidan av garaget, men de flyttade vi. Vi fick sänka taklutningen för att tillmötesgå några bestämmelser om att garaget inte får var mer än 4 meter högt, så taklutningen är nu 18 grader. Förhoppningsvis går det ändå att ordna lite extra förvaring på "vinden".

 


2007-10-31

Tillval: Trappa

Från hallen går man upp till övervåningen via en L-formad trappa från Snickarlaget. I Myresjöhus standardutförande är den i eklaserad furu vilket vi inte vill ha. Vi har därför valt en trappa i ek med ett räcke som heter Funk. Räcket liknar det på bilden (som kallas Soul) och har spjälor i 15 mm rostfritt stål, men i stället för ledstången på bilden har vårt räcke en rund ledstång som är ca 5 cm i diameter. Vi tycker att den känns modern och passar stilen på huset bra. Som ytterligare tillval kommer utrymmet under trappan att byggas in så att vi får ett extra förråd, förvaring kan man aldrig få för mycket av. Förslag på hur man inreder ett sådant förråd för att utnyttja ytan på bästa sätt mottages dock tacksamt, det känns fortfarande som lite av en utmaning :). På den här bilden kan man se hur förrådet under trappan ser ut.

 

 

2007-10-29

Golv

En sak i nya huset som vi inte gjort något tillval på är golven. I Myresjöhus standardutbud ingår detta golv från Kährs som heter Siena Ek. Det är ett 15 mm, 3-stavigt ekparkettgolv som vi kommer ha i hela huset, förutom i hall, badrum och tvättstuga.

 

2007-10-28

Besök vid tomten

Idag har solen lyst på oss och vi tog en promenad till tomten i förmiddags. Sedan ungefär en vecka tillbaka är vår gata asfalterad och gatlyktor har kommit upp. Nu verkar det som att det inte kommer hända något mer där förrän arbetet med grunden ska påbörjas någon gång i februari/mars nästa år.

 

2007-10-26

Bygglovet beviljat

Idag, ungefär en månad efter att bygglovsansökan skickats in fick vi brev hem att bygglovet är beviljat. Precis som väntat, men ändå en milstolpe passerad. 4,5 månader kvar till husleverans :).

 

2007-10-23

Inspiration - Hall

Jag fortsätter på halltemat med lite inspiration från ett par av mina favoriter, G.A.D och Edblad & Co. Sittbänken Fårö med fårskinn i precis rätt grå nyanser påminner om sommarens härliga vistelse på Gotland och hatthyllan, väggstolen och kroklisten blir ett fint komplement utan att ta för mycket uppmärksamhet. Jag vill att hallen ska ge en känsla av välkomnande, värme och rymd och inte bara vara en plats att hänga av sig kläderna.

 

2007-10-19

Områdeskarta

Det här är en karta över de 11 tomter som Myresjöhus ska bygga hus på kring Hägerhällsvägen. Vår tomt är den som är märkt nr 10. Tomt nr 3, 5, 6, 7, 8 och 11 är också bokade. På tomt 3, 5 och 8 ska dagiskompisar till Ida bygga Tångudden, Stallgården och Kornett, och på tomt 6 ska en klasskompis till Moa bygga, vilket hus vet vi inte än. På tomt nr 11 ska det byggas ett Villa Växa.

 

 

2007-10-19

Idag kom de slutliga ritningarna

Idag kom de reviderade ritningarna på huset och så här ska alltså vårt Myresjöhus Kornett se ut! Vi har tänkt att huset ska ha stående vit lockpanel (ser grå ut på bilderna) med liggande svart panel kring entrén på framsidan och på gaveln på baksidan. Ytterdörren och dörren till groventrén blir vita. Invändigt kommer maken och jag att sova i sovrum 1 på bottenvåningen och till barnen gör vi iordning sovrum 2 och sovrum 3 på övervåningen. Det som är markerat som sovrum 4 blir kombinerat arbetsrum och gästrum. Jag återkommer om garaget för där behövde ytterligare ett par små justeringar göras på ritningarna.

 

 

2007-10-17

Visningshus i Göteborg (Husknuten)

I början av sommaren var vi på Husknuten i Göteborg (två dagar i rad...) för att titta på visningshuset de har där och för att titta på andra hus och få inspiration. Det var väldigt nyttigt och något jag varmt rekommenderar, det är inte lätt att göra alla val utifrån en skiss på papper och lite bilder på nätet. Vi har gjort en del förändringar jämfört med bilderna ovan, tex har vi tagit bort fönstren på kortväggen i matrummet och där räcket är i allrummet på övervåningen har vi satt en hel vägg med tre små fönster (placerade lodrätt) för att ljudisolera och ge bättre möbleringsmöjligheter. Med bara räcket blir båda våningarna som ett enda rum och det fungerar inte ljudmässigt när man har barn. Vi kommer troligen inte heller ha TVn på mittenväggen (på bilden mot hallen) utan på väggen där soffan står i vardagsrumsbilden. Men det är som tur är ett tag kvar innan vi måste bestämma sånt som har med möbleringen att göra, så vi hinner nog ändra oss både en och två gånger :).

 

 

2007-10-16

Blickfång

Via Snyggahem och Inredningsbloggen hittade jag denna underbara lampa från Colombia Glassworks. I vårt nya hus kommer vi ha ryggåstak i vardagsrummet med fem meter i takhöjd och jag tror att den här skulle bli helt fantastisk där. Det kostar ju inget att drömma :).

 

 

2007-10-15

Shi take

Idag åkte jag till Colorama efter jobbet och köpte tre liter Shi Take från Alcro. Nu är maken och jag klara med första strykningen i hallen och imorgon eller på onsdag fixar vi sista strykningen. Till helgen ska några våder Eco House upp som fond, jag återkommer med bilder. Tyvärr vet vi inte alls vad vi ska ha för hatthylla/klädhängare än, så har ni några förslag blir jag jätteglad. Vi vill helst ha något där kläderna inte tar så stor plats, att jackorna tex kan hänga på galgar bakom varandra istället för bredvid, eller kanske ha krokar istället. Jag ska försöka hitta lite olika varianter och presentera här så får ni kommentera.

 

 

2007-10-14

Det händer saker kring tomten

På vår promenad igår gick vi förbi tomtområdet och såg att det hänt ännu mer än för en vecka sedan. Det är nu uppfyllt med grus och utritat röda markeringar där gatan ska asfalteras, el, fjärrvärme och vatten är framdraget, inklusive el till framtida lyktstolpar. Tänk att det kommer stå färdiga hus på flera av tomterna inom ett år! Vi träffade även två blivande grannar så nu vet vi vilka alla är som bokat tomt hittills, 7 av 11 tomter är formellt bokade. Flera av dem är kompisar till barnen från skolan och dagis och det verkar bli ett riktigt trevligt område, det känns verkligen jättebra. Färgerna blev inte alls så klara här på bloggen som i Photo Shop, nån som vet vad det beror på?

 

 

2007-10-13

Arbete pågår

I helgen är barnen hos mormor & morfar och maken och jag passar på att få lite tid för varandra samtidigt som vi försöker få färdigt i hallen. Vi slipar och spacklar och slipar igen (jag vill inte tänka på hur länge vi kommer få damma och torka innan allt slipdamm är borta), men snart kan vi äntligen börja måla och till sist tapetsera fondväggen. I eftermiddag tänkte vi ta en paus och gå en långpromenad, bara vi två. Ha en trevlig helg!

 

 

 

2007-10-11

Inspiration - sovrum

Jag har ju skrivit tidigare om att jag vill ha lite Gotländsk känsla i sovrummet. Under mina sökningar efter inspiration hamnade jag hos Klippan Yllefabrik och hittade denna härliga bild. Jag gillar den för att den tar upp Gotländska färger och material men rummet känns ändå ombonat och inbjudande. Att jag är svag för plädar gör inte saken sämre :). Överkast och pläd är gjort i 100% merinoull. Lakan liknande de på bilden har vi tidigare köpt på Hemtex, från deras Living-serie. Vill man ha ett lyxigare alternativ finns nog liknande hos både Lexington, Gant och Ralph Lauren.

 

2007-10-10

Fel på ritningarna - igen

Vi har gjort diverse ändringar på fönsterstorlekar och -placeringar, lagt till dörrar mm på husritningarna. Allt är gjort tillsammans med vår kontakt hos Myresjöhus och har sedan skickats till huvudkontoret för revidering. På ritningarna vi fick strax innan slutbeställningen var inte alla ändringar införda korrekt så säljaren korrigerade på ritningarna och skickade in dem igen, och inkluderade även vår placering av hus och garage på tomten. Frid och fröjd var tanken efter det. Efter en knapp månad hade vi fortfarande inte fått några nya ritningar och jag mailade därför till vår säljare och efterlyste dem, jag ville gärna kontrollera att allt var ok innan tillverkningen påbörjades. Idag damp ritningarna ner i brevlådan och kan ni tänka er, de är fortfarande fel!!! Ett par saker har korrigerats, men det mesta har missats. Pulsen gick upp rejält när maken ringde och berättade och jag skrev snabbt ett upprört mail till vår säljare där jag räknade upp det som fortfarande behövde korrigeras och jag skrev även att jag förutsatte att det skulle fixas utan kostnad och försening (enligt brevet nedan kan ändringar nu påverka kostnader och leveranstider). Inom en halvtimme fick jag svar att mailet skickats vidare till huvudkontoret i Myresjö och att de skulle ta hand om det hela. Det är tråkigt att man ska behöva dubbel- och trippelkolla allt, men det känns ändå bra att det inte är några problem att få felaktigheter upprättade. Nu hoppas jag att ritningarna är rätt nästa gång och att vi snart får höra något om bygglovet också.

 

2007-10-08

Nu börjar de snart bygga vårt hus

Idag fick vi denna bekräftelse i brevlådan, så nu börjar snart arbetet med vårt hus i fabriken i Myresjö! Det känns lite mer verkligt när man ser det på papper så där. Vi har inte hört något om bygglovet än så nästa vecka tänkte jag ringa och höra mig för lite men vad jag förstått ska det inte vara några problem. Planen är fortfarande att plattan ska gjutas kring v5, huset levereras v11 och att vi får flytta in till den 31/8 2008. Förhoppningsvis kan vi få komma åt att måla huset under semestern så kan vi ägna oss åt att komma iordning och fixa lite med tomten under hösten.

2007-10-07

Tomtbesök och fika

Igår hade vi underbart höstväder här och på eftermiddagen kom min väninna med familj på lite fika. Först gick vi bort till de tomtområden där Myresjöhus ska bygga eftersom vännerna också funderar på att bygga hus. Vem vet, kanske blir vi till och med grannar :). I vårt område hade ytterligare lite hänt sedan sist, markduk var lagd på vår lilla gata och vi hade fått ännu mer jord och stenhögar på vår tomt. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, men jag ska försöka ta lite nya bilder idag. Det är kul att det händer lite trots att det är ca fyra månader kvar innan vår platta ska gjutas. Efter tomt-titten gick vi hem och fikade och pratade hus, tomter, väderstreck, planlösningar och räntor medans barnen lekte. Det är så skönt att kunna prata hus med andra som är lika insnöade i byggprocessen som man själv.

 

 

 

2007-10-06

Neutrala väggar

När vi gjorde iordning vardagsrummet valde vi efter en del funderande Alcros Shi Take. Den är sandfärgad med en liten, liten dragning åt rosa, men upplevs bara som ljust sandfärgad. Jag lägger inte ut någon bild här för färgåtergivningen stämmer inte alls. Eftersom vi har väldigt öppet mellan hallen och vardagsrummet har vi valt att fortsätta med Shi Take även i hallen, men att tapetsera en fondvägg där klädhängare/skoställ ska vara. På bilden av hallen nedan är det den vänstra väggen. Eftersom vi ska sälja huset nästa år vill vi hålla färgerna neutrala och valet föll till slut på Ecos House 9807.

Vi har tidigare haft hatthylla och skoställ i svart smide men det kommer inte att passa i stil efter renoveringen och jag tror också att det vore bra med något ljusare. Tyvärr har jag inte hittat något riktigt bra än så har ni idéer tar jag tacksamt emot tips.

 

2007-09-30

Statusrapport

Som ni kanske förstått så händer det inget konkret med bygget just nu. Vi väntar på att få bygglovet beviljat, men sen händer inte mycket förrän efter nyår. Troligen ska grunden gjutas v5 men vi vet inte än när vi ska ha byggsamråd med kommunen och byggstartsmöte med byggledare mfl. Så tills dess det börjar hända nåt på byggfronten roar jag mig med att fundera på färgsättning och inredning så sånt kommer ni få se mer av här. Maken har även påtalat att jag inte skrivit något om det som är hans "baby" vid det här bygget,  nämligen garaget, så framöver kommer nog ett och annat inlägg kring det också. Vi håller även på med lite fix här hemma inför försäljningen, och just nu är det hallen som ska målas och tapetseras. Mer om det kommer snart.

 

2007-09-30

Förvaring barnrum

Som motsats till det lugna, avskalade Gotländska kan ju barnens rum vara desto mer färgglada. Moa vill ha orange i sitt rum och Ida vill ha blått, i alla fall sist jag frågade :). När jag surfade runt lite hittade jag dessa härliga bilder hos Moco Loco. Det är en bokhylla som man kan bygga på i sektioner och som även går att stapla i varandra vid tex transport. Bokhyllan heter Arrow och är designad av Tim Forrester. Tyvärr tror jag inte att den går att få tag på i Sverige, men känner man någon som är duktig med hammare och spik (eller skruv) så kan man kanske få till en egen i precis de färger man önskar. Något att visa för morfar kanske :).

 

 

 

 

2007-09-29

Sovrumsinspiration

Vi var på Gotland en vecka i somras och det var underbart trots att vädret inte var det bästa. Vi hyrde en nybyggd liten stuga med kamin som vi eldade i några svala kvällar och den mysiga stämningen övertygade även maken att vi måste ha kamin i nya huset :).

Jag har så smått börjat fundera på hur vi ska inreda i huset och i sovrummet tror jag att jag vill ha lite Gotländsk känsla. Tänk sten, betong, vitt, grått, fårskinn, ganska avskalat på väggarna osv. Bilderna nedan är från hotellet Fabriken på Gotland, de är en härlig källa till inspiration! Om ni har fler tips och idéer så skriv gärna en kommentar.

 

 

2007-09-24

Äntligen har vi fått infyttningsdatum

Vi ska ju till banken idag och ordna med huslånen så för en liten stund sedan ringde jag (för tredje veckan i rad) till Myresjöhus för att höra om planen var klar för husleveransen. Och äntligen hade han pappren på sitt bord och efter ett snack med byggledaren har vi nu fått veta att husleveransen kommer v11 och att vi får flytta in 31/8! Det borde betyda att de gjuter grunden i februari, så det är ju inte alltför lång tid innan det börjar hända saker på riktigt :).

 

2007-09-23

Braskamin

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. I förmiddags träffade vi kompisar i Vidingsjöspåret och gick 2,5 km med efterföljande våffla. Efter lunch tog vi en promenad genom skogen till tomten och tittade och stegade och barnen hoppade och skuttade i leran och plockade blommor. Solen har varit framme större delen av tiden och värmt så härligt, något som vi hoppas att vår braskamin ska göra nästa vinter. Efter en del funderande blev det en Contura 685, med lamelltopp och konvektionsfront, i svart.

 

 

2007-09-21

Rutigt

Jag har surfat många husbloggar på sista tiden och hittade bland annat till Anders och Stinas blogg Lilla Herrgården. Där kan man följa deras bygge av ett Myresjöhus Lilla Herrgården. En av bilderna visar deras svart/vit-rutiga tvättstugegolv och det är så vi vill att vårt golv i tvättstugan ska se ut. Plattorna kommer från Höganäs serie Chrome och är 20x20 cm.

 

 

2007-09-21

Bygglovsansökan och besök på banken

Igår fick vi brev från kommunen att vår bygglovansökan är registrerad hos dem. Spännande! Jag vet inte hur lång tid det brukar ta men om ett par veckor kanske vi har vårt bygglov :).

På måndag har vi tid på banken för att ordna med byggkreditivet. Jag hoppas att vi innan dess har fått veta när byggstart och inflyttning blir så att vi ev kan räntesäkra lånen.  

 

 

2007-09-19

Tomten

Idag kom fakturan på handpenningen på tomten. Jag tog en sväng i elljusspåret genom skogen till tomtområdet och tog en massa bilder. Det har hänt en hel del sedan vi var där sist. Den större gatan som går utanför vårt område är asfalterad och på "vår" gata har vatten och avlopp dragits och det gick att se ungefär var vår tomt kommer ligga. Utan något att referera till såg den mindre ut än sina drygt 1100 kvm, men det blir väl annat när huset väl kommer på plats till våren. De tre första bilderna föreställer vår gata, Hägerhällsvägen, bild nr 4 är vår tomt från väster, bild 5 från öster och den sista bilden visar vår baksida med utsikt åt öster. För de flesta av er är nog dessa bilder helt ointressanta, men för oss känns det ganska stort att ha bilder på "vår" tomt :).

 

 

2007-09-17

Pendel

På väg hem från jobb i Bergen bytte jag flyg i Köpenhamn och fick se en mycket snygg pendel. Den heter Octo och är designad av den finske inredningsarkitekten Seppo Koho för Secto Design. En sån skulle gärna få hänga i vårt nya hus! I Sverige finns lampan bla att köpa hos Furnish.

 

 

2007-09-16

Köksblandare

Dessa olika blandare har vi tittat på till köket. Vi försöker hitta någon som passar till den fyrkantiga diskhon, men som inte kostar skjortan.

De är i tur och ordning:
Tapwell Birillo 188
Mora Inxx A5
Mora Izzy
Tawell Level LEA880
Tapwell Domino 184

 

 

2007-09-13

Kakel och klinker

Den budget som ingår för kakel och klinker är tyvärr inte så stor (kakel 200:-/kvm och klinker 250:-/kvm) har vi insett när vi varit och tittat i diverse butiker. Tanken just nu är att försöka hitta ett lite billigare vitt matt kakel till väggarna (någon liggande rektangulär modell) och lägga lite mer på klinker. Stensätt i Linköping är bla återförsäljare av Höganäs och där har vi hittat klinker i en brun/grå/svart nyans som vi tror skulle passa i dusch/WC på bottenvåningen. Serien heter Oxide och plattorna finns i tre storlekar, 50x50, 33x33 och 5x5. Vi vill ha någon av de stora storlekarna på golvet samt en ca 30 cm bred rand från golv till tak av den minsta storleken där duschblandaren sitter. Ev skulle den rödbruna nyansen kunna vara ett alternativ. Badrumsmöblen från Vedum, som jag skrivit om tidigare, kommer ha vit stomme och lådfronter i valnöt.

 

 

2007-09-11

Köksritningarna klara

Det har varit mycket på jobbet senaste veckorna men här är äntligen köksritningarna från HTH. Luckan heter Slät vit, bänkskivan blir en 6 cm tjock laminatskiva som heter Mörk valnöt. Ovanför och under skåpen  sitter en tunn skiva i valnöt, i den under skåpen ska spottarna monteras. Täcksidor och stommar är också i valnöt liksom de öppna skåpen utan lucka. Handtagen heter Stål modern, och vitvaror liksom socklar är i rostfritt. Fläkten kommer från Thermex och heter Vertical 810 och ser inte ut som på ritningen utan har två svarta glasskivor på framsidan.
Diskhon kommer från Intra och heter Intra Quadro 500. Vi har ännu inte bestämt vilken blandare vi vill ha, men det blir någon som passar till diskhon.

Nu är även slutbeställningen gjord så att bygglovsansökan kan skickas in och i nästa vecka hoppas vi kunna få besked om inflyttningsdatum.

 

 

2007-08-22

Imorgon åker vi till HTH i Jönköping :)

Jepp, imorgon kl 10.00 ska vi vara i Jönköping och få hjälp att rita köket. Killen vi ska träffa ringde idag för att få lite uppgifter så att han kan ha måtten på köket klara till mötet. Det känns förtroendeingivande tycker jag. Jag kommer självklart lägga upp ritningen här när den är klar.

Igår satt maken och jag och gick igenom slutbeställningslistan, totalt 9 sidor! Det mesta var vi helt på det klara med, men när vi kom till badrummen blev det svårare. Vi har inte bestämt oss riktigt för vilka färger vi ska ha (kommer ju troligen inte beställa kakel och klinker förrän i början av nästa år), men vi behöver ändå bestämma färg på badrumsmöbler nu. Dessutom vill vi ha andra dusch- och tvättställsblandare än det som ingår som standard i badrummet på bottenvåningen men det ska helst inte kosta en förmögenhet. Vi kommer ändå få lägga till en del pengar för kakel och klinker och någonstans måste man dra gränsen. För tillfället har vi hittat blandare från Gustavsberg som vi båda gillar så något sånt här lutar det åt att det blir:

 

 

2007-08-22

Det närmar sig slutbeställning

Idag lämnade vi in nybyggnadskartan med huset och garaget inritat. Det blev som i inlägget nedan men vi flyttade huset en liten bit bakåt för att få större yta på framsidan i västerläge. På tisdag åker vi till HTH i Jönköping och får hjälp att rita köket, det ser jag verkligen fram emot.

Bland annat så har vi bilder från Lundins Kök som inspiration. Vi ska ha laminatbänkskiva och vanliga överskåp men annars stämmer det ganska bra med de färger och material som vi gillar och formen på detta kök liknar formen på vårt nya kök, även om vårt är lite mindre.

Idag passade vi även på att boka tid för slutbeställning och det blir om två veckor! Först då kan vi få ett inflyttningsdatum, och vi håller tummar och tår för att det inte ska bli senare än september nästa år. Det är väldigt högt tryck på fabriken i Myresjö så tyvärr blir det inte inflyttning till sommaren som vi trott från början.

 

 

2007-08-18

Visningshuset i Malmö (Bunkeflo Strand)

Den 5:e augusti åkte maken och jag ner till Malmö för en snabbvisit hos min syster och för att titta på visningshuset i Bunkeflo Strand. Det är jättenyttigt att se husen på riktigt och vi har haft stor nytta av det i våra beslut. Det här visningshuset tyckte vi mycket om, det hade vitt som bas men var med hjälp av möbler och accenter inte det minsta färglöst. Däremot insåg vi snabbt att vi måste sätta en vägg i öppningen mellan allrummet på övervåningen och vardagsrummet på bottenvåningen. Dels för att kunna möblera på ett vettigt sätt för barnen i allrummet, men framför allt som ljudisolering. Radion var på i allrummet men när man satt nere i vardagsrummet lät det som att radion var på där. Att titta på TV eller lyssna på musik på båda våningarna samtidigt skulle inte fungera. Vardagsrummet har fem meter upp i nock så det kommer ändå kännas stort och luftigt. Vi sätter in några fönster i den nya väggen för ljuset och för att det ska kännas lite öppet ändå.

Här kommer en massa bilder från visningshuset, håll till godo!

 

 

2007-08-16

Nybyggnadskarta

Ikväll har vi suttit och försökt rita in huset och dubbelgaraget på tomten. Här kan ni se slutresultatet, alla kommentarer är välkomna. Den prickade ytan till vänster om vår tomt är en ca 5 meter bred remsa allmänning och tomten gränsar i nordost mot en stor åker. Norr är uppåt på ritningen.

 

 

 

2007-08-15

Badrum och kök

Idag var vi på Stensätt ute i Tornby och tittade som hastigast på deras kakel och klinker. De hade mycket fint och till och med några badrumsmontage som vi båda gillade :). Vi fastnade för ett med vita liggande rektangulära plattor (ca 15x30 cm) på väggen, stora mörka brun/grå/svart-melerade klinker (45x45cm) till golvet och samma mörka men 5x5 cm till golvet i duschen. Längs med duschblandaren/-handtaget (från golv till tak) vill vi ha en ca 30cm bred rand av de minsta plattorna. Kommod och hyllor var i ek hos Stensätt och det gillade maken, men jag vill hellre ha valnöt. Tyvärr tog jag ingen bild, jag ska försöka göra det nästa gång vi åker förbi där. Det stora badrummet på övervåningen vet vi däremot inte hur vi vill att det ska se ut.

I måndags ringde jag även till HTH i Jönköping och om två veckor ska vi åka dit och få hjälp att rita vårt nya kök! Det lutar åt vita luckor och bänkskiva i valnöt eller wenge (laminat). Många lådor med mjukstängning vill vi ha och helst någon snygg, stor fyrkantig diskho i stil med denna från Intra. I köket ingår en 60 cm bred induktionshäll från Siemens men vi funderar på att byta ut den mot en 80 cm bred eller en 90 cm bred häll. Fläkten blir något liknande den här från Electrolux eller någon sån här från Thermex.

 

 

2007-08-13

Planlösning

Så här ser planlösningen ut på vårt hus. Jag och maken kommer sova på bottenvåningen och barnen på övervåningen. Det extra sovrummet på övervåningen ska bli arbetsrum/gästrum. Vi kommer att sätta upp en vägg istället för enbart ett räcke mellan allrummet på övervåningen och vardagsrummet på bottenvåningen för att ljudisolera och få bättre möbleringsmöjligheter.

 

 


2007-08-11

Välkomna till bloggen om vårt husbygge!

Vi (jag, Micke och våra två små tjejer) ska bygga ett Myresjöhus Kornett på Hägerhällsvägen i Linköping med inflyttning sommaren 2008. Här kommer vi skriva om livet med jobb, familj och husbygge, om våra drömmar, tankar, funderingar, våndor och glädjeämnen.

Välkomna att följa oss på vägen!