Färgtrender för 2017: Denim Drift

2016-09-27

2016 börjar närma sig sitt slut och det är dags att blicka mot de färgtrender som kommer prägla 2017. Får vi presentera Color of the year 2017: Denim Drift.

Varje höst presenterar Nordsjö Colour of the year och fyra nyckeltrender för kommande år i trendrapporten Colour Futures. Det här är en rapport där experter inom kulör och design delar med sig av sina åsikter kring nästa års trender och kulörer. För 2017 föll valet på kulören Denim Drift, eftersom den med sin blå nyans verkligen passar in perfekt i alla livs- och inredningsstilar.

Blå är alla dagars kulör

Om vi tittar på de fyra huvudteman som är grunden till paletten för 2017 är blått framträdande i alla. Det är en kulör som präglar alla aspekter i våra liv och den kan, i kombination med andra kulörer, främja olika stämningar och känslor.

En mångsidig kulör för alla rum

Vårt hem är platsen där vi äter och sover, skrattar och gråter, och på senare tid har det också blivit ett naturligt ställe att arbeta på. Denim Drift är lätt att kombinera med andra blå toner eller naturliga träfärger för att främja lugnet som krävs när du ska fokusera, men kan även användas som skarp kontrast till gula nyanser för att skapa livfullhet.

Denim Drift: 2017 års färg
Kulörer: Vänster vägg U3.15.11, Övre fält Denim Drift (S0.10.50), Nedre fält T1.23.25

Tänk bortom väggarna

– Man kan göra mer med färg än att bara måla väggarna, berättar Per Nimér, designchef på Nordsjö. Att måla taket är ett enkelt men ändå effektivt sätt att omge sig med en kulör.

Genom att måla dörrar eller delar som skåp i kompletterande kulörer eller använda möbler och tyger på samma sätt kan man skapa nya och oväntade kombinationer.

Om du är nervös över att använda blått på stora väggytor kan du självklart måla detaljer på en fondvägg, i alkover eller hyllor, vilket ger dig möjlighet att leka med olika paletter på enkla men ändå effektiva sätt.

Olika nyanser av blått i ett vardagsrum
Kulörer. Vägg rakt fram Denim Drift (S0.10.50), tak S7.19.59, rand T0.12.73, höger vägg U3.15.11

Utnyttja arkitekturen

Strukturen i varje rum kan användas som vägledning för att skapa olika färgzoner. Ledstänger, trappor och befintliga uppdelningar i utrymmet blir enkelt till naturliga brytpunkter där du kan experimentera med olika nyanser inom samma kulörschema. Var inte rädd för att leka med de linjer som redan finns i byggnadens arkitektur.

Kök och trappa med blå nyanser
Kulörer: Främre vägg S7.19.59, bakre vägg S1.05.81, golvlist U3.15.11

Hitta en blå kulör du gillar

Känner du dig fortfarande osäker på om du verkligen vågar välja blått? Hämta gratisappen Nordsjö Visualizer för att se kulören på vägg i realtid – innan det målats en enda droppe färg.

LÄS VIDARE

Läs bloggen Ett hem för Livet

På vår blogg Ett hem för Livet kan du läsa om de senaste inredningstrenderna, ta del av intervjuer med våra entreprenörer, eller fördjupa dig i aktuella husnyheter och spännande kundreportage. Bli inspirerad här!

Mer inspiration till ditt badrum

Letar du mer inspiration hur du ska inreda ditt badrum? Bland våra inspirationsbilder finns det gott om tips till snygga badrum!

Lästips: Tre heta trender i köket

Myresjöhus köksleverantör HTH berättar om vad som är nytt och populärt i husets viktigaste rum under 2016.