Kök

Vi svenskar älskar verkligen våra kök, och därför är det inte så förvånande att det är det mest påkostade rummet i ett nybyggt hem. För att det ska hinna bli klart till inflyttningen behöver du redan nu fundera över din köksinredning.

Ett av husets viktigaste rum

Alla använder vi våra kök på lite olika sätt. Gemensamt är ändå matlagningen. Med släta luckor i vitt eller vit med valnöt och detaljer som helt smälter in låter du dina speciella aktiviteter och ingredienser slå an tonen. Inredningen i sig ger dig en lugn och ren bas. Genomtänkt funktion och du själv skapar inspirationen till stordåd bland grytor och kastruller.

Med tanke på kökets centrala position i huset och dess viktiga funktion kan det kräva en del tid och planering från dig som husköpare. Därför är det viktigt att vara ute i god och tid och inte stressa fram beslut. Det är också bra att tidigt bestämma sig för vad köket får kosta, för att ha ett övre tak på din köksinvestering. Dessutom ska du ta chansen att ta hjälp av vår köksleverantör HTH, som är en av de nordens främsta kökstillverkare. De kan både fungera som ett bollplank för dina idéer men också hjälpa dig fatta de svåra besluten.

Det miljövänliga köket

De viktiga miljöfrågorna har även nått in i våra kök. Många tillverkare följer internationell ISO-standard inom miljöledning. Det innebär bland annat att de arbetar med att optimera utnyttjandet av material, reducera energiförbrukningen och skydda den externa miljön.

Hur lång tid tar det?

Att tillverka ett kök hos någon av de stora tillverkarna tar mellan tre och fem veckor. Men när du bygger ett hus på totalentreprenad måste du vara betydligt tidigare ute. Det är mycket som ska bestämmas innan tillverkningen av köket kan börja. Därför brukar man säga att alla beslut ska vara fattade sex månader innan husleveransen. Tänk på att din köksritning ska vara godkänd i samband med slutlig beställning.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.