Exteriör

Den typ av fasad, ytterdörr och tak du väljer säger någonting om vem du är. Samtidigt kan det vara lätt att glömma att exteriören handlar lika mycket om funktion som estetik. Olika fasadtyper kräver olika underhåll, till exempel. Här presenterar vi de olika kategorier som är en del av exteriören till ditt hus.

Fasad

Fasaden präglar huset och spelar en stor roll för intrycket. Men den viktigaste uppgiften är trots allt att skydda från väder och vind. I vår standard ingår lockpanel i trä, som är den vanligaste stående träpanelen i Sverige. Grundoljning och grundmålning ingår.

 

Entré

Ett entrétak är ett tillval som är både vackert och praktiskt. Burspråk och takstolpar är andra detaljer som förstärker det uttryck du vill att ditt hus ska förmedla. Hos Myresjöhus har du möjligheten att välja ett entrétak från Designtak, fråga oss gärna om mer information.

Ytterdörrar

Ytterdörren är det första du möts av när du kommer hem – och det sista när du går hemifrån. Dörren ska komplettera ditt hus på ett bra sätt, antingen genom att sticka ut eller smälta in. Dessutom ska den stänga ute både kyla och ovälkomna gäster. Ytterdörrarna i vårt standardurval kommer från NorDan Ytterdörr som i över 80 år specialiserat sig på ytterdörrar av högsta kvalitet. 

 

Tak

Det kanske inte är det första du tänker på, men taket påverkar faktiskt i hög grad ditt hus utseende. I vårt standardutbud ingår takpannor från Benders i flera olika kulörer, så att du kan hitta en färg som passar dig. Fler takpannor och takkupor finns som tillval.

 

Balkong

Din balkong har alla möjligheter att bli husets eget smultronställe. Även mindre ytor går att inreda, även om de allra minsta – till exempel franska balkonger – är bäst lämpade för att hänga tvätt. Våra räcken är 110 cm höga och uppfyller alla krav på säkerhet. Kontakta din säljare för mer information.

 

Fönster

I alla Myresjöhus sitter moderna och effektiva 3-glasfönster som släpper in ljuset och ger en känsla av rymd samtidigt som de stänger ute sträng kyla och oönskade ljud. Samtliga fönster i vårt standardutbud levereras av Elitfönster. Som standard ingår det aluminiumbeklädda träfönster och som har låga 1,0 i U-värde.

Fönstren i vårt tillvalssortiment har ännu bättre energivärde. Du kan välja aluminiumbeklädda träfönster med 0,8 i U-värde, om du vill ha ett riktigt energibesparande fönster.

Plåtdetaljer/Hängrännor

Plåtdetaljer, hängrännor och stuprör gör också sitt för husets intryck. I vårt standardsortiment kan du välja mellan färgerna svart och vitt, men du som vill anpassa dessa detaljer med andra färger har den möjligheten genom våra tillval.

 

Effektväggen

Hållbarhet och miljö är naturliga delar av vårt arbete. Ett exempel är vår utveckling av nästa generations yttervägg. Vi kallar den Effektväggen och den ingår som standard i ditt Myresjöhus. Den täta konstruktionen med extra mycket isolering ser till att värmen stannar kvar inne i ditt hus, samtidigt som fukten hålls kvar på utsidan. Det ger dig ett friskare och mer energisnålt hem.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.