Att göra om en tomt

Fastnade på några gamla bilder idag från vårt gamla hus. Där hade vi ett större trädgårdsprojekt på gång och det blev klart, till slut. Så egentligen när jag tittar på bilderna, så ska jag inte vara ett dugg orolig över att det inte kommer bli en grön trädgård här på nya tomten också. Det blir det... och vi är inte rädda för att ta i, tvärtom så älskar vi det. Men det är ju det där med tålamodet och man vill att allt ska bli klart på en gång. Visst gjorde vi många misstag under vårt förra tomtprojekt men det fina med det är att man kan göra saker och ting ännu bättre denna gången. Följ med nedan så skal ni få se :-)


Det här huset köpte vi 2008, tomten vara på 4200 kvm. Vi fastnade rejält för den stora altanen och denna matta av grönska runt vår tomt. Nästan så att man inte hörde vad vi sa till varandra för att det var sånt fågelkvitter. Obeskrivligt högt och härligt ljud. Efter ett tag insåg vi att det vart stekhett på sommaren och nästan ingen vind alls. Då började längtan efter pool. Och nu börjar det....


När vi ändå ska bygga pool, ska vi inte också fylla igen lite på tomten och plantera en häck? Och så behöver barnen en fin lekplats..och så kanske vi ska mura en rabatt i natursten...


Sagt och gjort drog vi igång allt nästan samtidigt. Vi fällde träd och tog dit fyllnadsmassor, förberedde för poolen och beställde schakningshjälp.


Hösten kom och det regnade förfärligt mkt.


Pool leveransen kom flera månader försenat vilket innebar att vi inte kunde bygga vidare på altan utan fick pausa över vintern.


Våren kom till slut och det var dags för min man att gjuta plintar, då menar jag inga små plintar!!


Allt runt om skall återfyllas och det blev skapligt många lastbilar med olika sorters stenkross.


Sen skulle poolen fyllas med insjö vatten som vi var mkt skeptiska till. Man har inte så mkt annat att välja på med egen brunn som vi då hade.


Några dagar senare med lite ph + (kalk) så vart vattnet turkost. Vilken tur! Tog även ett vatten prov och kvalitén var bra..

Hela tiden hade vi två små hjälpredor också att ta hand om och det var inte alltid så lägligt att vara med men på något vis fick vi allt att gå i hop iaf.


Golvet kom på och vi kunde börja använda poolen även om mkt kvartstod.


Hösten kom igen...Notera att det började bli lite grönt i slänten....


Dags att plantera 43 meter spirea häck, krypa i lervälling....men


...jag hade fin besök som höll mig sällskap varje kväll så jag var aldrig ensam..hela tre stycken som älskade att leka i våra stora jordhögar och jaga jordkulor som rullade


Men sen blev det lite väl mkt kanske med deras besök....mina gummistövlar och handskar bar de i väg med tex, fick hämta tillbaka ett och annat på granntomten, de små busiga rackarna...nåja, sen kom hösten och de försvann. Tog mkt kort på dem för jag inser att detta kanske bara händer en gång i livet.


Det blev vår igen och vi betraktade alla djurspår-gropar på vårt ny sådda gräs från hösten innan. Vi var nog tveksamma till om det överhuvud tagen skulle bli en fin gräsmatta igen.

Det var en del kvar att skotta ut så det var bara till att ta i igen...Nåja, 3 år senare, efter många hinkar färg, plankor och spik så var det klart.


Före.....och nedan efter...Före och nedan efter...Före och nedan efter...

Barnens lekplats då...

Före och under....

och efter....

 På tomten i fyllnadsmassorna fanns ju en massa stenar som vi passade på att samla på oss, kan alltid vara bra att ha, vissa kantiga och vissa runda. Då bestämde jag att jag skulle testa att göra en naturstensmur för att anlägga en rabatt. En rabatt som ändå smälte in i övriga skogen. Tungt och kladdigt var det..nedan början på muren...

och så här blev det...

Där satte jag en himla massa fina rådjurssäkra perenner så som tex pioner, akleja mm, blommade jätte fint redan första sommaren.En sak vi dock lärt oss är att det INTE blir snyggt med en slänt i olika storlekar på sten, då skall de vara köpta runda stenar.

Summering....det ska bli en baggis att pensla på huset två varv med start i morgon! ;) Ha en fin kväll där ute och njut av livet!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.