Att rulla gräs

Jisses måste jag säga vad dagarna går fort i juni. Maj är ju en sådan månad då man hinner njuta av fågelkvitter och grönska men när juni dyker upp... är man bara helt enkelt för stressad för att stanna upp och njuta av denna spröda lummiga grönska runt i kring oss. Kan väl också vara vädret som gjort att man inte varit ute så mkt som man skulle velat?Hur som haver kan jag berätta att vi förra fredagen fick gräsmatta på rulle. Har aldrig rullat förr utan bara sått själv så det var ju lite spännande. Två pallar á 70 kvm som vi ska ha framför altan.


Innan man lägger gräs så måste man ha ett lager fukt hållande massor. Behöver inte vara den finaste sorten men alla stenar och kvistar måste bort och så måste marken vara jämn. Jag krattade sist av allt för att få bort ojämnheter. Får tacka vår duktiga trädgårds anläggare för att han fyndade fina massor hos en granne en bit bort!

Gräset måste rullas ut direkt när det anländer, inte dagen efter. Annars kan rullarna börja "brinna".


Direkt efter att de är lagda, kant i kant så ska man vattna RIKLIGT så att de inte krymper och skapar glipor emellan bitarna. Sedan vattna varje dag. Tack och lov för lite regn, vi har ju hela framsidan att vattna också.

Efter en vecka ser man att skarvarna börjar växa igen och lyfter man lite på en bit ska det synas små gula trådar under, rötter. Sedan är det också viktigt att låta den vara lite efter två veckor, vilket blir nu till helgen. Då letar sig rötterna neråt. Är redan riktigt nöjd med resultatet och till helgen blir det en första klippning och därefter gödning. Berget framför oss börjar likna något, är snart helt inklätt i gräs. Vi får så det sista med frön.

Njuter av vårt egen sådda gräs på framsidan, som numer också är lummig och grön. Att ha en grönt tomt gör sådan skillnad. Man är lyckligt enda in i själen! Jo, vi har också fått en leverans till av granit blocksteg och hällar. Snart startar stensättning av trapp och entré.


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.