Avenbok som häck?

I veckan hade vi platsbesök av kommunen och vi tittade runt i huset men så passade jag också på att ställa lite frågor om staket/plank/häck. Vi har ju ganska nära till vägen på ena sidan om huset och det för att vi inte ville hamna bakom grannes hus och på något sätt gå miste om utsikten mot saltsjön.


Nu är det ju ingen trafik att tala om men nedanför oss finns både båtplatser och en sandstrand så det blir ju en del förbi passerande på sommaren.


För att få insynskydd mot altanen som kommer att ligga just nära vägen tänkte vi först sätta ett plank tills häcken vuxit upp men det verkar så bökigt med bygglov mm att vi bestämde att gå på kommunens rekommendation att bara sätta en häck.


Han tipsade om avenbok som är snabb växande och nu måste jag säga efter en del gogglande på pinterest att det definitivt får bli avenbok. Vilken häck, så fantastiskt formbar också på alla sätt och vis.


Vi tänker köpa ca 1 meter-1,25 höga men det vill ju dra iväg lite att köpa dem på tex plantagen. Hittade då detta företag/plantskola i Tyskland och där kostar de ca 20 kr st + lite fraktkostnad. Eggert: http://www.eggert-baumschulen.de/products/sv/Laubgehoelze/botanisch-deutsch/C/Carpinus-betulus.html

Kanske någon som har erfarenhet av att beställa därifrån?


Eller har ni andra tips på fina friska tåliga häckväxter som passar till ett new England hus?
På hösten/vintern behåller den bladen tills de nya vill ut på våren så den kommer inte att vara kal vinter tid.


Ja nu börjar det allt klia i fingrarna efter att få ta sig an trädgården. Nu skall jag fortsätta att sukta på alla fina bilder som finns på pinterest.comHa en fin kväll! Kramis

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.