Färg på altan golvet?

I väntan på att altan golvet ska bli klart tankar jag så klart inspiration från nätet. Vad ska man behandla trallen med om man vill undvika "olje träsket". Nu har vi ju chansen att tänka till då trallen är ny och byggd i år. I vårt förra hus hade vi en gammal del, en nyare del och en helt ny del. Det blev aldrig samma färg på golvet oavsett behandling!


Var naturligvis inne och sökte på Pinterest och där hittar man alla färger man kan tänka sig. Allt från helmålade golv i rött, mörkbetsat som verkar populärt i NE husen till vita. Gillar ju det mörka mot det vita altanräcket...Men det som ändå lockar oss mest är nog ändå drivved färg. Lite lagom grått och väderbitet.


Det finns ju en produkt som heter Sioo och mer kan du läsa om den här. Det sägs att den blir gråvit som drivved, håller sig mögelfri och torkar inte ut träet. Ska tydligen räcka i tio år innan det är dags att behandla igen. Hitta en bild på style room där en familj precis behandlat med Sioo och visst ser det gråare ut än den delen som är under tak. Sen tar det tydligen något år till innan den fått sin riktiga kulör.


Ja, vi får se vad det blir, vore ju ändå skönt att slippa olja hela tiden och dessutom mörknar golvet mer och mer för varje år

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.