Gul ankor och höns

I torsdags var jag in hos grannen och hälsade på djuren de har. Har nog tidigare berättat att de har en underbar damm med näckrosor, bi odling, gulankor, tupp och höns. Just nu har de ett himla liv där inne då Canada gässen tagit över, eller försöker i alla fall. Det är ett himla liv där ibland! Tur att fler runt i kring har hund. Canada gässen skrämmer även i väg de vanliga grågässen och då tar de skydd på vår tomt. Så ibland ligger de 6-8 grågäss utanför vår altan. Inte lätt när Canada gässen kommer i sådana mängder. Här kommer i alla fall två bilder på deras djur.

En tupp och några av hönsen.


De söta gulankorna. De är ganska så stora men inget kan kan klappa även om man skulle vilja.


Tyvärr hade en mink smugit sig in hos dem mitt på dagen för ett par veckor sedan och haft ihjäl två. De är nu ersatta med två nya.


Lyckan för dagen var i alla fall att få dagsfärska ägg.

Föresten så lever mina planterade ramslökar ännu. De har börjat blomma och då plockar man inte bladen efter det. I alla fall säger andra att man ska ta bladen innan blomning, kanske smaken klingar av efter blomningen?


Har gjort ramslöksmör några gånger och det är verkligen en smaksensation att ha till grillat kött. Eller varför inte en ramslökpesto till laxen? Hoppas de klarar vintern och kommer tillbaka nästa vår.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.