Hälsa, hälsa, hälsa

Det skrivs ju sannerligen mycket just nu om vad man ska äta för att må bra. Var och vart annan dag på nyhetsmorgon eller hos Malou bjuds det in personer som René Voltaire, Hanna Göransson m fl.Man ska laga klimatsmart mat, skippa kött helst två ggr per vecka och köpa närodlat. Maten ska gärna vara glutenfri fri, fri från raffinerat socker och fri från mjölk. Man häpnas över hur mkt bra som kommit fram genom forskning på sistone vad gäller maten. Det finns anti inflammatorisk mat man kan äta för att förebygga kroniska sjukdomar. Maten man stoppar i sig ska helst vara raffinerat (ej industriellt framställd). Men så får man lite panik, iaf jag, och undrar vad man ska äta då. Har hittat två sidor som jag just nu börjat följa men tänker inte annat än testa mig fram, till att börja med. Några kurerande shots kan man ju ta eller varför inte starta dagen med citronvatten? Här kommer länkar till sidorna om ni är sugna på att läsa mer:

* Hanna Göransson

har skrivit boken Friendly food som fått så mycket uppmärksamhet och här är hennes blogg hurbrasomhelst

* Här är en nystartad blogg och en professor Stig Bengmarks skriver om kroniska sjukdomar och hur man genom föda kan undvika att få sjukdomar som exempelvis cancer, diabetes och alzheimers.Den heter foodpharmacy * På bloggen IndigoLife kan du bland annat läsa om 10 oslagbara fördelar med varmt citronvatten. Nu är det bara att ta för sig bland recepten och annat som man kan boosta sig med för att hålla höst förkyldningen borta :-)