Köket

Oj vilken mysig helg! Helgen har varit fullmatad med besök från släkt och vänner. Vi har även hunnit inviga ugnen med lite bak. Ugnen är en fröjd. Otroligt att man har varit utan ugn i 9 månader.


Barnen är så glada i badkaret också, det badas i princip varje dag. Då har vi smått kommit i ordning i köket också. Bara det att det tar sån tid att packa upp kartongerna när man själv inte får lyfta tungt på ett tag. Aber men sånt är livet. Här kommer lite köksbilder.

Väggarna har samma färgkod som hallen, en varmgrå ton. På så sätt slapp vi ha det där stöket med flera olika vita färger i köket och där någon vit färg ser gul ut mot det övriga. Köket är från HTH och luckan heter Kvadrat. På vitrinskåpen har vi dock valt en spröjdad lucka som heter Classic. Vi valde till rätt många extra skåp då vi t ex ville ha extra höga väggskåp och överskåp på dessa så att de ansluts mot taket. Känns som att vi fått in det mesta här, sittbänk, vitrinskåp och köksö/bardisk. Golvet vi valt i huset är från norska Boen och heter Eik Noir.


Vi har fått in bra arbetsytor. Vi valde en helsvart laminat då vi tyckte köket sprang iväg rätta bra iaf med allt extra vi lagt till. Det kan man alltid byta ut senare. Nu förtiden finns det så många fina laminatskivor att välja bland.


Matlagning med vy utöver vattnet och eller gästerna känns trevlig, innan vi började stöka med ritningen var hällen och fläkten placerad där ljusstakarna står. Gällande fläkten lade vi till ganska mycket extra då vi var så trötta på den förra vi hade. Fläkten är en Thermex med motor på taket. Effektiv, tyst och väl värt slantarna. Kaklet är tegel lagd Biselado men en lite större storlek, 20x9,5 cm. Fogen ljusgrå.


Själva bardisken är mysig och används flitigt av barnen. Senast i morse lekte de att de var på restaurang och skulle beställa mat över disken. Här kan de också t ex göra läxor medans middagen tillagas. Vi "ska bara" jaga rätt på några fina stolar och det är inte lätt!


Diskbänken är en underlimmad Intra som är extra djup. I den ingår diskmedelspump och det välkomnas stort då vi nu slipper tråkiga diskmedelsflaskor. De andra två spakarna är till diskmaskinen och bottenventilen. Kranen är från duschbyggarna och modellen heter oxford.


Vi valde att ha alla vitvaror hel integrerat. Diskmaskinen projekterar återstående tid på diskprogrammet i golvet. En överraskande funktion :).


Men på bilden ovan finns ett fel. Någon har skruvat dit knoppen på fel sida på den vänstra luckan, något vi upptäckte i helgen då vi skulle montera fronterna. Nu blir det ett samtal till byggledaren...


Vi valde till några fina finesser så som t ex sockellåda till ugnsplåtarna.


Vi är också mkt nöjda med de extra höga vitrinskåpen med spot-lights i. Ger en underbar mys belysning på kvällarna. Vi valde också till extra fönsterbelysning i köket så att man kan ha t ex julstjärnor till jul

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.