Många frågor på avenbokshäcken + 6 juni

God fortsättning på Sveriges nationaldag! Hoppas ni haft en bra dag? Vi har både gjort nytta på tomten och hunnit med lite strandliv och gofika. I morse var jag ute och gjorde riktigt skitgöra får jag lov att säga. Jag har trimmat dikeskanter och allt ogräs som gärna vill ta sig in i häcken. Blir det för mycket ogräs blir det konkurens om näringen i jorden. Så det är skönt att det är gjort nu. På tal om häcken får jag många frågor på den och hur våra tyska plantor klarat sin långa färd i höstas. Nedan lite bilder.


Här är de häckplantor vi köpte på kruka förra sommaren. De har redan nått över 2 meter i höjd och ska nu toppas under JAS perioden. Otroligt att vi har en över 2 meter hög häck på mindre än ett år. SÅ otroligt nöjd!


Det enda som nu ska växa till sig är sidogrenarna så att den blir tätare, man ser igenom den men om ett par år är den nog tät och fin med tanke på vad den visa upp på knappt ett år. Nu får vi vara rädd om den, gödsla och vattna.


Vår tyska häck då. Jodå den lever! Tack och lov! Den kom ju barrotad i slutet av oktober och hade varit på resande fot i en vecka innan vi fick den. Sedan tog det säkert en till två veckor innan vi fick ner allt i jorden. Vi vattnade lite på rötterna under tiden men om jag förstår rätt så ta de upp plantorna efter att de gått i vila och då kräver de inte så mycket. Vi vattnade också rikligt i gropen innan vi planterade. Sen kom vintern...och sen våren. Våra andra plantor slog ut betydligt tidigare än dessa men de börjar nu ta sig. Även om det tagit lång tid. Det är ju inte så konstigt eftersom de måste börja rota sig först. Några har slagit ut helt och några har bara knoppar men man ser livstecken på i princip alla. Jag tror vi bara ska ge dem ordentligt med tid, gödning och vatten så har de nog repat sig till midsommar. Nästa år kommer de slå ut mycket tidigare. Vi valde en bra höjd också, tror det var 150-175 men många var faktiskt 2 meter höga. Lite ruffsiga och behöver beskäras i sidogrenarna men det tar vi nästa år. Nu ska de få rota sig i lugn och ro!

Livstecken, små knoppar som håller på att slå ut.


Många som badade idag, vår mysiga strand...

Ha en fin vecka!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.