Mecka för design porslin, keramik och glas

Häromdagen gick min son och jag ner i hamnen där vi bor och gjorde besök i alla de keramik, porslin och glas affärer vi har där. Vi bor verkligen i ett mecka för konst intresserade! Kanske är det just för att det ligger i Gustavsberg. Ja det hörs ju på namnet. Det är ju i krokarna där de gamla porslinsfabrikerna ligger. Det mesta som finns kvar av det nu är de gamla byggnaderna, som säkert är K-märkta, en del av dem i alla fall. En del görs nu också om till pampiga bostadsrätter. Men i alla fall, där finns butiker som Ittala outlet, Hackman och Rörstands, Orrefors och Kostaboda, Villeroy och Boch, Gerbera, mfl. Även Gustavsbergs Porslinsmuseum, keramik skola och en del andrahandsbutiker. I dem hittar du inglasade hyllor med Lisa Larsson figurer. De säljs inte för små pengar längre!


Där hittar man även en hel del av det fina porslinet som gjordes i fabrikerna och som är väldigt känt och fortfarande poppis.


I Kosta Boda/ Rörstrands butik var det mycket som satt fast i hyllväggarna med larm. Trist men sant i dagens samhälle.Sonens största favorit sked som liten var en sked med Morran på. Han kunde vägra äta tills man hittat rätt på skeden ;-)

Om jag hittade "mitt" blå-vitt porslin som jag är på jakt efter? Jo det fanns på Gerbera av Simply Scandinavia men glömde ta bilder på det. Det ovan är inte heller så dumt.


Svängde även förbi Rusta, av alla fina ställen vi varit på innan och hittade 4 pack skålar för 99 pix. Lite Blå-vitt gör en glad. Nu laddar jag för den stora årliga och numer kända loppisen som äger rum i mars i hamnen. Det kommer folk från hela världen (trot eller ej). Alla i hopp om att göra det där fyndet som en äldre person haft i sina gömmor. Dock finns värderingsfolk på plats som hjälper utställarna att värdera sina föremål. Må gott och ha en fin vecka!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.