Nu är tomten 100% vår

Igår gjorde vi klart allt med tomten och fick i och med det tillträde till den! En milstolpe avklarad! Nu är tomten helt och hållet vår :-)


I helgen skall vi börja packa alla kartoner i nuvarande villa samt åka ut och börja röja på tomten.


Så skönt!


Vi kommer i veckan att få hjälp med att börja gräva ut för LTA pump för anslutning till kommunala VA som redan är framdraget. Vi får hitta på en permanet lösning mot huset samt en tillfällig lösning in till modulhusen vi skall bo i under byggtiden. Jobbet skall ju ändå göras när huset kommer på plats så då kan vi lika gärna börja nu.


Bygg el lådan har kommit, nu väntar vi bara på ett ok från vattenfall så att elektrikern kan börja med sitt.


Sen levereras våra nybyggda modulhus 31 maj, de byggs just nu i Estland. Faktiskt en ganska smart lösning måste jag säga för oss som inte har någon gäststuga eller liknande att bo i under tiden.


Vi hyr dessa från Via-s.se


Då är vi så att säga redan hemma och slipper adress ändra mer än en gång.


Vi kan när som helst gå ut på tomten och pyssla/planera.


Vi har koll på våra förrådssaker, vi slipper magasinera en massa möbler då vi har de på plats i modulhusen samt i våran isolerade container med utag för belysning och värme.


Containern hittade jag på blocket, inte helt gratis och ganska uggly men vi får väl måla om den. Vi kan ju sälja den när vi är klara med garagen.


Sen kan det ju naturligtvis också vara kul att se på hur huset växer fram.


Måste dock sätta upp ett staket mot bygget så att barnen inte springer där. Det är ju trots allt byggledarens ansvar att ingen kommer till skada mm. Det respekterar vi!!


Här lite fler bilder på vårat kommande compact living hus.


Nu skall jag bara leta efter en tvätt maskin och en diksmaskin så blir det nog jätte bra med allt när det är på plats :-)


Tänk att man kan vara lycklig över så lite :-)


Fin helg på er.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.