Planering av framsidan

Ja då har jag i alla fall åkt och köpt markeringsfärg för att markera/rita upp det jag har i huvudet. Inte mycket att se på så här i första skedet men för att återge någon slags bild tänker jag ändå visa hur vi tänker.

Här tänker jag att vi kan ha trädgårdsgrus två meter ut från huset, kanske trampstenar till det. Efter det kommer en kant som håller gruset på plats och utanför det en låg ganska stram formklippt häck.Sen blir det någon mindre sluttning eller mur utanpå det ut mot tomten. Det blir inte någon större höjd skillnad mellan huset och infarten som tur är.


Här kommer den halvmåneformade trappen i granit att vara. Översta trappsteget är 1,70 bred, lika bred som dubbeldörren. Understa stenen blir väl i bredden 2,10 tror jag. Håller nu på att ta in offerter på kalaset. Vi får se vart vi landar.


Tänker att gruset får gå en bit utanför häcken innan trappen ner tar vid, även för att ge plats brevid halvmåneformade trappen till entrén.


Efter det röda strecket kommer det att komma några trappsteg ned till infarten. OBS, ja ni ser ju vilka mullvadshögar vi fortfarande dras med men de får vänta till senhöst alt våren. Beror också på vädret.Tur nog börjar även högarna att bli gröna, av ogräs men hellre det än bruna. Letar efter e-plantor (barrotade?) nu och de dyker väl upp i blomster affärerna i slutet september till början av oktober. Här tänker jag att det vore fint med en häck som blir så där härligt röd på hösten. Har hittat två som gillar norrläge där entrén ligger.


HÄGGMISPEL- en häck med flera höjdpunkter på året. Den blommar fint på våren med vita blommor, den ger fina bär som är ätliga och innehåller många ggr mer så mkt antioxidanter än t ex blåbär och den ger en vacker höstfärg. Sägs att den trivs i alla typer av jordar och även på skuggiga ställen. Här kan du läsa mer om den: Häggmispel

HÄCKOXBÄR-blommar med vita blommor på våren, tål skugga och är vackert röd till hösten, även den får ätliga bär. Mer kan du läsa här: Häckoxbär

Ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna. Om jag ångrar mig så landar det nog på en vintergrön liguster men jag ska höra mig för lite först innan jag helt bestämt mig.


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.