Planering av växter

Det riktigt kliar i fingrarna att åka och köpa perenna plantor till muren och rondellen. Vi har inte så mycket kvar på den nu men det blir ju ändå lite pyssel runt i kring som tar sin lilla tid. Alla hörnstenar och avtäckning ska limmas, svängande hörn ska kapas till och jord ska inhandlas och fyllas i muren. Jag får försöka hålla mig ett tag med plantorna...om det går.


Här framför huset där det är vandrande skugga tänker jag mig funkia, vit astilbe och kanske alunrot. (För att inte tala om gräsmattan som måste sås om! SÅ sliten och nertrampad som den blivit).
Här ligger solen på mer och vad det blir vet jag inte ännu. Kanske bara gräs mot muren eller helt och hållet bara växter mellan häck och mur.


Sen har vi muren som går längst hela kortsidan av huset och längst med altanen. Den rabatten blir den längsta. Tänker mig något lättskött... kanske några prydnadsbuskar eller mindre träd. Vi får se.


Så länge får vi trösta oss med att det är grönare på baksidan. Notera grannens och vårt förråd av avenbok till vänster. Där sitter ca 30 plantor ihop i en klunga som blev över från hösten häckplantering. Kan vara bra att ha om vi har några döda plantor som behöver bytas ut.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.