Plantor, perenner och plantor

Ja nu blir det sannerligen många besök i blomster affärerna. Som jag längtat. Muren som går längst kortsidan på huset, som egentligen är längre än framsidan, tänkte jag skulle vara lättskött. Känns som att det räcker med allt pyssel som framsidan kommer att ge i framtiden. Gillar att blanda högt och lågt och då fick det bl a bli tre dvärgsyrener på stam. Mina förhoppningar är att inte rådjuren kommer åt dem. Som marktäckare i resten av planteringen har jag satt krypoxbär. Den får fina röda bär till hösten i mängder och den är vintergrön. Tror att detta kommer att bli jättefint när det fått växa till sig. Vad tror ni?


Cotoneaster x suecicus 'Coral Beauty'


Det blir nog en härlig syrendoft som känns in på altan. Syringa meyeri 'Palibin'

Framsidan känner jag att jag är klar med. Också här rådjurssäkrade perenner som gillar vandrande skugga i norrläge. Här blandar jag Funkior/Hosta i olika färgtoner, allt från de klassiska grönvita till lime gröna. Här finns även över 30 st vita Astilbe 'Deutschland' samt Alunrot "Heuchera Purple". Dvs få sorter och MYCKET av varje. Nu ska allt bara få växa till sig och börja blomma :)

Våra fina hortensior, också rådjursäkra, växer så det knakar och är idag än mer lila. Mycket nöjd med dem.Nästa rabatt att ta mig an är nu den runda i rondellen. Den blir svår för jag har ingen aning om vad jag ska plantera där ännu.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.