Sjösättning och schaktning

En sådan härlig vårdag vi haft idag. Nu har vi städat och plockat undan saker, ved och annat för att förbereda för schaktningen, som jag hoppas och tror kommer i gång denna månad. Det ska bli så skönt att få ut alla högar på tomten och få grovplaneringen klar. Har vi tur med vädret kanske vi också kan börja så gräs. Ja vi tänker så ca 2000 kvm tomt, minus hus och altan. Det blir betydligt mer slitstarkt och vi har bara bra erfarenhet från det sedan förra tomten. Då har vi lite att pyssla med också, vilket vi ju gillar. Minns ni bilden nedanför, all ved mannen klöv från de björkar vi tog ner. Det är fyra rader och allt detta har vi flyttat till en annan plats nu eftersom vi ska flytta kontainern. Känns i rygg och armar men nu är vi klara.


Äntligen ska det bli gräsmatta här liksom en uppfart till garaget till höger. Som jag längtar till den dan man kan sparka boll men barnen!


Dessa tråkiga högar skall väck, och vi kommer förbereda dike för häcken men den kommer nog upp till senhösten förmodligen och om jag kan hålla igen lite på tålamodet. Sen får vi ta finplaneringen lite undan för undan. Bara se allt växa fram.

Vårt vinylstaket vi köpte i höstas, där har vi inte fått upp grinden än. Nedan ska en trapp upp och brevid trappen tänker jag en låg mur med lite grönskande växter. Vi ska också blygga klart altanens andra halva.


En häck ska upp mellan grannen och oss och det lilla berget framför oss rensas på ogräs. Kommer att bli jättebra tror jag.Nu över till något helt annat, sjösättning. Det var alldeles spegelblankt på vattnet och solen gassade. Perfekt för sjösättning!


Fridfullt...


Klart vi var tvugna att ta en tur över till Vaxholm, en dag som denna. Underbar avslutning på påskhelgen.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.