Tomtpyssel

Har ni haft en skön helg? Vad helgen sprang förbi fort tycker jag men det är bara att vänja sig vid det igen. Dröjer lååång tid innan man har långledigt igen. I helgen har vi faktiskt fått mycket gjort utvändigt. Kan inte låta bli att känna mig lite nöjd. Vi mår så bra när vi får vara ute och ta i lite. Jag älskar verkligen det. Mannen pysslar vidare på altan och etapp 1 är så gott som klar. Även om altanen inte är så stor än eller klar så är det verkligen ljuvligt att sätta fötterna i ett trä däck när man öppnar dörren. SÅ trötta vi är på lera och grus.

Utanför altan ska vi fylla upp så att vi får en gräsmatta. Tänker också att precis närmast altan däcket kommer vi ha kantsten på samma höjd som gräset. Blir lätt att klippa gräs och man slipper bråka med den där förbenade trimmern. Är så trött på båda två vi har. Antingen så startar den inte eller så fastnar tråden/går av. Aldrig kommer man heller ihåg åt vilket håll man skall snurra tråden. Är det fler som känner igen detta? Näe, hoppas det blir minimalt med behov av trimning när tomten blir klar. Men det är klart, nu har vi ju chansen att planera in sådant.


Så här ramar vi in varje etapp. Gillar det och det blir lite mer liv i träet. Vi tog till med en lite bredare trall också, 145 mm bred.


Medan mannen snickrar så har jag börjat förbereda för den fina häggmispel häcken som ska vara på vardera sida om trappen på framsidan. Synd bara att man inte visste vad de fyllde upp med för massor innan grunden gjordes. Stora sten bumlingar och tjocka grenar från träd har jag slitit upp. Det tar tid men nu i kväll så liknar det en bra grop för en häck. Plantagen kommer i slutet av september få in en hel del plantor och de kommer att säljas i 10 pack för 200 kr drygt. Bara för det så längtar jag till slutet september. Vill så gärna se lite resultat på tomten.


Ena sidan på framsidan är lite lägre så i helgen har jag och barnen burit stenar för att höja med...


Sen har vi fyllt igen stenarna med mindre krossad sten och sen sand innan små gruset krattats tillbaka. Jag är så glad att vi har våra mullvadshögar med massor nu. Allt i från sand till krossad sten i olika storlekar. Även barnen gillar att leka i sandhögarna.

Barnen har parkerat skottkärrorna för lite paus. Vilka arbetsmyror de är. De gillar verkligen att få hjälpa till. Dom lekar att de är tippbilar....


Här ligger tipp platsen....


På tal om trimmer så har jag rensat av kanske en tredjedel av allt ogräs som vuxit upp under sommaren här på tomten. Denna bild var tagen innan jag började trimma. Nu är det kortklippt och mycket trevligare att gå på utanför altan. Men vilket gris göra egentligen, det stänker och sprätter och man nästan känner hur fästingarna hoppar på en. Usch men nödvändigt.


Sen är det ju inte bara vi som börjat arbeta igen. Även barnens träningar startar nu. Ser ni något som inte passar in riktigt i bilden? Mmmm just det, hockey trunkar! Nästa helg börjar hockey träningen för grabbarna. Jajemen, 08:00 varje lördag fram till april/maj. Sen på söndagarna har de golf skolan men den slutar i september.


Nu får ni ha en skön vecka så hörs vi snart igen.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.