Vattna och bygga altan

Underbart väder vi hade i söndags. Det var ju rena rama shorts vädret. Som man längtar efter sommarvärmen. Det betyder också att det får vattnas en del för att få gräset att växa. Det börja nu bli lite grönt på sina ställen och fort går det när det verkligen börjar. Man ser stor skillnad på en dag.


Nu i veckan ska jag börja gräva ett hål i mitten av rondellen och göra plats för flaggstången. Hålet ska var 1,20 m djupt och ca en halvmeter brett. Spännande..det ligger ett tjock lager med sprängsten i olika storlekar där (vår fd bygginfart). Sen ska det gjutas ett fundament som ska sitta ihop med flaggstångs fästet.


Liguster häcken jag planterade i höstas framför huset tar sig efter beskäring till 20 cm. Pinnen på bilden är doppad i råodör för att hålla rådjuren borta. De älskar ju små spröda knoppar. Verkar fungera riktigt bra för de har inte rört dem...än! Däremot märks spår av dem ganska tydligt på ny sådd gräsmatta men de går här utanför även mitt på dagen. Inte roligt när man väl börjar komma till finplaneringen av tomten, val av buskar, träd och annan blomster.

Mannen har fortsatt med altanbygget och det är per idag nästan klart. Så skönt det ska bli att få göra i ordning här och bara vänta in sommaren. Paviljonen skall dock tillbaka på reklamation. Vi skrattade när vi satte i hop den, tänkte på hur länge den ska hålla när det börjar blåsa på här. Ja, den höll ca två veckor innan den var på väg att slita sig/knäckas och vi fick ta bort taket. Bräckligt värre! Har ni tips på andra paviljoner som är i kraftig svart stål konstruktion och med vitt tak så tipsa gärna! Hillertorp och de andra jag sett verkar alla sälja med beige eller blå tak.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.