Husresning

Nu står det äntligen där! Under två dagar med strålande sol har arbetarna rest vårt hus. Det är en väldigt speciell känsla när det äntligen är på plats. Vi har till stor del själva arbetat fram planlösningen, fönsterstorlek och placering, dörrarnas placering, takvinkel mm så det var väldigt spännande och kul att få se det i verkligheten för första gången. Första intrycket är att det blir minst lika bra, om inte bättre än vi tänkte oss. Framsidan är väldigt solig men det kommer finnas plats att anlägga fina uteplatser i alla väderstreck från morgon till kväll. Höjden på huset är precis lagom och det smälter fint in i naturen, eller kommer göra när leran som ligger bakom och framför är beväxt.

Det enda som är lite tråkigt är att det finns vissa transportskador på fönsterbleck och panel där spännbanden suttit, jag skulle gissa på att det skett under omlastningen men jag är inte säker. Sen har vi hittat sprickor i panelen på vissa ställen, vissa är nog under toleransnivån men en del tycker jag är för stora för att kunna godkännas. Vi får se vad som sägs om dessa framöver..

Härifrån ser huset ut att ligga i skogen, men riktigt så är det inte i verkligheten. Takvinkeln är brantare än standard på Smart 150. Tanken är att man skall kunna lägga ett golv på vinden och förvara saker där, men jag tycker också att det är snyggare än den flacka standardlutningen. Kostade inget extra att byta till denna lutning

Sparsmakat med fönster mot öster, men den fasaden ligger närmast en relativt hårt trafikerad lokalväg (40-väg). Samtliga av fönsterna på denna sida som sitter i sovrummen är utrustade med extra bullerdämpande glas, inte för att jag tror att det behövs, men jag är ganska så känslig mot ljud när jag skall sova och kostnaden för att uppgradera fönsterna var väldigt liten.

Notera regelväggen som står lutad mot byggställningen. Vi misstänker att det är en bärande innervägg på nedervåningen som skulle åkt med första leveransen, men som kom med andra leveransen istället och inte gick att lyfta in när mellanbjälklaget var lagt.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.