Inför slutbeställning

Idag har vi varit hos Whyte och Lilja för att välja ut material till ytskikten inne, samt exteriör färgsättning. Detta är en tjänst som ingår i vår totalentreprenad och som underlättar både för säljare och köpare. Vi fick bra hjälp att hitta rätt i utbudet och hitta färger och material som känns sammanhållna och följer en röd tråd. Det kändes skönt att ha en duktig tredje person att bolla tankarna med och vi sparade nog en hel del nötande på äktenskapet.

Svarta takpannor

Borosan 7715, stora sovrummet

Vi blev positivt överraskade av det stora sortimentet av kakel och klinker som ingick i standard paketet, och här fanns ingen anledning att gå utanför detta sortiment. Däremot lämnar sortimentet av tapeter en del övrigt att önska. Jag kan inte fatta varför det inte finns en enda helt omönstrad vit tapet i bas sortimentet? Vi har valt ut en till vardagsrummen som vi tror att vi kan leva med om vi inte väljer att uppgradera till målade väggar, något som enligt uppgift kan kosta nästan 20000 extra per plan!

Lerhamn Grå, klinker i hall och badrum

Borosan 7717, övriga sovrum

Det fanns två olika golv att välja mellan, ett lite gulare och ett vitpigmenterat. Vi valde det senare. I level one ingår som standard en kökslucka som heter hette dekor vit ek, eller struktur vit ek som den verkar heta nuförtiden. Vitvarorna som ingår är just vita, något som inte passar sådär jättebra mot ek. Jag tycker att det är ganska dåligt att det inte är en vit lucka som är standard, då en vit lucka skulle gå bättre ihop med vita vitvaror och man kan tycka att ur ett standardsortiment borde det gå att hitta produkter som inte skär sig färgmässigt. Den ekfärgade luckan är i sig rätt så snygg men det krävs rostfria vitvaror för att de inte ska skära sig färgmässigt med ekluckan.

NCS S 0502-Y Fönster, ytterdörrar, fönsterfoder, takavvattning

Borosan 7756, Vardagsrummen samt kök

Sammantaget har vi valt en neutral färgsättning samt valt kakel och klinker för att det ska kännas tidlöst och avslappnat och förhoppningsvis inte kännas "så 2014" om 15 år.

NCS S 3502-y, fasad

Boen ek concerto vit mattlack

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.