Nu går det undan

Nu har äntligen arbetena på huset dragit igång på allvar efter det fyra veckor långa sommaruppehållet. Vi har haft möte med el och vvs där vi gick igenom några ändringar och diskuterade tekniklösningar. Vad gäller elen har vi lagt till uttag för el och data i förrådet under trappan, för att där kunna ha teknisk utrustning i framtiden. Vi har även flyttat några eluttag samt lagt till eluttag på fasaden. Jag tycker dock att standarden på antalet el,data och ljuskontakter är väldigt god redan från början så det krävdes inte så mycket ändringar. VVS var inte så mycket att diskutera förutom höjden på den hylla som blir när man har handfat eller dusch placerad mot yttervägg. Myresjöhus drar nämligen inga vattenrör i yttervägg utan dessa hamnar innanför ytterväggen och som sedan kläs in. Resultatet blir som en hylla ovanför handfat eller dusch.

Hylla i badrummet på entreplan

När vi var på plats i huset idag höll plattsättarna på med badrummen och tvättstugan, och de beräknas vara klara i slutet av nästa vecka! Kul när ytskikten börjar bli klara. Uppe i badrummet på övre plan höll elektriker på att dra el för golvvärmen

Badrum på övre plan med hyllan bakom badkaret

Elektrisk golvvärme är något som vi funderade kring en del vid beställningen, men beslutade till slut att välja det. Klinker blir väldigt kallt utan golvvärme säger en del och det är omöjligt att ordna i efterhand. Vi valde även att sätta vägguttag  på väggen för elektrisk handdukstork, om vi vill ha det i framtiden.Snickarna har också varit på plats och satt igen i princip alla väggar med spån och gips. Vi har valt att ha isolering, spånskiva och gips på alla innerväggar för att få ett hem med god ljudisolering och med solid känsla.

Panorama över vardagsrum och kök

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.