Sprängningarna avklarade och grunden påbörjad

Nu är sprängningarna på tomten klara, och man kan säga att det blev en del sten. Det sägs att sprängt berg växer med kvoten 1:3, och det verkar stämma ganska bra. Vi fick akut söka ett extra marklov för fyllning för att kunna gömma undan sprängmassorna på tomten. Tack Nacka Kommun för en mycket snabb handläggning av marklovet! Efter att markentreprenören flyttat runt sten på tomten så ser det ut som att vi fått lite ny plan yta att ha till nått kul, istället för den slänt som var där tidigare.

Lite sten

Förra vecka påbörjades uppackningen under grunden och killen som skall borra efter vatten var där och tittade. Nacka utstakning var där och finutstakade huset och markerade även resten av tomtgränsen mot grannarna. På ena sidan tappade vid 10 cm men på andra sidan vann vi ca 1,5 meter. Nu återstår bara att ta upp det med ägaren till grannfastigheten, som inte själv bor i huset, så att vi alla är överens om vart gränsen går. Bland det första vi kommer göra när vi flyttar in (om vi inte gjort det innan vill säga) är att sätta upp ett staket så hundarna kan gå lite fria.

Grundarbetet påbörjat

När vi hade vårt byggstartsmöte passade vi på att göra några ändringar vad gäller fönsterna. På det tekniska samrådet åkte vi på en extra kontrollpunkt som är att vi ska göra en bullermätning inomhus som skall visa att vi uppfyller byggnormerna för buller. Anledningen till att kommunen ville ha in den var att vi ligger nära en populär lokalgata med en del biltrafik. För att vara på den säkra sida bytte vi två fönster mot laminerade fönsterglas och bytte tre standardfönster mot fönster med ljudruta. Nu har vi bara ljudklassade fönster mot vägen, varav 2 med laminerat glas, och klarar vi inte kraven nu så vet jag inte vad som krävs för att göra det..Parallellt med detta försöker vi fixa till vår lägenhet inför en kommande försäljning. Det är inte så enkelt att hålla uppe motivationen att fixa med det gamla när det enda man vill är att flytta in i det nya. Men det är bara att bita ihop och köra på.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.