Takpannorna på plats

Nu är taket lagt och takluckan på plats. Hängrännor och stuprör samt kompletteringar till fasaden såsom horisontella täckbrädor i panelskarvar m.m, är också på plats. Det känns skönt att taket äntligen verkar komplett då detta verkar kunna bli en regnig sommar.

Takpannorna på plats

I övrigt har jag fått hålla till godo med att kika in genom fönsterrutorna då vi ännu inte kunnat komma in i huset. Men nästa vecka blir det nog dags för det då vår byggledare önskar boka in oss för att träffa entreprenörer i huset. Att få komma in huset för första gången kommer nog kännas speciellt, även om det nu inte ens är halvfärdigt inne. Och för mig som är lite byggtekniskt intresserad så skall det bli kul att få titta på väggar och tak innan dom kläs in med skivor.

"Insikt" från altandörren i söder mot köket som skall byggas där det stora "skåpet" står, samt entrén till höger

Det är svårt att säga vad som skett på en och en halv vecka på insidan, mer än att den saknade innerväggen nu står på plats. Men de har nog förmodligen lagt mest krut på utsidan och kanske också övervåningen? När vi får komma in i huset skall vi bjuda på lite bilder på övervåningen också, den är jag mycket nyfiken på att se. På översta bilden kan man se en stor hög med 70mm isolering, så jag antar att de kommer börja isolera innerväggarna inom kort

"Insikt" från sidoljuset bredvid entredörren

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.