Kakel & klinker

Redan i april började vi titta på kakel och klinker, och vi har varit tvärsäkra flera gånger på att ”nu har vi bestämt oss”. 😊 Till slut fick vi dock bestämma oss och valet blev enligt nedan.

I hallen vid entrén

kommer vi att ha klinker X-rock mellangrå i storleken 30 x 60. Den har lite struktur i sig och kan – om viljan finns 😉 - påminna om stenarna och klipporna i miljön utanför huset.

Hallklinker

Bild från: http://www.imolaceramica.com/it/prodotti/collezione/x-rock/I groventrén/tvättstugan

har vi valt klinker 30 x 30, Habitat, grå.

Groventreklinker

Bild från: https://kakellagret.se/prod/plattor-for-golv-och-vagg/klinker/habitat-30x30-gra/ Golven i WC/dusch och badrummet

får likadana klinker, Artico Grigio, men i olika storlekar. I det lilla WC/dusch entréplan läggs plattor i storlek 15 x 15, och i badrummet på övervåningen har vi valt storlek 30 x 60 (förutom i dusch och under badkar där det läggs 15 x 15).

Badrumklinker

Bild från: http://www.saimeceramiche.com/it/serie.aspx Väggarna i lilla WC/dusch entréplan

blir halvkaklade med vita mindre plattor, 7,5 x 15, Silk Gesso blank, som har en smula struktur. Den kaklade väggdelen avslutas med en bård, Bordo Gesso. I duschdelen blir det kakel hela väggen upp till tak.

Halvkaklat

Bård

Bilder från: https://www.tonalite.it/collezione/silk/  För väggdelen ovanför kaklet har vi tänkt oss en kulör som motsvarar Sommarregn (Alcro).

Väggarna i badrummet på övervåningen

blir helkaklade med vita plattor på väggarna, storlek 20 x 50, Tecno Blanco, matt.

I köket

har vi valt kakel mellan bänk och överskåp och i hörndelen bakom spishällen. Ett vitt kakel med fasad kant, Mugat Blanco 10 x 20.

Kökskakel

Bild från: http://www.vivesceramica.com/en/products/ Övrig vägg målas ljusgrå.Nu är det bara 7 veckor kvar!! 😊

(Samtliga bilder är beskurna.)

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.