Tomten på Alnö

Vi är en familj med två snart utflugna ungdomar som bygger ett Kungshamn på vackra Alnö strax utanför Sundsvall. Husresan startade för ca ett år sedan då vi såg en tomt nära havet som var till salu. Egentligen var vi ute efter ett fritidshus men insåg rätt så snabbt att vi ville bo på vår nyfunna plats året runt.

Tomt1

Ett visst huvudbry infann sig dock vad gäller tomtens utformning. Det är en rätt så brant lutning, vilket i och för sig är bra - vi får utsikt över havet - men hur mycket fyllnadsmassor skulle behövas för att få ett hus och ett garage på plats? Vi konsulterade en geotekniker som gjorde en geoteknisk undersökning av marken och vi rådfrågade en anläggningsfirma om hur marken skulle kunna förberedas. Informationen vi fick föll i ”god jord” 😉 och i november slog vi till och köpte tomten.Det var inte bara tomtens lutning som gav oss extra mycket att fundera på utan också den mängd sprängsten som fanns på tomten. Sprängstenen är värdefull vad gäller tomtutfyllnad men den får inte finnas under huset eller garaget.

Tomt2

Anläggningsfirman anlitades och de var raskt på plats och flyttade stenpartiet så att kommunen kunde mäta för vår nybyggnadskarta strax innan jul. Bilden nedan visar vår lokala "Åreskuta" som på nybyggnadskartan kom att benämnas ”Stenhög”. 😊

Tomt3

Nybyggnadskarta

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.