Kök

Köket, husets hjärta, är det inte så man brukar säga?! Jag tycker nog att det är så i alla fall. Vi var i Jönköping på HTH och fick stor hjälp med vårt kök, mycket trevlig och kunnig säljare! Det var fantastiskt kul att gå runt och titta på alla fina utställningskök, finns så mycket roligt man kan göra. Det var en hel del som inte gick att genomföra i vårt framtida kök, mycket beror ju på planlösning och hur stor yta man har.


När vi kom dit visste vi att vi ville ha vit lucka med kvadrat och så blev det. Vi valde laminatbänkskiva i ljusgrå betong och "halvmåneformade" handtag. Skulle så gärna vilja ha en bänkskiva i äkta betong, det fanns tyvärr inte i deras sortiment. Får fortsätta drömma om det! Tillvalen i ett kök kan ju bli oändliga men det vi valde att fokusera på var förvaring. Vi valde att byta ut de flesta underskåp mot utdragslådor, valde ett högskåp med utdragbar inredning och sockellåda under ugnen. Softstop och att bygga igen ovanför skåpen var också något vi valde. Vi har tänkt köksön som arbetsyta, inte att man ska kunna sitta vid den. Därför valde vi bort att bänkskivan ska gå ut 30 cm. Anledningen är att vi kommer ha ett litet köksbord framför och ett matsalsbord längre bort. Känner mig nöjd trots att några av de förslag jag hade med mig inte gick att genomföra. Det blev inget ultramodernt, flashigt kök, utan ett som känns vanligt, praktiskt och tidlöst. Här kommer en bild på skissen;Nu i efterhand har vi kommit på att vi skulle vilja ha aluminiumlist runt bänkskivan, samt lådor till höger om spisen så det kommer vi troligen att välja till. Annars har vi inte kommit på något som vi vill ändra, än i alla fall ;)


Vi har ett HTH-kök idag i vår lägenhet, vilket vi är super nöjda med. Nu har vi högblanka, vita luckor, ekbänkskiva och raka handtag, lite mer modernt mot vad vårt nya kök kommer bli. Känns som att det är dags för en ny stil! Älskar dock vårt nuvarande vinkelkök, men jag tror att det nya kommer bli minst lika bra!


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.