Visningshus i Stockholm

Har inte uppdaterat bloggen på evigheter, men nu är det dags! För några veckor sedan var vi och besökte visningshuset Sandhamn i Stockholm. Som jag har längtat!! Kände mig som ett barn på julafton, stort pirr i magen. Det var en konstig känsla att komma in i sitt framtida boende, som dessutom var ett hus! Jag är ju van vid lägenhet och har alltid sett mig själv bo i lägenhet, tänk vad man kan ändras.


Vi kände oss nöjda med hur huset såg ut i verkligheten. Jag har varit lite orolig att det skulle kännas för stort, speciellt nedervåningen som är helt öppen, men det gjorde det inte. Har insett att ett hus nog inte kan bli för stort ;) Vi fick en hel del tips avseende tillval, belysning och utformning. Det som vi funderar mest över nu är om vi ska bygga ett fjärde rum på (kontor) på övervåningen eller inte. Rummet blir i så fall inte så stort, cirka 6,4 kvadrat. Vi ska hur som helst bygga igen det som är öppet upp, det var snyggt men inte praktiskt. Tycker att det blir för lyhört mellan våningarna och sen kan vi ju inte bygga ett extra rum annars. Det som gnager mig är att det känns synd att bygga in de tre liggande fönstren, hade varit fint att kunna se dem från allrumet. Känns tråkigt att byta ut dem också, då jag tycker att de är snygga utifrån. Vad tycker ni? Tacksam för tips!!


Här kommer några av alla de bilder vi tog!


Jag vid entén. Vi kommer att byta ut plåttaket till pannor och som jag tidigare nämnt vill vi ha runda pelare istället för den V-formade. Ska även välja andra ytterdörrar.


Några bilder från köket. Tyckte att det var väldigt praktiskt att ha eluttagen i hörnen så att man slipper ha dem mitt på kaklet, de är ju inte snygga att titta på. De kommer mer i skymundan där tycker jag. Snor den idén :) Vi kommer att täcka för utrymmet ovanför kyl/frys, blir för jobbigt att städa annars.

Vardagsrummet.


Trappan. Vi tyckte det var snyggt med belysningen vid trappen, ännu en idé som vi kommer använda. Har inte bestämt vilken trapp vi ska ha ännu, det hänger ju ihop med vilket golv vi ska ha och det har vi inte heller beslutat. Jag vill ju hemskt gärna ha något vitlaserat, tycker det är så snyggt!!

De tre liggande fönstren på övervåningen.


Allrummet där uppe.


Stora sovrummet med dressingroom, verkligen något jag uppskattar. Är fin en skjutdörr in till den.


Jag spanar in garderoberna som finns mittemot sängen. Härligt med mycket förvaring, det kan man aldrig få nog av.Badrummet där uppe. Som ni ser är toaletten i ett eget litet separat


rum. Vi har inte riktigt bestämt om vi kommer att ha det så. Jag älskar glasbetong och det är ett alternativ som vi överväger att ha mellan ducshen och toaletten. Vi får se hur det blir...

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.