Försenat bygglov och överlämnat hus

Vi har precis fått reda på att vårt bygglov kommer att ta mer än de tio veckor som kommunen har på sig.

Häromdagen fick vi hem papper om vår blivande grannes bygglov medan vårt lyser med sin frånvaro – trots att vi skickade in om bygglov före grannen. Vi ringde såklart in till bygglovsavdelningen för att höra vad som hänt. Men de kunde inte svara på varför vårt fortfarande låg obehandlat medan grannens var utskickat. Vårt bygglov har helt enkelt fallit mellan stolarna och kommer nu ta mer än de tio veckor som kommunen egentligen har på sig. 

 

Riktigt frustrerande att få ett sådant besked. Det känns som att allt står stilla och att vi aldrig kommer framåt. Och eftersom grannen nu är steget före finns det risk att vi måste besiktiga deras hus när vi spränger på vår tomt. Men förhoppningsvis skyndar de sig rejält nu så att vi slipper det. 

 

Gamla huset överlämnat 

En sak som går framåt är iallafall vårt gamla hus. Under hela sommaren har vi rensat i huset, flyttat till lägenhet, flyttstädat och fixat. Och igår lämnade vi över nycklarna till de nya ägarna. Det är en konstig känsla att inte längre äga huset. Men det känns också lite skönt att kunna lämna det bakom sig och bara fokusera på det nya huset. Sedan vi sålde huset har det funnits en liten oro över att något ska gå sönder i huset innan överlämning och att vi ska behöva betala dyrt för något i ett hus vi inte ska bo kvar i. Men tack och lov har kyl, frys, och allt annat som plötsligt kan gå sönder, fungerat felfritt. 

 

Hej då huset, tack för de här tre åren 👋

 

Hitta oss på Instagram: @edelmalms

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.