Varför Smart 151 och Myresjöhus?

Efter många visningar och mycket fundering landade valet på Myresjöhus och huset Smart 151. Läs varför 👇

Vår tomt var inte låst till någon speciell hustillverkare, vilket gjorde att vi kunde välja helt fritt! Det var något som vi verkligen uppskattade. 

 

Smart 151 var ett av de första husen vi fastnade för men det tog ändå lång tid innan vi bestämde oss för att bygga det. Tänk om det fanns något annat som var bättre liksom? Och visst fanns det andra liknande hus där vissa delar var bättre, men då var andra delar sämre. 

 

I vår process insåg vi ganska snart att det är omöjligt att bli 100 % nöjd. Men hos Myresjöhus kände vi att chansen var störst att få ett hus som passar just oss. Vi tycker att planlösningen på Smart 151 är bra i sin grund, men vissa saker vill vi ändra på. Och det är just det som är anledningen till att vi valde Myresjöhus; att man faktiskt får ändra (utan att det kostar massa pengar). Det gör att vi får ett hus som är anpassat efter just oss och våra behov. Och det känns lite extra roligt att få vara med och påverka. 

 

Att Myresjöhus även hade den trevligaste och mest förtroendeingivande säljaren var dessutom ett stort plus! 

 

Men varför just enplanshus? 

Sen första dagen vi pratade om att bygga hus har vi varit eniga om att det är enplanshus som gäller. Här är några anledningar till varför vi tycker att det är bäst: 

 

– Enklare och säkrare underhåll (man behöver inte upp så högt för att måla eller byta takpannor)

– Slippa gå i trappa (egentligen inget problem, men ibland tar det ändå emot att gå i den där trappan..)

– Mer hållbart genom livet (t.ex. enklare när man blir äldre, eller om någon i familjen blir allvarligt sjuk och inte klarar av att ta sig upp till ovanvåningen)

– Tillgängligt för alla (lättare för någon i rullstol eller med rollator)

 

De mesta handlar ju egentligen om den där trappan. Vi tycker helt enkelt att det är smidigare på alla sätt att ha allt på ett plan. 

 

Vi gillar Smart 151 för de öppna sociala ytorna (kök, vardagsrum och matplats) och för att det finns en separat barndel. Vår anpassning av planlösningen visar vi ett annat blogginlägg längre fram. 

 

Från en visning av visningshuset i Borås, med en två månader gammal Otto som inte alls tyckte det var roligt med husvisning 😆

 

Hitta oss på Instagram: @edelmalms

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.