Inlägg nummer tre - Kök

Då vi har kommit en bit i vår process när det gäller själva huset - det är ju slutbeställt. Så får det bli några inlägg med saker som redan gjorts. I detta inlägg tänkte vi berätta lite om köket.

Vi gjorde ett nytt kök i vårt nuvarande hus för ett par år sedan så vi hade rätt så bra koll på vad vi ville ha och vilka ”missar” vi gjort i vårt nuvarande kök. Idag tillbringar familjen mycket tid i köket för både matlagning, samtal och framförallt läxläsning – gärna allt på samma gång.

Några parametrar som var viktiga för oss vid vårt nya kök var: Bra med arbetsytor Dubbla hoar (detta är något som vi inte har idag och ångrat bittert) Bra med förvaring Stort ”skafferi” Fönster vid diskhon (något jag alltid drömt om)

En vacker höstdag åkte vi upp till Ulrika på HTH i Jönköping för att planera vårt nya kök. Vi hade härliga diskussioner och tittade på olika lösningar. Någon vecka efter så fick vi förslag från HTH vilka vi bollade fram och tillbaka många gånger innan vi blev nöjda.

Kort sammanfattning av resultatet:

Bänkskivan blev en i laminat – detta för att det är det enda som vi kan sköta (då ingen skötsel krävs) En köksö blev det med en extra diskho (40cm), den blev rätt bred med lådor på ena sidan och underskåp på andra sidan. Vi ville inte ha spisen i köksön utan mot väggen, detta blev en utmaning att få ihop med diskho, spis (90cm) och diskmaskin på samma vägg…… Dessa byggnormer har vi svurit över mer än en gång under resan! (det var ju inget vi hade behövt ta hänsyn till när vi gjorde om vårt gamla kök) Men vi fick ihop det!!!! Fönster över diskhon Stort skafferi Två vaskar

För vitvarorna valde vi det ”svarta paketet” men bytte ut ugnen mot den självrengörande – allt för att underlätta vardagen.

Här kommer en bild på hur köket kommer att se ut, vi har valt att inte ha täcksidor ända upp utan kommer istället att gipsa ner och bygga in på det sättet.

kök 2

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.