Inlägg nummer två - Villa E

Vi har alltså valt att bygga med Myresjöhus (annars hade vi inte bloggat här :-) ) och valet att ta totalentreprenad, kändes som det bästa alternativet för oss som befinner oss mitt i livet med jobb och barn. Det är dock en hel del som ska göras och väljas ändå– helt tillräckligt för oss.

Vi började med att titta på många olika kataloghus och modeller. Vi ville ha ett hus som passade på tomten, många fönster mot havet. Tomten består en hel del av kippor så huset skulle passa in på tomten och vi ville ha kvar klipporna och naturen ut mot havet. Sen började vi tänka lite tvärtom, vad är det för rum och ytor som vi vill ha och bollade det med vår säljare Magnus. Efter många timmars diskussioner och bollande växte vårt hus, Villa E, fram. Det slutade med att det blev ett kundanpassat smart 168. För oss känns det som man köper ett skal som sedan kan ändras och anpassas invändigt likväl som utvändigt.

Vi trodde att vi helt hade bestämt oss för hur planlösningen skulle vara, sen efter en hotellhelg ändrade vi om och gjorde en egen avdelning på övervåningen för mig och Michael. Vi la till en toalett till uppe så tjejerna fick en egen också, nu finns det alltså tre toaletter och duschar i huset.

Det finns många drömmar man vill förverkliga när hus skall byggas, några (många) av dessa tror jag att vi kommer att få med.

Placeringen av huset blir högt på berget och tanken är sen att man kan gå ut på klipphällarna och ner till bryggan/havet.

Här kommer bilder på husets fram och baksida.

framsida

baksida

 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.