Inomhusbílder

Veckan som gått har varit väldigt splittrad och aningen stressad. Vi arbetar ju båda två och det är inte lätt att hinna med både jobbet och husbygget...I tisdags träffade vi Anders och byggarna kl. 7.00 vid huset. Vi gick igenom det extra arbete han ska utföra och så var vi så klart tvungna att titta in för att se hur långt de hade kommit. Det hade hunnit hända en hel del sedan vi var där i fredags.


Köket med ingång till tvättstugan


Senare på eftermiddagen träffade vi Eva på Kerma kakel och gick igenom valen till två badrum, hall, kök och tvättstuga. Hon var väldigt bra. Vi hade rekat en del innan, så vi hade till viss del bestämt oss, men i vissa andra delar hade vi bara en hum om vad vi vill ha. Evas förslag i de delarna var klockrena! Efter ett andra besök, då dottern fick titta på kaklet till barnens badrum, så hade vi bestämt oss. Det enda jag jag kände mig en aning tveksam till var glasmosaiken till köket. Plattorna är fantastiskt snygga och vi kommer att slå till med svarta plattor. Ibland har jag tvekat och blivit rädd för att det ska bli för mörkt, men vi ska inte ha kakel så långt upp på väggarna och det är så mycket i köket som är vitt, så jag tror att det blir kanon. Magnus tvekar (som vanligt) inte ett dugg!


Viktigaste väggen i hela huset . . . TV väggen!!!


I onsdags eftermiddag fick jag sticka tidigare från jobbet för att prata med elektrikerna Håkan och Markus. En del saker gick att ta ställning till direkt, men vissa ställningstaganden ville jag att vi skulle göra tillsammans, så vi träffade dem igen imorse (fredag). Dessutom skulle vi träffa larmkillen samtidigt. Nu är vi överens om varenda litet eluttag, TV och datauttag och spot. Puh! Fasar dock för själva offerten som Håkan lovade att han skulle ha klar till måndag. Gud, vad jag tror att det kommer att bli dyrt! Magnus ska ha så mycket kabel och sånt i väggarna för alla sina elektronikgrejor, så risken är att det sprungit iväg ordentligt. Dessutom blir det en del spotlights i badrum, kök, hall och i vissa fönster. Vi frågade Håkan om vi skulle ta med oss syrgasbehållaren på måndag och då skrattade han bara!


Vy över samvarodelen, med köket till höger


Glömde förresten att skriva att vi i onsdags stötte på det första (och förhoppningsvis) enda felet. Fönstret i tvättstugan har blivit lite större än jag tänkt, med tanke på att vi ska skåpsinredning där ute. När Håkan märkte det blev jag inte glad, men det gick över. Vi har pratat med Patrik på Myresjöhus och det kommer att bli bra ändå. Det som blivit fel är att vi inte blivit tillfrågade om vi ville ha den här lösningen eller om vi ville ha ett mindre fönster istället. Där blev det en miss. När vi på kvällen gick igenom ritningarna för att ta ställning till elen i köket, så såg det banne mig ut som om fönsterna i köket hamnat fel i förhållande till köksskåpen. Då höll jag på att få slag! Efter en lite orolig natt så åkte vi till huset för att gå igenom det sista med Håkan och Markus och vi nästan rusade in i huset för att se hur det faktiskt ser ut med fönsterna i köket. Gissa om vi blev lättade när vi såg att fönsterna faktiskt satt rätt!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.