Kakelproblem . . .

I fredags morse åkte vi bort till huset innan vi åkte till arbetet. Vi ville se hur den levererade bänkskivan såg ut och även ta oss en titt på badrumsinredningen, som Anders och killarna började sätta upp under torsdagen. Här ser man Jocke, som arbetar med de svårdelade glasplattorna med hjälp av Kermas vattenkylda såg för mosaik. Stackarn fick fylla i färg på baksidan av plattorna där färgen gick av när han skar. Vilket arbete! Men han fick det att bli bra, trots allt! Du är en klippa, Jocke!


Här sätter Jocke upp de omöjliga glasplattorna. Färgen är superwhite, för att de inte ska bli svagt turkosa, som vitt glas annars blir, men dessa blir snarare lätt ljusgrå mot den bakomliggande vita väggen. Stenskivan är nu på plats och är bara SÅ snygg!! Vi har själv valt vilken sten vi ville ha på stenfirman och den är verkligen svart. Anders berättade för oss att bara den bit som ligger på "bardisken" och som syns i bild här, väger 250 kg och fick bäras in av fyra karlar. De slet! Sammanlagt är det 10 löpmeter stenskiva i köket. Gött att ha så mycket arbetsyta.


Jocke visar på plattan hur de blir när han sågar. Men han har trots allt kommit en bit på väg...Fast vid middagstid ringde han mig och berättade att vi fattas kakelplattor till köket. Det räckte inte till fönstersmygarna. Suck! Då måste vi alltså beställa mer av dessa billiga glasplattor (läs dyra)


Äntligen är braskaminen på plats! Den första som levererades var fraktskadad, så den skickade Anders tillbaka direkt. Därför har den inte kommit på plats förrän nu. Den är fantastiskt vacker i färgen. Gråmelerad (men jag hade gärna sett att även röret hade den färgen, men jag antar att man inte kan få allt...)


Barnens vask har monterats. De valde vita högblanka sidor och svarta högblanka fronter på vask och högskåp. Deras mosaikrand som rinner på vägger ner över golvet syns också i bild. Den kan närmast beskrivas som aquafärgad (turkos nyans). Badrumsinredningen ser bra ut, iallafall så mycket vi sett hittills. Allt är inte uppe än...Fick besked av Anders att badkaret är högre än vad som stod i broschyren och det gör mig galen eftersom förstärkningskanten i badrummet anpassats efter badkarets mått. Varför stämmer då inte broschyrens mått med verklighetens??? Anders försäkrade att de skulle sänka badkaret så mycket det bara går för att få det att stämma med förstärkningskanten, men det är inte säkert att det går fullt ut. Just nu förbereder jag mig alltså på att det kommer att slå på någon centimeter eller så och det retar mig! Gissa om Lindströms kommer att få ett samtal från mig...Magnus och jag kunde inte hålla oss utan åkte bort om huset nu ikväll. Genom fönsterna kunde vi se att alla kranar har monterats under dagen och toalettstolarna samt duschdörrarna var satta på plats. Även stuprännorna var monterade. Mitt i vardagsrummet hade de lagt ut fläkten, så vi gissar att det är den som ska monteras imorgon. Vi är så nöjda! Tyvärr kunde jag inte se in i badrummet och se badkaret direkt, men en liten kant kunde jag urskilja och även om det var svårt att se så tyckte jag mig se att karet går lite högre än den bakomliggande kanten, som jag befarade...Tusan också!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.