Puts & tapeter

De senaste veckorna har varit hektiska. Vi har slutligen beställt allt kakel på Kerma, förutom till köket. Eva ringde runt och försökte fixa de vita glasplattor vi har bestämt oss för, men utan framgång. Så vi kommer att beställa dem hos Svenska Kakel istället. Tråkigt att inte kunna beställa allt av Eva, när hon varit så tillmötesgående, men vad ska man göra...Kökskaklet har varit det svåraste. Jag är vansinnigt förtjust i glasplattor, så där var det aldrig någon tvekan. Men färgen har varit svår att komma fram till. Vad väljer man till ett vitt kök och en svart bänkskiva?


Under veckans gång har huset blivit färdigputsat


Nästa steg var tapeter. Vi har släpat dit tapetrulle efter tapetrulle för att se dem i rätt ljus, så när vi väl hade beställt tid i måleributiken, så hade vi bestämt oss. Gissa om vi blev snopna (och inte så lite sura) när vi märkte att det skulle tillkomma en hel del kostnader för detta. Det hade vi inte fått veta tidigare. Det var extra kostnader för uppsättning kant i kant, fondväggar osv. Dessutom var avdraget för de ordinarie tapeter löjligt litet. Vi fick rett ut det hela med Tommy, målaren, och till slut fick vi klart för oss vad som gällde och kunde komma överens om vad som skulle göras och vad det skulle kosta tillsammans med honom.


I onsdags skulle han hämta de första tapeterna och börja tapetsera och vi skickade dit vår dotter Elin tillsammans med mormor för att ta lite bilder eftersom ingen av oss kunde gå iväg tidigare från jobbet den dagen.


Samtidigt som de var där så levererades köket!När det gäller vårt nuvarande hus så har det även där hänt saker. Vi hade visning för två veckor sedan (dagen efter min 40-årsfest. Det ni!) och ett par blev förtjusta i det och lade bud direkt. Efter ett par turer så kom vi överens om priset och i tisdags var det dags för besiktning. Det var allt lite nervöst, men det gick väldigt bra. I torsdags kom papper om att kontrollbesiktning och slutbesiktning. Nu längtar vi verkligen till vårt nya hus!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.