0... Inflyttning

Idag flyttade vi in i vårt nya hem. Tidsoptimister som vi är blev vi överraskade att det tog nästan hela dagen i anspråk. Vi vill tacka alla som hjälpt till idag. Ni är toppen. Utan er skulle vi fortfarande hålla på och dessutom ha mycket kvar.


Nu, klockan 22.30 på kvällen, sitter vi och njuter och myser och försöker förstå vad som har hänt idag. Det har varit intensivt och ansträngande, men också fantastiskt roligt och spännande.


Vi har också upptäckt saker med vårt nya hem som vi inte kände till innan. Diskmaskinen är t ex så tyst att vi öppnade skåpet intill för att bekräfta att den verkligen var igång (detta trots att vi såg en röd ljusprick på golvet - var kom den ifrån?).


Under dagen har det strulat lite med frånluftsvärmepumpen, vilket i sig inte är konstigt egentligen. Lite inkörningsproblem är nästan att räkna med. Ett stort tack till killarna från NVS som var här och fick igång systemet. Nu bankar husets hjärta som det ska.


Vi får återkomma med bilder på slutresultatet. Nu är det mycket som ska komma på plats och därför, återigen, många beslut att ta. Vi har dock sagt att hädanefter bestämmer vi deadline själva.


När vi sitter här i skenet av stearinljuset inser vi att det verkligen varit en resa, detta med att bygga hus. Vi visste inte vad vi gav oss in i och vi har lärt oss mycket. Vi kan vara glada för att vi har haft med trevliga, ärliga och kunniga människor att göra. Det har känts tryggt hela vägen och nu är vi framme.


Det är positiva känslor som smyger sig på våra trötta kroppar och knoppar denna kväll, men vi har flyttat in, vi har kommit på plats och landat. Därför har vi nu också ändrat namn på bloggen från "vårt blivande hem" till "vårt hem".


Återigen, tack till alla som varit med oss på resan.


Nu börjar en annan resa. Nu ska vi göra vårt nya hem till just vårt.


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.