Jord och färg


Idag levererades största delen av den matjord som vi beställt. Lastbilschauffören fick göra en paus till i morgon bitti för att leverera det sista lasset då. 45 kubikmeter har vi i alla fall fått till vår tomt. Anumarks åkeri har levererat finfin matjord. Den är inte uppblandad med någon sand, så den kommer att behålla fukten bra och utgöra en god grund för vår gräsmatta.


Större delen av matjorden till baksidan kom ikväll.


Idag tog hela familjen en cykeltur till grannområdet Tomtebo, där vi hade sett flera hus med den ljust gröna färg vi vill ha på vårt hus. Vi knackade helt enkelt på och presenterade oss och berättade att vi vill veta vilken färg de har på huset så att vi kan beställa densamma. Vi hade tur då familjen vi knackat på hos hämtade sin byggpärm och läste upp NCS-koden för oss. Tidigare idag hämtade vi mer grundolja och grundfärg, samt köpte på oss de första 10 liter vit färg som också ska pryda vårt hus.


Parallellt med dessa större projekt har vi också lagt reglarna klart för nästa sektion av soldäcket. Nästa steg är att börja skruva trallvirket även där. Det har vekligen varit en härligt effektiv och händelserik dag.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.