Lagd gräsmatta ligger

Gräsmattan utrullad vid 22.45.


I går kväll, klockan 22.45 låg de sista rullarna gräsmatta på plats och vi var klara. Målsättningen med att få gräsmatta på husets baksida första sommaren har vi därmed uppnått och känslan är härlig.


Gårdagen började tidigt med att ta emot en lastbil med mer matjord. Det visade sig vara ett smart drag då vi kom att behöva än mer jord under dagen. Därefter startade vi utrullandet och försökte jämna till den mark som blivit för fuktig. Trots att vi spadade upp en del torkade den inte under hela dagen, och då hade vi strålande sol. Vi grävde då bort en del och ersatte med torrare matjord som vi sedan packade.


Matjorden anlände strax före 08.00.Det återstår en del arbete med att vattna de kommande 10 dagarna, innan gräsmattan rotat sig och blivit stabilare. Även om vi kan gå på den direkt så sitter inte bitarna fast, så vi får vara försiktiga. Familjen kan nu umgås utomhus på tomten utan att det följer med stora mängder jord och grus tillbaka in i huset.


Det har dock varit en ansträngning att ordna tomten så här långt. fördelen med att köpa ett nyckelfärdigt hus är att det inte är så mycket arbete med själva huset, förutom målningen då. Nackdelen är att tomten ska ordnas och det kräver sin insats. Det har varit ett tungt arbete, men det är samtidigt roligt att planera och vara kreativ i skapandet.


Mer bilder, i dagsljus, kommer senare. Nu ska vi njuta en stund.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.