Mer värmepumpsproblem

Följetongen med våra problemen med frånluftsvärmepumpen fortsätter. Den fortsätter att släppa ifrån sig vatten i sådan mängd att det rinner in mot väggen vid sidan av pumpen och ut på golvet framför.


NVS, som installerat pumpen, har varit här några gånger men problemen kvarstår alltjämt. Det verkar vara en mycket avancerad historia att undvika vattenläckage i ett nytt hus.

Om man som ny husbyggare bestämmer sig för att anlita Myresjöhus kan vi rekommendera detta. Vi är mycket nöjda med vårt hus. De gångna 18 månaderna, sedan vi flyttade in, har varit fantastiska. Vår kreativitet har fått nya utlopp och det är härligt att hela tiden ha något nytt att ägna sig åt. Det bästa är, eller snarare; borde vara, att inte behöva oroa sig för att det mest grundläggande i huset fungerar. Huset är ju nytt.


Ett 18 månader gammalt hus borde vi inte behöva oroa oss för. Förtroendet för NIBEs värmepump är inte högt och om man nu bestämmer sig för att bygga med Myresjöhus kanske det vore en idé att försöka förhandla om värmelösningen och välja ett annat system. Systemet är bra på papperet och går billigt, men skapar oro och brister i förtroende.


Vidare rekommenderar vi att dokumentera alla läckage med bilder, datum för felanmälan, vem som åtgärdade problemet och vem ni pratat med. När tvåårsbesiktningen kommer ska vi anlita en mögelhund speciellt för detta område, och då ska vi inte sitta med Svarte Petter och få betala eventuella renoveringskostnader. Det kan också vara på sin plats att kolla upp vilken form av juridisk hjälp som kan behövas och var man kan få den.


I morgon satsar vi på en ny felanmälan till Myresjöhus.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.