Huset

Jaha och hur skall man då lyckas välja ett hus?

1-plan, 2-plan eller 1,5- plan? Huset vi nu skall bygga blir vårt första egna hus och följdaktligen så blir det lätt att utgå ifrån det/de hus man bott i förr. Då vi båda bott i 2-planshus så tror jag att vi omedvetet drogs åt det håller båda två.

Men vi resonerade oss fram till det ungefär så här:

Tomten vi köpt ligger som jag skrev i föregående inlägg en liten bit utanför stan och är omgiven av skog på ena sidan och en liten åker på andra sidan. Utsikt ut över en åker är ju ganska mysigt tycker vi men vi kommer samtidigt vilja ha ett ganska ordentligt insynsskydd i form av en häck runt huset så för att kunna njuta av utsikten så lär vi komma upp en bit. Vi gillar även tanken att ha en öppen umgängesyta tydligt avskild från lite mer egenutrymme och då är ju två våningsplan kanon sett till det ändamålet. Så 2-plan blev det och Smart 150 som vi landade i till slut kändes som att det hade en bra planlösning i grunden(som vi dock justerat lite) samt är prisvärt(men som vi uppgraderat ganska ordentligt och förstorat). Återkommer senare till både planlösning och tillval när dessa är 100% klara.

Igår var vi på HTH och byggde kök och nästa vecka får vi reda på vad det kostar, lite udda men kul att det äntligen händer något.

Verkar också som att vi under nästa vecka kommer få vår nybyggnadskarta efter vad som då kommer vara drygt åtta veckors väntan. En förutsättning för att kunna söka bygglov. Så det blir också skönt att kunna få den bollen i rullning för när bygglovet väl är klart så börjar ju det riktigt roliga hända och allt teoretiskt i form av ritningar och planer börjar hända i verkligheten :-)

Nästa inlägg kommer handla om Köksvalen och hur det fungerar.

På återhörande

/Västeråsarna

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.