Tomten

Här tänkte jag fortsätta med lite bakgrund. Vi började kika på hus runt om här i stan för att först och främst försöka komma på i vilka områden vi skulle kunna tänka oss att bo. I Västerås har det på senare år byggts ganska mycket nya hus i utkanterna av stan, något som vi tyckte var att föredra. Problemet i de flesta av dessa områden är tomterna är så små och husen så många att det känns som att folk bor på varandra och för oss så kändes det som att vi då lika gärna gärna kunde bo kvar i lägenhet.

Men så kom vi på att det går ju faktiskt att bygga ett eget hus på en plats och en tomt som man tycker passar(om man har turen att hitta en). Så vi gick över till att kolla på tomter. Har nog kikat på alla tomter som finns, funnits och kommer komma under de kommande tre åren och vi landade till slut i en tomt som ligger i "gläntan" på bilden nedan.

(Bilden är stulen från Mäklarringen som förmedlar tomterna)

På det området som syns på bilden har det styckats av fem tomter på mellan 1500 och 2000 kvm. Tomterna ligger fem minuter iifrån ICA Maxi och IKEA men känns ändå lantligt. Det känns helt perfekt för oss. Något vi dock var oroliga för var de två röda husen i bakgrunden som på håll kan se charmiga ut men på nära håll är väldigt nedgångna. Men här blev vi lugnade av både mäklaren och säljaren på Myresjöhus som berättade att markägaren antingen skulle riva eller rusta upp dem när tomterna är sålda. Därmed kändes allt kanon och vi bestämde oss för att köpa tomten.

Myresjöhus var förutbestämd leverantör av hus till tomterna så jag skulle ju ljuga om jag sa att vi valt dem men de känns otroligt proffsiga och säljaren är kanon så jag kan inte se varför vi skulle ha valt någon annan om vi haft möjligheten. 

Vi kom sen till nästa lilla detalj... Vilket hus ska vi ställa på tomten?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.