2015 Året då så mycket ska hända.

Oj vad tiden har runnit iväg. Har inte skrivit sedan september 2014 och nu är det redan mars 2015. Vad har då hänt sedan sist? Jo vi har firat vår sista nyårsafton i vår lilla sommarstuga på Vitemölla. Stackars Siri. Nästa nyår får hon fira i stan med alla hemska smällare och raketer. Visst skjuter det raketer även här på Vitemölla, men det är ungefär en 20 minuter runt tolvslaget. I Malmö håller de på ett par veckor före nyårsafton och fortsätter ett par veckor efter. Runt tolvslaget är det rent hemskt. Jag lär få ge Siri något lugnande och får sedan trösta mig med att det är sista nyårsafton i stan.

Julstjärnan är upp för sista gången i det här huset.

Slutbeställningen av huset var så gått som klar innan jul. Det var bara golvet som vi inte hade bestämt oss för. Mitt drömgolv Olof var på tok för dyrt och vi skulle ju försöka hålla oss till Boen, som var Myresjös egen leverantör. Valet föll då på deras vit-mattlackerade ekplanka Animoso. Vi fick tillskickat oss en provbit och det kändes helt rätt. Eftersom vi vill att huset ska få en lite gammaldags karaktär ville vi ha ett ljust 1 stavsgolv. Golvet var inte så väldigt mycket dyrare än standardgolvet, så vi har kunnat kostat på oss att ha det i hela huset, förutom i hall och våtutrymmen där det givetvis ska vara klinkers. Nu återstår bara att planera klart köket och ha ett tekniskt möte inför byggstarten.

Boen Ek Animoso Plank Vit-mattlackerad

Vi har fått en ny utsikt från vårt vardagsrumsfönster på Vitemölla. Ett nytt hus har växt upp i andra änden av gatan. Ganska häftigt att det till hösten växer upp ännu ett nytt i andra änden av gatan. Specielt med tanke på att det inte byggs så mycket nytt här på läget.

I andra änden av gatan växte den 27 december upp ....

....detta hus från företaget Trivselhus.

Det är allt en hel del som händer på lilla Vitemölla det här året. I november lär vårt hus ha kommit lika långt som det här Trivselhuset. Det här är nog första gången som jag längtar efter november månad.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.