Befriad skönhet

Lucia,Hus, Bak och lera 133

Nu är vår lilla herrgård äntligen befriad både från sin byggställning och allt otyg på tomten och står äntligen där och lyser invid marknadsfältet tillsammans med grannhusen.

Lucia,Hus, Bak och lera 150

Oj vad jag älskar vårt lilla hus. Känslan snuddar vid den glädjen som jag kände när jag äntligen fick mina barn. Efter en väntan som kändes som en evighet, var de äntligen där och man var yr av lycka. Kunde inte fatta att det var sant. Att dessa fina små under till barn skulle få växa upp tillsammans med mig och min man var svårt att fatta.Göran, vår käre snickare hade börjat sätta upp den sista ytterpanelen på huset och snart är det helt färdigt utanpå. Det är sedan bara stuprören och skorstenen som ska upp och när vädret tillåter det ska resten av målningen göras klar. Håller tummarna för  en fortsatt mild vinter.

Lucia,Hus, Bak och lera 149

Om några månader hoppas jag att jag stå bakom vårt lilla köksfönster och baka bullar och bröd, som jag kan bjuda Göran på när han bygger vår altan. Han ordnar också hit en man som kan jämna ut trädgården inför altanbygget och även marken runt huset. Därefter ska det komma stensättare och bygga stödmuren intill grannens häck och vår lillstuga. Även dessa ordnar Göran till oss. Vad hade vi gjort utan denne man? Det lär nog behövas bakas en hel del bullar framöver.

Lucia,Hus, Bak och lera 140

Vi har tänk att ha samma stenar till stödmur som vår granne. Tycker att de ser bra ut och så blir det även lite enhetligt.Innan slutbesiktiningen vecka 11 ska vi också fått upp ett förråd på 8 kvm. Större fick vi inte plats med intill grannen, eftersom vi även ska ha en biluppställningsplats på denna sida. Förrådet kommer från Göranssons stugtillverkning utanför Onslunda. Hos dem kan man köpa färdiga byggsatser, men även få dem uppbyggda. Det passar oss bäst som har tummen mitt i handen när det gäller bygge. Det var Peter på företaget ifråga som byggde vår lillstuga och det är även han som ser till att vi får ett förråd. Kan varmt rekommendera företaget.

Kiviks Musteri

Efter dagens besök på Vitemölla åkte vi till Kiviks Musteri för att äta dagens rätt. Det var köttbullar och potatis, vilket kanske inte låter speciellt spännande. Men vilken husmanskost denne kock tar sig an blir det bara så gott. Även detta företag kan jag därför varmt rekommendera.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.