Byggmöte med Wiberg och Skog

Lilla herrgården Byggmöte 029

Idag har vi varit nere på Vitemölla igen. Det var dags för byggmöte. Då hade vi blivit utlovade att få träffa alla de berörda entreprenörerna, en representant från kommunen, vår byggansvarige från Myresjöhus och vår kontrollansvarige. Därför förväntade vi oss att möta ett ganska stort gäng. Men så blev det inte. Vi blev ett litet gäng på fyra pers. Det blev nämligen bara byggnadsinspektören Hanna Wiberg från kommunen och vår kontrollansvarige Per Skog som mötte upp.Vi visste att Göran inte skulle  närvara. Han hade en Stockholmsresa inplanerad långt innan han fick reda på datumen för mötet. Romel Luburic på Myresjö var förhindrad pga en operation och varför elektriker, målare och VVS-killen inte kom vet jag inte. Kanske var det onödigt långt för dem att ta sig till Vitemölla enkom för ett möte.

Lilla herrgården Byggmöte 003

Men vi som var på plats gick igenom vad som var gjort och hur nöjda vi var med det. Allt såg bra ut. Det ända som vi var lite missnöjda med var att huset upplevdes att ligga så lågt. Dock konstaterades att kommunen hade mätt ut placeringen enligt alla konstens regler och att vi fick göra det bästa av saken. Har man en sluttande tomt så har man det. Vi får göra en låg stödmur mot grannens häck och vår lillstuga och sedan schakta bort mark så att vi kan bygga vårt trädäck. Fler kostnader som vi inte hade räknat med. Sånt är livet när man bygger hus.

Lilla herrgården Byggmöte 005

Spännande var det att se hur Göran hade börjat få upp innerväggarna. Badrum och sovrum var utmarkerat...

Lilla herrgården Byggmöte 008

... och vägarna till kök och tvättstuga hade kommit upp.....

Lilla herrgården Byggmöte 002

...vilket gjorde att även vardagsrummet fått ett par väggar. Oj vad jag tycker om vår lilla herrgård.

Lilla herrgården Byggmöte 031

Att vår målare Roger Neseth hade varit på plats såg vi ganska snart. Vindsgavlarna och frontespisen hade blivit målade.

Lilla herrgården Byggmöte 037

Kanske slipper snart vårt hus sin tandställning, jag menar byggställning, så att vi kan se det på riktigt. Att bygga hus är en ända lång längtan och väntan.

Lilla herrgården Byggmöte 041

På hemvägen körde vi förbi Prästavägen för att kika på vårt gamla hus. Det hade åter fått takpannor och balkongen hade försvunnit och istället blivit en utökning av vardagsrummet. Är så glad att det får leva vidare.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.