Hem i förvandling

Vårt hem består av hundhår och flyttlådor. Siri trivs inte längre i vår lägenhet, som mer ser ut som en lagerlokal än en bostad. Därav allt hundhåret. När hundar känner oro så fäller de mer än någonsin. Det märkte jag första gången som jag var med vår förrra hund som hette Hedda hos veterinären. Både under och ett tag efter besöket föll hundåren som ett smärre ösregn.

20160227_093652~2

Vi började packa så smått redan under jullovet och det är jag tacksam för. Rensade ut mycket när vi flyttade till denna lägenheten 2004, från vårt lilla radhus på Videdal här i Malmö. Där hade vi bott i 28 år. Tyckte vi var riktigt duktiga på att ränsa.  Flera körningar till tippen och Myrorna kom och hämtade en del de med.

20160227_093421

Men det är något märkligt som har hänt under dessa 12 år som vi bott i lägenheten. Någon liten hustomte har varit och fyllt på med saker som vi kan undvara. Nu har vi faktiskt en sådan tur att vi själva varken behöver köra till tippen eller kontakta Myrorna den här gången.Det är nämligen så att vi har fått tag på ett riktigt bra flyttbolag vid namn Malmö Flytt- och Möbeltransport.  Förutom ett rimligt pris på själva flytten ordnar de även med flyttstädningen och bortransportererandet av allt som vi inte vill ha. Det sistnämda utan någon kostnad. Så skönt. Det spar oss mycket jobb. Det som de inte tycker hör hemma på tippen, säljer de i en loppisbutik som de har. Det känns bra att det som är användbart kommer någon annan till nytta.Vi är ganska ömma i kroppen och trötta just nu. De 12 åren sedan förra packningstillfället har inte gjort oss yngre. Förhoppningsvis är detta sista flytten som vi själva står för. Detta är ytterliggare en anledning till att vi inte vill ta med oss något onödigt. Vi ska bara ha med oss sådant som vi vet att vi kommer att använda oss av. Inga mer bra och ha grejordning för vår del.Har en hel del kvar att röja och packa, men känner ändå att målsnöret närmar sig. Det är både en tröst och en sporre som får oss att kämpa på.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.