It came with the rising sun

Montering av lilla herrgården 003

Morgonstund har guld i mun. Det är något som gäller de som ska hinna montera upp en liten herrgård på en dag. Samma gäller även en blivande husägare som vill dokumentera det hela. Väckarklockan stod på 3:30 och det blev inte många timmars sömn, eftersom det var lite svårt att somna. Siri och jag anlände till Vitemölla vid halv sjutiden och då var redan en väggsektion på plats. Husse fick vänta in smörgåstårtan och kom ner vid halv elva.

Montering av lilla herrgården 011

Arbetet fortskred snabbt. Här lyfts andra gaveln på plats med dörren till tvättstugan och det minsta fönstret till köket.

Montering av lilla herrgården 007

Blev lite bekymrad när jag upptäckte hur stor höjdskillnaden var mellan stor- och lillstugan.  Förstår inte riktigt varför man varit tvungen att lägga huset så djupt ner. Vi lär få problem  med hur vi ska kunna få ett fungerande trädäck mellan husen.

Montering av lilla herrgården 020

Så var det dags att få ner den sista väggsektionen.

Montering av lilla herrgården 024

Det kan inte vara lätt att få den att klämma sig ner mellan väggarna som redan var på plats, men med ett visst precisionsarbete och säkert mycket vana och yrkesskicklighet..

Montering av lilla herrgården 027

..... var snart även den på plats. Klockan var åtta och dags för en välförtjänt fikapaus. När takstolarna kommit upp tittade solen fram. Vinden började också mojna och vi var nog alla väldigt nöjda och tacksamma för det fina vädret.

Montering av lilla herrgården 036

Klockan tolv var även gavlarna på plats, precis som frontespisen och en hel del takskivor. Då bjöd vi grabbarna på taklagsfest på grannens sköna veranda. Det blev smörgåstårta ...

Montering av lilla herrgården 051

.. och därefter kaffe och kanelbullar. Tyvärr var jag inte helt nöjd med bullarn, men de gick ner ändå. Siri är alltid hungrig och kunde nog ätit upp både smörgåstårtan och alla bullarna om hon fått.

Montering av lilla herrgården 058

När klockan närmade sig fyra var huset regntätt och vi fick ta oss en titt inne i det.

Montering av lilla herrgården 062

Tänk, till påsk kanske vi kommer att bo här. Märklig känsla och helt fantastisk.  Känner mig som  Askungen som får kika in i balsalen.

Montering av lilla herrgården 066

Och här är de. Dagens hjältar som gjort ett fantastiskt dagsverk. Tror att det är mer än jag som kommer att sova gott inatt.

Montering av lilla herrgården 070

Our white house that came with the rising sun. Jobbigt att behöva åka ifrån dig, men vi ses nog om en vecka då du fått dina svarta takpannor på plats. Längtar redan tills dess.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.