Mio min miiio!!!

Ända sedan Jan och jag satte bo ihop 1973, så har IKEA varit vår hovleverantör. De hade då en ganske obetydlig butik i Arlövs utkant och jag minns än i dag när vi satt i deras lilla café, efter att vi  hade gjort vår första beställning. Ingenting kunde vi ta direkt hem, utan vi fick vänta på det ett tag. Det mesta skulle skickas till Vimmerby, där Jan bodde ett år för att arbetade på stadens EPA-varuhus som livsmedelschefsassistent.Oj vad vi längtade och väntade på våra möbler. Min säng levererades till min lilla omoderna 1:a på Möllan i Malmö. Jag hade precis börjat på förskoleseminariet i stan. Så lyckliga vi var när vårt lilla matrumsmöblemang, Ingo-lagerhyllorna och våra sängar äntligen kom. Smolket i bägaren var att ribbottnarna till sängarna var slut, så vi fick ligga på våra skumgummimadrasser mellan sängbenen ett bra tag. På den tiden var det mer regel än undantag att något fattades i leveransen.Idag är det annorlunda. Vi har ännu inte fattats någon del av allt vi köpt under de senaste decennierna och varuhuset har bytt plats mer än en gång i Malmö och storleken på varuhuset har mångdubblats.Under över 40 år tillsammans har Jan och jag, tillsammans med våra barn och hundar slitit ut en hel del möbler. De flesta av dem har kommit från IKEA. Inför flytten till Vitemölla och vår herrgård kommer vi antagligen att göra vår sista möbelbeställning. Både vår härliga hörnsoffa i skinn och vår blå öronlappsfåtölj, båda från hovleverantören, har sett sina bästa dar. Klädseln börjar få sprickor och fjädrarna ger klagande ljud ifrån sig. Behovet av nytt pockar på.I detta sista inköp känner jag mig lite som en svikare. Visserligen kommer hela vårt kök från IKEA, så när som på de båda kyl/frysarna från Gorenje, som vi köpt hos Gränsbygdens köpcentra utanför Markaryd.Den här gången kommer vi att köpa möblerna hos Mio. De hade helt enkelt ett större utbud på soffor och fåtöljer som passar när man börjar komma till åren och behöver lite mer komfort.

418399e4-7728-44dc-83d7-b7a3b4946242

Så det blir den här soffan som heter Sit Down och som man kan få till ett förmånligt pris fram till februari. Måtten passar precis in till väggen mot köket.

eafaea3c-2672-4d5e-9b87-b78ce5897cea

Bredvid soffan ska vi ha denna fåtölj och fotpall,  men i en grafitsvart färg som går bra till soffan. Bogart var namnet på detta möblemang.

7443f3a1-9e0d-4d01-bf7d-a38d6cc7bd63

I hörnan bredvid entrén ska vi ha denna färgklick till fåtölj, som har det vackra namnet Maria, precis som vår dotter. Någon fotpall bli det inte. Det blir lite väl mycket mönster i vår smak.

20144_idwo01a_01_PH121607

Men helt sviker vi inte IKEA när det gäller möbelinköpet.  Den här fina rottingfåtöljen ska vi ha vid det stora fönsterpartiet mot trädgården. Ett vitt fårskinn ska vi givetvis också ha i den. Här ska jag sitta och mysa med en bra bok och känna solens varma strålar i nacken. Bredvid fåtöljen ska ett gammalt serveringsbord i rotting stå, så att jag har någonstans att ställa koppen med kaffe. De ska bli gött och leva som friherrinna.Längtar och längtar, precis som vi gjorde med möbelleveransen 1973.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.