Nu går det undan!

Efter att ha längat och drömt om vårt hus sedan lång tid tillbaka så sätter allt plötsligt bara igång.Den 21 september var vi på tekniskt möte i Simrishamn för att få startbesked till bygget. Närvarande var vi och vår kontrollansvarige, Per Skog som kommer att övervaka bygget för vår del. Hanna Wiberg representerade kommunen.Veckan därpå var vi på byggstartsmöte hemma i Malmö på Myresjöhus lokalkontor. Förutom vår kontaktman Jonas Larsson fick vi träffa Romel Luburic, som är vår byggledare från företaget. På mötet gicks det igenom hela processen som låg framför oss och även presentation av vilka entreprenörer som skall bygga vårt hus.Igår började grundentreprenör Stickan (Stig-Arne) Bengtsson att schakta på vår tomt och idag var vi på plats för att beskåda det hela.

Lilla herrgården schaktning 004

Siri var såklart med och njöt av att åter kunna ligga och mysa på tomten och att kunna springa runt och jaga kaniner på marknadsfältet.

Lilla herrgården schaktning 010

Vi förvånades över att huset såg ut att bli så stort, men Stickan lugnade oss med att berätta att han hade grävt en bra bit utanför den blivande grunden.

Lilla herrgården schaktning 011

Det var en hel del som skulle klargöras vad gällde schaktning för förrådet, utjämning av grushögarna mm.

Lilla herrgården schaktning 009

Siri deltog också på sitt sätt med att nosa runt på det som skulle bli grunden till hennes nya hem.Den 13 oktober läggs grunden. Måndagen den 19 besöker vi fabriken uppe i Myresjö och på fredagen den 23 oktober monteras huset upp på vår tomt.Här går det undan vill jag lova!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.