Äntligen byggstart!

Nu har vi fått tomten utstakad, dvs kommunen har varit på plats och satt ut pinnar som markerar var hus, garage och tomtgränserna ska vara. Firman som står för schacktningen av tomten är J & R Entreprenad. Enligt våra blivande grannar är de på plats tidigt på morgonen, det gillar vi. Med pinnarna på plats kändes tomten helt plötsligt mindre och vi börjar fundera på om allt vi vill få plats med verkligen får plats.

Nu flyttar vi jord.

Grunden påbörjas. Äntligen är vi på gång.

Det hände mer förra veckan vi var ännu engång och träffade Magnus på Bergåse Färg & Golv. Denna gången hade vi gjort vår läxa noga och var på det klara med de flesta valen. Vi har varit på Interni och valt allt kakel och klinker. Vi fastnade för svart, grått och vitt. Det är inte helt lätt att välja till ett helt hus, men vi tror att vi har lyckats. Till det stora badrummet ville vi ha en lite speciell plattsättning, så jag byggde en modell.

Badrumsmodell

Detta valde vi till det stora badrummet. Det kommer att vara i två olika nyanser.

På väggarna blir det tapeter allt från neutrala enfärgade till vilt mönstrade med fåglar på. Vi har lyckats hitta flera tapeter från det utbud som ingår. Vi hade även en vild idé om en helt svart gästtoalett, men det tycket inte Magnus och då lyssnade vi på honom.

Min älskade fågeltapet. Hoppas att den blir lika bra på en hel vägg.

Under samma vecka var vi även i Förslöv och gick igenom alla elinstallationer, både inne och ute runt huset. Vi trodde att det skulle gå fort, men Mats på Bjäre Elmontage AB var noga och det tog drygt tre timmar innan vi var klara med genomgång av elritningarna och våra tillval. Innan vi åkte dit hade vi suttit hemma och funderat igenom allt som vi kunde komma på kring elen i huset. Så vi tyckte nog att vi var förberedda, men man behöver diskutera igenom allt ifrån placeringen av strömbrytare till hur många spotlights och vilken sort det ska vara.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.